گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - احمد رضاپور؛ پایگاه خبری وابسته به روزنامه «واشنگتن پست» آمریکا در گزارشی با عنوان «برنامه هستهای ایران با قتلهای هدفمند پایان نمییابد - امّا احتمال توافق را میتواند بیشتر کند(!)» نوشت: قریب به یکسال از ترور ژنرال قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس ایران در بغداد میگذرد. پیامد حاصل از آن ترور باید ما را در ارزیابی تاثیرات قتل روز جمعه «محسن فخریزاده»، دانشمند هستهای ایران در شرق تهران هوشیار کند. تندروهایی نظیر جان بولتن، مشاور سابق امنیت ملی ترامپ ابراز امیدواری کردند که مرگ (شهادت) سلیمانی، ایران را مجبور به عقب نشینی از پیشرویهای منطقهای خود میکند و حتی میتواند منجر به تغییر حکومت در تهران شود. از سوی دیگر، بسیاری از منتقدان دولت ترامپ این هراس را مطرح کردند که مرگ (شهادت) سلیمانی، میتواند کل منطقه را وارد جنگ کند.
هیچ کدام از این پیشبینیها محقق نشد. واکنش ایران محدود به شلیک دوازده موشک علیه دو پایگاه ارتش آمریکا در عراق شد (این حملات صدمات مغزی زیادی در بین نیروهای آمریکایی ایجاد کرد). ایران از این حمله راضی شد و دوطرف از درگیری گستردهتر دور شدند. نشانهای وجود ندارد که مرگ (شهادت) سلیمانی طرحهای منطقهای ایران را به عقب رانده باشد. سرتیپ «قاآنی» به سادگی جانشین [سرلشکر] سلیمانی شد و نیروی قدس به رویه معمول خود در عراق، سوریه، لبنان و یمن ادامه داد.
واشنگتن پست در ادامه مدعی شد که به تازگی سردار «قاآنی» به بغداد رفته است. واشنگتن پست محتوای این سفر ادعایی را ممانعت از اقدامات نیروهای نیابتی/متحد ایران اعلام کرده درحالیکه ترامپ مترصد کاهش نیروهای آمریکایی مستقر در عراق است.
واشنگتن پست در ادامه نوشت: خلاصه کلام اینکه (شهادت) مرگ سلیمانی خبرساز شد ولی تغییرات کمی را درپی داشت. همین رویه درباره ترور «فخریزاده» نیز صادق است. (طبق معمول اسرائیل مسئولیت ترور را نه قبول کرده و نه رد کرده است)
رئیسجمهور آمریکا سریعاً اظهارنظر «یوسی ملمان» کهنهژورنالیست اسرائیلی را ریتوئیت کرد [با این مضمون که] «مرگ (شهادت) فخریزاده ضربه حرفهای و روانی برای ایران بود.» ولی اگر به خود زحمت داده بود و برروی مقاله اصلی در «هاآرتص» کلیک می کرد، استدلال «ملمان» را میخواند که «برخلاف این ضربه روحی، ایران یک دانشمند هستهای به استعداد فخریزاده پیدا خواهد کرد.»
همانگونه که پروژه منهتن نیز در جریان جنگ جهانی دوّم و با مرگ «اوپنهایمر» هم ـــ که «فخریزاده» با او قیاس میشود ـــ به اتمام میرسید، مرگ (شهادت) «فخریزاده» نیز ضربهای مرگبار به برنامه هستهای ایران نخواهد بود. برنامه هستهای ایران یک سازمان بزرگ اداری است که میتواند به راحتی بعد از مرگ هر رهبری (مثل فخریزاده) باقی بماند.