هرچند شیوع ویروس کرونا و دوران قرنطینه، باعث آشتی بیشتر مردم با کتاب شد، اما هفته کتاب و کتابخوانی فرصت خوبی برای رجعت دوباره به کتاب، یار مهربان است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، دنیای مجازی چندسالی است که بین آدمها و کتابهایشان فاصله انداخته است. هرچند شیوع ویروس کرونا و دوران قرنطینه، باعث آشتی بیشتر مردم با کتاب شد، اما هفته کتاب و کتابخوانی فرصت خوبی برای رجعت دوباره به کتاب، یار مهربان است. به بهانه این هفته که از ۲۴ آبانماه آغاز شده است، به سراغ چند نفر از اهالی موسیقی رفتیم و از آنها پرسیدیم پیشنهادشان برای روزهای قرنطینه و مطالعه در خانه چیست؟
مجید انتظامی آهنگساز
موسیقیهای درخشان فیلمهای سینمایی «از کرخه تا راین»، «بوی پیراهن یوسف»، «آژانس شیشهای» و «روز واقعه» را مدیون مجید انتظامی، آهنگساز درجه یک کشورمان هستیم. این آهنگساز ۷۲ ساله و باتجربه، سمفونی «ایثار»، «خرمشهر» و «صلح» را نیز در کارنامه دارد. او بیشتر به مطالعه آثار تاریخی علاقهمند است و میگوید: «شاید همه مطالعه در این حوزه را دوست نداشته باشند، اما من علاقه زیادی به کتابهای تاریخی دارم. کتاب خواجه تاجدار اثر ژانگور، یکی از این کتابهاست. کتابهای دیگری هم هستند، اما نام دقیقشان را به خاطر ندارم.» کتاب «خواجه تاجدار»، یک رمان تاریخی است که به اتفاقات تاریخی ایران از هنگام مرگ نادرشاه افشار تا پایان زندگی آقامحمدخان قاجار به ویژه ظلم و جنایاتی که کرده است، به شکل داستانی میپردازد.
لوریس چکناواریان رهبر ارکستر
بعید است کسی لوریس چکناواریان، پیشکسوت بیحاشیه و مهربان موسیقی کشورمان را نشناسد. این آهنگساز، رهبر ارکستر و نوازنده برجسته، اپرا و سمفونیهای ماندگاری از خود به یادگار گذاشته است. چکناواریان علاقه زیادی به آثار کلاسیک ادبی کشورمان دارد و شاید اولین آهنگسازی بود که به فکر ساخت اپرای «رستم و سهراب» افتاد و سالها برای ساخت این اپرا وقت گذاشت. او افسانه «سیمرغ» از عطار نیشابوری را نیز به روی صحنه برده است و هم اکنون مشغول نوشتن سمفونی دیگری است که میخواهد بعد از ایام کرونا از آن رونمایی کند. او میگوید: «پیشنهاد میکنم مردم موسیقی گوش کنند، بعضی موسیقیها خودشان یک کتاب شنیدنی هستند که باید بارها آن را شنید. کتابهای ادبی هم میتواند برای استفاده از وقت مفید باشد.»
کیوان ساکت آهنگساز
آلبوم «شیهههای رهایی» به آهنگسازی کیوان ساکت آهنگساز و نوازنده تار و سهتار، به تازگی منتشر شده است. خلاقیت او در ایرانیزهکردن ملودیها با سازهای ایرانی معروف است. او آهنگسازی برای خوانندههای سرشناسی مانند سالار عقیلی، وحید تاج و ایرج بسطامی را در کارنامه دارد و کتابهای زیادی را درباره موسیقی ایرانی و سازهای تار و سهتار به چاپ رسانده است. ساکت درباره کتاب پیشنهادیاش اینطور میگوید: «رمان ایرانی کفشهای یک فرشته، نوشته فرشاد ذوالنوریان و کتاب سهتار جلال آلاحمد را پیشنهاد میکنم. کتاب جلال را خیلی دوست دارم و کتاب بسیار خوبی است که به همه پیشنهاد میکنم خواندن آن را از دست ندهند.»
شهرام شکوهی خواننده پاپ
شهرام شکوهی یکی از ستارههای دهه ۸۰ موسیقی پاپ است. او با آهنگ «مدارا» به سرعت مشهور و آلبوم او به همین نام، در سال ۹۰ منتشر شد که به دلیل سبک خاص آن، به یکی از پرفروشترین آلبومهای پاپ تبدیل شد و منتقدان، این آلبوم را تحسین کردند. شهرام شکوهی بعد از آلبوم «مدارا»، آلبوم دیگری به نام «کولی عشق» و «تا نفس هست» را منتشر کرد. این خواننده پاپ کتاب موردعلاقهاش را اینطور معرفی میکند: «کتاب سه تفنگدار را، دوبار خواندهام و یکی از کتابهای موردعلاقهام است؛ اما فکر نمیکنم الان کسی حوصله خواندن کتاب ۱۰ جلدی داشته باشد!» این رمان محبوب نوشته الکساندر دوما نویسنده فرانسوی است و بارها در ایران و کشورهای دیگر به چاپ رسیده است.