به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، با توجه به ابلاغیه جدید ستاد کرونا با نارنجی شدن تهران، چراغ سبز برای فعالیت مشاغل با رعایت موارد بهداشتی روشن شد.
در این میان، اما با توجه به اینکه نام بسیاری از مشاغل اعم از لوازم التحریر، کادویی فروشیها و.. قید شده، اما مشخصا نامی از صنف کتابفروشان نیامده است؛ در حالی که در کنار لوازمالتحریر و چاپ دیجیتالیها نام کتابفروشان که مشاغل نزدیک به آن است، باید برده میشد.
اطلاع رسانی نادرست و ضعف در دستهبندی مشاغل موجب سرگردانی این طیف از شاغلان بازار نشر شده است؛ چرا که اهالی نشر و کتابفروشیها دو هفتهای است مانند مشاغل دیگر قادر به فعالیت نبوده و چگونگی ادامه روند کار از روز شنبه ۱۵ آذر برایشان مهم تلقی میشود. ستاد کرونا مرجع رسمی فعالیت مشاغل باید تکلیف این نوع فعالیت را نیز روشن کند.
سرگردانی در نحوه اطلاعرسانی و فعالیت یا عدم فعالیت کتابفروشیها نه تنها در میان شاغلان این صنف بلکه در میان متولیان امر هم روشن است و از یک بیاطلاعی خبر میدهد.
محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر ارشاد در این باره گفت: هنوز ابلاغیه جدیدی به ما ابلاغ نشده است و به خاطر تعطیلی امروز باید منتظر بود تا فردا ببینیم چه تصمیمی برای کتابفروشیها گرفتهاند.
هومان حسنپور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران هم در این باره پاسخ داد: بنا بر آخرین پیگیریهایی که تا شب گذشته صورت گرفت، احتمالا کتابفروشیها قادر به فعالیت بوده و از فردا با رعایت پروتکلهای بهداشتی همانند گذشته باز هستند.
طی دو هفته گذشته و بر مبنای محدودیتهای شدید، کتابفروشیها یکی از مشاغلی بودند که با وجود تلاشهای بسیار، تعطیل ماندند و امکان فعالیت آنها فراهم نشد. از آن جهت که اوضاع اقتصادی در تمام کشور خصوصا در حوزه نشر خوب نیست، امید میرود با شروع فعالیت مجدد، کمی رونق به کتابفروشیها بازگردد و فعالیت آنها مجاز باشد.
این در حالی است که کتابفروشیها عمدتاً به عرضه لوازمالتحریر هم مشغولاند و بعضی از آنها با تکیه بر مصوبه اخیر میتوانند فروشگاه خود را به روی خریداران بگشایند. با این حال، روشن بودن تصمیمات و قید دقیق اصناف در گروهبندی مشاغل، فعالان صنف نشر را از سردرگمی نجات خواهد داد.