کد خبر:۸۸۹۷۳۷
گزارش |

«آزمایش» از آزمایش خصوصی‌سازی سربلند نشد / عزم مرودشتی‌ها برای احیای کارخانه

کارخانه‌ آزمایش مرودشت با اجرای نادرست خصوصی‌سازی تعطیل شد و امروز مطالبه اصلی مردم این منطقه، احیای این مجموعه صنعتی است.

احیای کارخانه آزمایش؛ مهمترین مطالبه مردم مرودشت فارس/ خصوصی سازی نادرست بلای صنایع

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اواخر سال ۱۳۳۷ بود که کارخانه‌ای در حوزه لوازم خانگی به نام آزمایش تاسیس شد. این شرکت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تحت پوشش سازمان صنایع ملی ایران قرار گرفت. کارخانه آزمایش از سال ۱۳۷۵ جزء شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بود و در ۱۳۸۱ به سازمان صندوق بازنشستگی کشوری واگذار شد.

پیشرفت کارخانه تا آنجا به خوبی پیش رفت که علاوه‌ بر واحد تهران، واحد مرودشت نیز در استان فارس افتتاح شد. واحد مرودشت که ظرفیت تولید سالانه بیش از یک میلیون دستگاه لوازم خانگی را داشت، بیش از ۵۰۰ کارگر  را به‌طور مستقیم و غیرمستقیم مشغول به فعالیت کرده بود.

این کارخانه در سال ۱۳۸۲ با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به صندوق بازنشستگی کشوری واگذار شد. در سال ۱۳۸۳ در بورس هلدینگ پیام که دارای ۱۷ کارخانه بود، ۵۱ درصد سهام آن را حسین داوودیان خریداری کرد و مابقی سهام نیز به سایر شرکا منتقل شد.

چند سالی از فعالیت این کارخانه می‌گذشت که مشکلات آن آغاز شد، تا جایی که کارگران برای حل مشکلات دست به اعتراضاتی زدند و پس از مدتی مسئولان کارخانه به بهانه ضرر و زیان ده بودن، تصمیم بر تعطیلی کارخانه گرفتند. این شد که ابتدا کارخانه تهران و سپس مرودشت تعطیل شد.
 
احیای کارخانه آزمایش؛ مهمترین مطالبه مردم مرودشت فارس/ خصوصی سازی نادرست بلای صنایع
 
البته گفته می‌شود یکی از عواملی که باعث شد این کارخانه سیر نزولی را پیش بگیرد به روز نبودن ماشین‌های صنعتی این کارخانه است و قطعا یکی از راه‌کار ها برای راه اندازی مجدد کارخانه، جایگزین کردن ماشین‌آلات دارای تکنولوژی است تا شرایط رقابت‌پذیری فراهم شود.

بعد از تعطیلی واحد تهران، امید‌ها به کارخانه مرودشت بود که انحلال این شرکت نیز در سال ۱۳۹۷ رخ داد. هر چند در زمان انحلال این کارخانه ، فرماندار مرودشت گفته بود  کارخانه آزمایش با مدیریت جدید و صنایع جدید در سال ۱۳۹۸ راه‌اندازی خواهد شد، اما با گذشت چندین ماه از این جریان تنها خبر موثق این است که مالکان آزمایش زمین‌های این شرکت را به مزایده گذاشته‌اند.

فرماندار شهرستان مرودشت حتی در مصاحبه‌ای در این باره گفته است همه تلاش‌های خود را برای راه‌اندازی این واحد انجام داده و حتی سه سرمایه‌گذار را به آنجا برده است، اما از «تهران» اجازه راه‌اندازی را نداده‌اند.
 
احیای کارخانه آزمایش؛ مهمترین مطالبه مردم مرودشت فارس/ خصوصی سازی نادرست بلای صنایع

رهام پیکری، معاون استاندار فارس و فرماندار شهرستان مرودشت می‌گوید: در این سال‌ها مسئولان کارخانه به تدریج شروع به فروش ماشین آلات کردند و با مطلع شدن مسئولان شهرستانی ، درآمد حاصل از محل فروش ماشین آلات و قطعات و همچنین اجاره سالن‌ها را بابت بدهی کارخانه به حساب تامین اجتماعی واریز کردند. البته از محل درآمد مذکور حق و حقوق پرسنل نیز به تدریج پرداخت شده است.

وی ادامه داد: این کارخانه به شهرداری و دارایی بدهی دارد و مسئولان کارخانه در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه ۹۷ بنا به آنچه در روزنامه رسمی منتشر شد اقدام به انحلال شرکت کردند . احمد شمشکی به عنوان مدیر تسویه برای مدت ۲ سال انتخاب شد و در حال حاضر معوقات شرکت از طریق مراجع قضایی در حال پیگیری است.

پیکری می‌گوید: از سال ۱۳۹۷ پیگیر جذب سرمایه گذاری برای فعال سازی مجموعه کارخانه آزمایش بودم و از چند سرمایه‌گذار دعوت کردم که این واحد صنعتی را بازدید کردند که در نهایت یکی از سرمایه گذاران پذیرفت تا در این مجموعه خط خودروسازی و خط تولید ادوات کشاورزی را راه اندازی کند. همچنین رایزنی‌هایی با مدیرعامل بانک ملت صورت گرفت و مشخص شد میزان مطالبات مجموعه آزمایش به بانک و دارایی، حدود ۱۳۵ میلیارد تومان است.
 
احیای کارخانه آزمایش؛ مهمترین مطالبه مردم مرودشت فارس/ خصوصی سازی نادرست بلای صنایع

هر چند پیگیری‌هایی از سوی معاون استاندار فارس و فرماندار شهرستان مرودشت برای پرداخت بدهی‌ها صورت گرفت، اما به گفته پیکری، مجموعه مدیران آزمایش مانع ادامه کار شدند و گفتند خودمان می‌خواهیم مجموعه را احیا کنیم.

شنیده‌ها حاکی از این است که میزان بدهی به کارگران مجموعه آزمایش حدود پنج میلیارد تومان بوده که بسیاری از آن‌ها از حوزه قضایی رای داشتند و دستور توقیف و فروش اموال آزمایش صادر شده بود. مجموعه آزمایش نیز یکسری مزایده‌ها برگزار و اموال منقول و تاسیسات وابسته به اموال را فروختند و در حال حاضر مجموعه آزمایش عاری از هرگونه تاسیسات است. از محل فروش همین اموال، بخشی از بدهی کارگران را پرداخت شده است.

متاسفانه با واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی مانند کارخانه‌های دیگری که در مسیر نادرست خصوصی سازی قرار گرفتند، شرایط برای سیر نزولی فراهم شد. در حال حاضر با توجه به شرایط پیش آمده برای کارخانه مهمترین مطالبه مردم منطقه و استان این است که این واحد صنعتی احیا شود و دوباره با سرمایه گذاری در آن اشتغالزایی در مرودشت فراهم شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار