نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران با تاکید بر اینکه سعودیها همواره پرچمدار عادی سازی روابط با اسرائیل بودهاند، گفت: عربستان در کنفرانسی در سال ۱۹۸۳ که ملک فهد عهده دار برگزاری آن بود طرح برقراری صلح بین رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی را صراحتاً ارائه داد.
ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص موضوع عادی سازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی و اینکه چه قدر احتمال این عادی سازی برای کشوری، چون عربستان سعودی وجود دارد، گفت: مسئله رابطه اعراب با اسرائیل موضوع جدیدی نیست. در خصوص رابطه عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی نیز این مسئله سالهاست که وجود دارد فقط جنبه رسمی و علنی نداشته است و به صورت دیدارهای جانبی صورت میگرفته است.
وی دلیل اینکه تاکنون عربستان حاضر نشده به صورت رسمی روابط خود با رژیم صهیونیستی را علنی سازی کند را جایگاه این کشور در امت اسلامی و در میان کشورهای اسلامی دانست و یادآور شد: مراکش کشوری است که این کار را به سادگی انجام داد، البته عادی سازی روابط بین مراکش و رژیم صهیونیستی سالهاست که وجود دارد و از زمان حسن دوم پادشاه قبلی مراکش این روابط عادی سازی شده بود.
ابوشریف ادامه داد: حسن دوم یکی از فراموسونرهای بزرگ جهان بوده و همان زمان قدیم هم رابطه خوبی با موساد و رژیم صهیونیستی داشته است.
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران در خصوص میزان نزدیکی روابط مراکش و رژیم صهیونیستی در سالهای دور گفت: زمانی که کنفرانس سران عرب در موعد تصدی ملک حسن دوم در مراکش برگزار شد جاسوسهای موساد به سادگی بلندگو و دوربین در داخل سالن کنفرانس به صورت کاملاً علنی نصب کردند. این موضوع مربوط به زمانی است که در ایران نیز حکومت پهلوی بر سر کار بود و شاه ایران و ترکیه نیز روابط رسمی و علنی با اسرائیل داشتند.
وی تصریح کرد: برخی کشورها مانند الجزایر و مصر نیز با اسرائیل روابط خاصی نداشته اند، اما در سال ۱۹۷۹ به برقراری رابطه با این رژیم پرداختند.
ابوشریف در مورد عربستان و اینکه چرا این روزها روابط خود با صهیونیستها را علنی نمیکند نیز گفت: عربستان میخواهد سایر کشورهای عرب را به سمت صلح با اسرائیل هول بدهد تا زمانی که حساسیتها در مورد این موضوع کمتر شود آنگاه ریاض نیز وارد جرگه عادی سازی روابط با صهیونیستها شود.
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران افزود: اساساً سعودیها میدانند مردم و علمای این کشور هیچ گاه مسئله عادی سازی را نمیپذیرند به همین دلیل همان طور که گفتم سعی میکند پشت امارات، بحرین، سودان و موریتانی پنهان شود و پس از آنها در شرایط آرامتر پا در میدان عادی سازی قرار دهد.
وی با تاکید بر اینکه عربستان سعودی همواره پرچمدار عادی سازی روابط با اسرائیل بوده است مصداق این ادعا را به سالها پیش ارجاع داد و گفت: عربستان در کنفرانسی در سال ۱۹۸۳ که ملک فهد عهده دار برگزاری آن بود طرح برقراری صلح بین رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی را صراحتاً ارائه داد و در سال ۲۰۰۲ نیز شاهزاده عبدالله که آن زمان ولیعهد سعودی بود طرح صلح عربی با محوریت صلح با رژیم صهیونیستی را صراحتاً اعلام کرد. به هر حال به نظر میرسد این موارد حکایت از آن دارد که عربستان سعودی پیشتاز صلح با رژیم صهیونیستی بوده است، اما فعلا از علنی کردن آن خودداری میکند.
ابوشریف با اشاره به عدم تمایل ملتهای عرب برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت: براساس آخرین نظرسنجی ۸۸ درصد ملتهای عربی و اسلامی با هر گونه رابطه با رژیم صهیونیستی مخالف هستند و گذشته از مردم علمای جهان اسلام نیز به دلایل مسائل عقیدتی اسلامی مجوز این عادی سازی را صادر نمیکنند.
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران خاطرنشان کرد: از این منظر به نظر میرسد مسئله عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی برای کشوری مانند عربستان سعودی که یک کشور دینی محسوب میشود موضوع سادهای نیست، چون در غیر این صورت حکام سعودی حاضر بودند حتی قبل از صدور اسرائیل نیز با او به عادی سازی روابط بپردازند.