به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد آقاییزاده، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد، طی گفتگوی تصویری به بهانه ماجرای تخریب خانه زن سرپرست بندرعباسی، به بررسی علل این قبیل حوادث و برخی تبعیضها و بیعدالتیها پرداخت و گفت: مشابه اتفاقی که در بندرعباس افتاد، در چند وقت اخیر زیاد بوده و از ابعاد مختلف میتوان این اتفاق را بررسی کرد. یکی از ابعاد این مسئله، ابعاد قانونی آن است و یک بعد، بعد کارگزار و اجرای آن است. چیزی که وجود دارد این است که چند اصل کلی در قانون وجود دارد که کارگزارانی که قصد اجرای آن را دارند، باید این موارد را رعایت کنند. ما در قانون اساسی این فضا را داریم که که کارگزاران هنگام اجرای قانون، دستشان باز است و اختیار کامل دارند. از آن طرف افرادی وجود دارند که مستعد کمک و مستضعف هستند و خب باید قبل از اجرای این حکم، شرایط برای انتقال آنان فراهم شود و سپس قانون اجرا شود که متاسفانه این فضا در نظر گرفته نمیشود.
وی افزود: از طرفی دیگر ما قانونی را داریم که باید اجرا شود و اگر اجرا نشود باعث فساد میشود و وقتی فساد ایجاد شود، اقدامات بد دیگری نیفتد مثل فضای رشوه یا فضایی که بتوانند افراد از این قانون عبور کنند. قانون ما باید قانون اقناعی باشد و و اگر بدین گونه نباشد، قانون مصوب و درستی نیست. به قول رهبری مشکل اساسی ما در قانون و ساختارهای ما نیست، مشکل در کارگزاران آن است. اگر مجریان قانون ما افرادی باشند که موجه هستند و منظومه فکری درستی دارند، این مشکلات پیش نمیآید. وقتی مجری قانون ما ما در این فضا نیست، خب این اتفاقات نیز میفتد. هزینه این ماجرا فقط برای یک مجری یا شهردار یا استان نیست و کل نظام رو خدشهدار میکند و ما باید یک بازنگریای در این مسائل انجام بدهیم.
آقاییزاده در ادامه گفت: ما وقتی ابعاد ماجرا را بررسی می کنیم، میبینیم که با نماینده دادستان هماهنگ نشده است و دادستانی بندرعباس این را علناً اعلام کرد. این این را هم میدانیم که برای تخریب یک خانه، باید حتما حکم دادستان وجود داشته باشد. به عنوان فضای نظارتی نیز نیروی انتظامی باید حضور داشته باشد که باز هم این هماهنگی صورت نپذیرفته است و نتیجه آن این اتفاقی است که افتاد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد گفت: یک مسئله ای که وجود دارد این است که قانون برای همه برابر است اما نکته این است که تفسیر ما از این مسئله چیست. اشتباه ما این است که عدالت را مساوات میدانیم. عدالت به معنای مساوات و برابری نیست و عدالت باید درست اجرا شود. وقتی که بدین گونه قانون را اجرا میکند یک سال به وجود می آید و آن اینکه، با آن برجهایی که هر روز دارد ساخته میشود و زمینخواریهایی که در حال انجام است، هیچ مقابلهای انجام نمیشود ما داریم در رسانه ها می بینیم که هر روز این ساخت و سازها و اتفاقات بیشتر جلو می رود. در حال حاضر کی قرار است این فضا رو مدیریت کند؟ از آن طرف با محرومین و مستضعفین ما در این مسائل برخورد مستقیم صورت میگیرد. مسئولین مربوطه گفتند که با مسببین این مسئله برخورد خواهد شد اما باید گفت که آن مأمورین که سرخود این کار را نکردند و قطعا از جایی به آنها دستور داده شده است. آن فردی که با تفکر انقلابی کار میکند، هرگز چنین اقداماتی را انجام نمیدهد ولی خب مسئولین ما این مسائل و این نوع اقدامات برایشان عادی شده است. اگر مسئله اجرای قانون است، چرا با آن افرادی که میلیاردی هزینه میکنند و برج میسازند در مناطق غیرقانونی و زمینخواریهایی انجام میدهند، برخوردی صورت نمیگیرد؟ ساختارها و نهادهایی در کشور وجود دارد که وظیفه تأمین مسکن و حمایت از مستضعفین را دارند ولی در این ماجراها خیلی نیستند. مثل بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام و نهادهای دیگری که به درستی وظایف خود را انجام نمیدهند و معلوم نیست که کجای کار هستند.
وی اظهار کرد: در این مسئله، هم در فضای قانون گذاری و هم مسئله نظارت، متأسفانه ما شاهد هستیم که در چندسال اخیر آن نظارتی که باید از سوی مجلس به صورت دقیق و موشکافانه انجام بگیرد، نیست و کمیسونهای مختلف مجلس که با این فضاها ارتباط دارند، حضور بسیار کمرنگی در این مسائل دارند. مجلس باید به نحوی باشد که در مسائل اینچنینی بتواند نظارت کافی را انجام دهد و موثر واقع شود. این مسائل تک قضیه نیست و از این دست مسائل زیاد اتفاق میفتد و دیده شده است که این فضا درست اجرا نمیشود یا ناقص اجرا میشود. مجریان ما باید نسبت به حل مسائل مردم یک نگاه متفاوت و درستی داشته باشند. مجریان و کارگذاران ما روی مسائلی دست میگذارند، که واقعا در اولویت نیست.
آقاییزاده بیان کرد: ما باید بتوانیم مسائل اینچنینی را با توجه به مسائل مختلف و به صورت تخصصی وارد شویم و آن هستههای مسئله محوریای که وجود دارد، میتواند این مسائل را حل کند. از طرف دیگر نقش خواص جامعه برای پیشبرد و حل مسائل خیلی مهم و حیاتی است که یک دسته از این نخبگان جامعه همین دانشجویان هستند که باید به بحثهای اجرایی و قانونی ورود پیدا کنند و این خلأ عظیمی که به وجود آمده است را جبران کنند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد در پایان گفت: ما باید بتوانیم مسائل اینچنینی را با توجه به مسائل مختلف و به صورت تخصصی وارد شویم و آن هستههای مسئله محوریای که وجود دارد، میتواند این مسائل را حل کند. از طرف دیگر نقش خواص جامعه برای پیشبرد و حل مسائل خیلی مهم و حیاتی است که یک دسته از این نخبگان جامعه همین دانشجویان هستند که باید به بحثهای اجرایی و قانونی ورود پیدا کنند و این خلأ عظیمی که به وجود آمده است را جبران کنند. از کنار این حوادث به صورت خیلی ساده نمیتوان گذشت و باید این مطالبه را به صورت خیلی جدیتر جلو برد.