به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در دیدار صمیمانه با نمایندگان تشکلها و فعالان دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی که عصر امروز به مناسبت بزرگداشت ۱۶ آذر برگزار شد، با تبریک روز دانشجو، گفت: مسئولان دانشگاه باید اهمیت قائل شدن به قشر دانشجو و داشتن سعه صدر برای شنیدن سخنان آنها را از مقام معظم رهبری وام بگیرند.
وی با تأکید بر اینکه یک بلوغ فکری، سیاسی و اجتماعی در دانشجویان کشور وجود دارد، اظهار داشت: شواهد نشاندهنده این است که از سال ۱۳۲۸ تاکنون که ۷۱ سال میگذرد، همچنان بلوغ فکری دانشجویان در کشور بسیار بالاست که باعث افتخار است، البته دانشجویان این بلوغ فکری را تنها از دانشگاه به دست نیاوردهاند، بلکه این بلوغ ناشی از جامعه و فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی است.
دکتر طهرانچی با بزرگداشت یاد شهید فخری زاده به عنوان یکی از شهدای جهاد علمی، گفت: شهیدان فخریزاده، علیمحمدی، شهریاری، رضایینژاد و احمدی روشن همگی پروشیافته مکتب دانشگاه اسلامی ایرانی بودند. آنچه امروز غرب و آمریکا را بسیار آزار داده، این است که دانشگاه اسلامی ایرانی بالنده است و زایش دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ترور همواره آخرین گامی است که یک منطق و مکتب علیه دیگری انجام میدهد، تصریح کرد: حذف فیزیکی آخرین اقدامی است که دشمن میتواند انجام دهد و زمانی باید به جامعه علمی پاسخگو باشد که چگونه نتوانست دانشمندان یک کشور را تاب آورد.
وی خطاب به نمایندگان تشکلهای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: افراد صرفاً با مطالعه کتابها نمیتوانند برای کشور مؤثر باشند. تأثیرگذاری بدون رشد اجتماعی، کسب مهارت و افزایش معرفت امکانپذیر نخواهد بود. شهید فخریزاده و دیگر شهدای جهاد علمی همگی در این زمره قرار گرفتند که باید از زندگی آنها درسهای زیادی آموخت.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه جهاد علمی و جهاد مقاومت دو بال عزتبخش نظام هستند، اظهار داشت: افسران جهاد علمی و جهاد مقاومت، با شقاوت تمام توسط دشمن به شهادت میرسند، اما این راه پرافتخار ادامه دارد و امیدوارم بتوانیم رهروان خوبی برای جهادگران علمی کشور باشیم.
دکتر طهرانچی در ادامه خاطرنشان کرد: آرمانطلبی، روحیه جهادگری و عشق به ایران اسلامی در دانشجویان باعث میشود دانشگاه و کشور رو به جلو حرکت کند. در این زمینه مسئولان دانشگاه باید تلاش کنند تا دانشجویان به آینده امید داشته باشند. جریانی در خارج از کشور تلاش دارد تا نیروهای بااستعداد کشور را جذب کند. در واقع این جریان به دنبال این است که جوان ایرانی را یا جذب کرده و یا حذف کند و یا او را ناامید کند. باید در این مسئله مراقبت کافی صورت گیرد.
وی تأکید کرد: زنده نگه داشتن امید در جوانان به منظور ساختن ایرانی آباد، باید سرلوحه کار تشکلهای دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی باشد.
دکتر طهرانچی در ادامه خطاب به نمایندگان تشکلهای دانشجویی، گفت: در دانشگاه اعتقاد به شایستهسالاری وجود دارد. در این زمینه تشکلها باید از استقراء ناقص بپرهیزند و قدرت تشخیص اخبار جعلی و بدون منطق را داشته باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به مطالبه یکی از فعالان دانشجویی مبنی بر اینکه «دانشگاه آزاد اسلامی را خانه خود بدانید»، تصریح کرد: بدون شک این اعتقاد در من وجود دارد، چرا که زمانی که به عنوان رئیس این دانشگاه انتخاب شدم، شعار «دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان انتخاب اول دانشجویان در سال ۱۴۰۴» را هدف خود قرار دادم و از هیچ کوششی برای دستیابی به آن فروگذار نخواهم بود. کیفیتگرایی، اصلاح ساختارها و از بنیان درست کردن امور در دانشگاه آزاد اسلامی به خاطر این بود که اساساً این دانشگاه را خانه خود دانسته و برای ارتقاء و پیشرفت روزافزون آن تلاش میکنم.
وی با اشاره به راهاندازی سامانه «آموزشیار» در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: این سامانه با شفافیت در سیستم دانشگاه کمک قابل توجهی کرد. در این سامانه، تمامی اقدامات واحدهای دانشگاهی در زمینههای آموزشی، دانشجویی، مالی و... با جزئیات و تفصیل قابل مشاهده است، البته مهمتر از شفافیت، رؤیتپذیری است و باید فعالیت در واحدهای دانشگاهی را رؤیتپذیر کرد که این کار با سامانه «آموزشیار» عملی خواهد شد.
دکتر طهرانچی در ادامه، نحوه فعالیت سامانه «آموزشیار» را به صورت تصویری برای فعالان تشکلهای دانشجویی تشریح کرد و افزود: اگرچه برخی انتقادات نسبت به سامانه آموزشیار مطرح میشود، اما اگر این سامانه راهاندازی نمیشد، نمیتوانستیم در شرایط کرونایی ثبتنام دانشجویان را با موفقیت انجام دهیم. اکنون افتخار دارم که اعلام کنم روند جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی که از سال ۹۳ تا ۹۸ کاهشی شده بود، امسال با تغییر نگرش و تمهیدات لازم، ارتقا یافت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برگزاری کلاسهای آموزش مجازی در این دانشگاه، گفت: قبل از شیوع ویروس کرونا، دانشگاه آزاد اسلامی با ۱۰ هزار دانشجو در واحد الکترونیکی، فعالیت مجازی داشت، البته امروز دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان پیشروترین دانشگاه مجازی در کشور حدود یک میلیون و ۶۰ هزار دانشجو را به صورت مجازی پوشش میدهد. تعداد کلاسهای مجازی برگزار شده دانشگاه آزاد اسلامی در هفته گذشته بیش از یک میلیون جلسه در سامانه «وادانا» و ۸۰ هزار کلاس در سامانه «دان» بوده است. میتوان گفت پس از سامانه آموزشی «شاد» وزارت آموزش و پرورش، سامانه «دانشگاه آزاد اسلامی» بزرگترین سامانه فضای مجازی کشور به حساب میآید.
وی افزود: برگزاری یک میلیون کلاس در هفته، عدد بسیار بزرگی است و بدیهی است مشکلاتی وجود خواهد داشت. در این زمینه هنوز زیرساختهای کشور به طور کامل پاسخگوی این حجم از فعالیت در فضای مجازی نیست، البته با برنامهریزیهایی که انجام میشود، برگزاری این کلاسها روز به روز باکیفیتتر خواهد شد.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در سیستم «وادانا» امکانی فراهم شده تا مدت زمان حضور اساتید در کلاس ارزیابی شود، گفت: این گزارشها به زودی تهیه خواهد شد تا به ارتقای کیفیت برگزاری کلاسهای مجازی دانشگاه آزاد اسلامی کمک کند.
دکتر طهرانچی با اشاره به یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم قوی شدن در فضای مجازی، تصریح کرد: متأسفانه در سالهای گذشته فرصت قوی شدن در فضای مجازی در کشور از دست رفته است، اما امروز زمان آن است که با تلاش شبانهروزی، در این زمینه ارتقا یابیم.
وی با تأکید بر اهمیت فعالیتهای دانش بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: فعالیتهای دانش بنیان در این دانشگاه آغاز شده، اما زمانبر است و مطمئناً با وجود اعتقاد به جهاد علمی در تیم مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی، فعالیتهای دانش بنیان به ثمر خواهد نشست. همچنین اخیراً شورای اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی متشکل از ۷ نفر از خبرگان اقتصاد ایجاد شده که جلسه اول آن به زودی برگزار خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به یکی دیگر از مطالبات فعالان دانشجویی درخصوص لزوم اسلامی شدن دانشگاهها، تأکید کرد: اسلامی شدن دانشگاه، یک فرآیند است، البته از زمانی که دکتر خسروپناه به عنوان معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی منصوب شده، این روند آغاز شده و حرکتهای خوبی صورت گرفته است. همچنین مقرر شده واحد علوم انسانی اسلامی در قم راهاندازی شود.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر جهانبین، اقدامات خوبی صورت گرفته، گفت: در دانشگاه نباید تصدیگری صورت گیرد و دانشجو باید بتواند در فعالیتهای فرهنگی سهیم شود. اعتماد به جوانان باید در دانشگاه صورت گیرد تا جوانان کار را فرا گرفته و به پیش برند.
دکتر طهرانچی با تأکید بر لزوم برگزاری منظم شوراهای فرهنگی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: هفته آینده باید جلسه صمیمانه رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استان با فعالان دانشجویی و نمایندگان تشکلهای اسلامی سیاسی دانشگاه صورت گیرد تا مطالبات این افراد به گوش رؤسای واحدها برسد.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: دانشجو باید پس از کسب دانش، به فرا گرفتن مهارت روی آورد. دانشجویان باید به صورت تخصصی وارد عمل شوند و در کنار آن، از رؤسای دانشگاهها مطالبه داشته و باعث ایجاد تحول در دانشگاه شوند، چرا که این امر جزو مطالبات بحق دانشجویان است.
وی با اشاره به سامانه «پژوهشیار» دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: در این سامانه ۱۷۱ چالش ملی احصاء شده و حدود ۲ هزار رساله دکتری و ۴ هزار و ۵۰۰ پایاننامه کارشناسی ارشد بارگذاری شده تا به حل چالشهای ملی کشور کمک کند، البته انجام پایاننامهها و رسالهها، نیاز به زمان مناسب دارد و بدون شک با گذشت زمان، به حل چالشهای کشور کمک خواهد شد.
دکتر طهرانچی در پاسخ به یکی دیگر از مطالبات فعالان دانشجویی درخصوص ایجاد پژوهشکده بسیج دانشجویی، اظهار داشت: این مطالبه بسیار حائز اهمیت است. دانشجویان باید پژوهش و کار پژوهشی را در اولویت قرار داده و به آن توجه کنند. مسئولان واحدها باید ایجاد پژوهشکده بسیج دانشجویی را جدی بگیرند و طی جلسهای با مسئولان باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، برای ایجاد آن برنامهریزی کنند