رئیس دفتر رئیس جمهور گفت:دانشگاه آزاد اسلامی در گذشته بيشتر به كميت و افزايش دانشجو توجه داشت اما در مدیریت جدید به کیفیت علم، تدریس و نوآوری توجه میکند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور در مراسم افتتاح سرای نوآوری و فناوریهای آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، ضمن تقدیر از زحمات طهرانچی و آقامیری در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: از نزدیک در جریان تلاشها و برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی هستم. فعالیتهای خوبی در این دانشگاه در حال انجام است.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاههای جهان به خوبی اداره میشود؛ گفت: این دانشگاه با اتکا به توان و منابع خود در حال فعالیت است و با وجود اینکه در گذشته در این دانشگاه ضعف وجود داشت و به توسعه و افزایش دانشجو و کمیت توجه بیشتری میشد، اما در مدیریت فعلی دانشگاه آزاد اسلامی به کیفیت علم، تدریس و نوآوری توجه میشود که اتفاق بسیار ارزشمندی است.
واعظی افزود: راه اندازی سراهای نوآوری در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی باعث یک رقابت مثبت در سطح کشور میشود که بسیار ارزشمند است.
وی در ادامه با اشاره به جایزه شهید مصطفی موسوی با عنوان «نشان عالی جوان نوآور ماندگار»، گفت: این جایزه یک رقابت ایجاد کرده و باعث شده جوانی که در طراز انقلاب است، تشویق شود تا در این رقابت شرکت کند و خود را از نظر علمی و شاخصهای انقلاب اسلامی وفق دهد.
رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه باید قبول کنیم که دنیای امروز، نسبت به دنیای دیروز کاملاً تغییر کرده و فضا روشن و محسوس است؛ گفت: در گذشته شرکتهای بزرگ دنیا بر پایه پول ایجاد شده بودند، اما امروز ۱۰ شرکت بزرگ دنیا، براساس نوآوری و ایده پردازی شکل گرفتهاند.
وی افزود: تا دیروز کشوری که اسلحه داشت و متکی به جنگ افزارهای نظامی بود، قدرت داشت، اما امروز کشورهایی که نخبگان بیشتر و دستاوردهای علمی بیشتری دارند، قدرت بالاتری دارند.
رئیس دفتر رئیسجمهور با بیان اینکه نوآوری در کشور ما آغاز شده است؛ گفت: دانشگاهها ابتدا آموزشمحور بودند، سپس پژوهش محور و مهارت محور شدند و امروز دانشگاهها میتوانند تولید ثروت کنند. در دانشگاههای بزرگ، پارک علم و فناوری و سرای نوآوری وجود دارد و علم به ثروت تبدیل میشود.
واعظی با بیان اینکه همواره رهبر معظم انقلاب بر موضوع فناوری و نوآوری تأکید دارند؛ گفت: از این رو باید به این موضوع بها دهیم. موتور پیشران توسعه کشور چهارمحور است. در ذهن تصمیمگیران کشور باید فضای مساعد در حوزه نوآوری ایجاد شود. همچنین از ظرفیت نیروهای ماهر و متخصص برای حضور در پارکهای علم و فناوری و سراهای نوآوری و فناوریهای نو باید استفاده شود.
وی ادامه داد: محور کار کشور را باید دانش و نوآوری قرار دهیم. اگر اقتصاد متکی به خلاقیت و دانش و ایده باشد، محدودیت و مرزی برای رشد و توسعه ندارد.
رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید بر اینکه خاستگاه نوآوری و علم در دانشگاه است؛ گفت: این موضوع باید توسط استادان دانشگاهی به طور جدی دنبال شود. راه تحقق شعار سال ۹۹ که توسط مقام معظم رهبری جهش تولید نامگذاری شده، توجه به پژوهش و نوآوری است.
واعظی در پایان خاطرنشان کرد: اگر در ایام کرونا شرکتهای دانش بنیان فعالیت نداشتند، وضعیت خوبی وجود نداشت. شرکتهای دانشبنیان برای تولید ماسک، ماده ضدعفونیکننده و... خوب عمل کردند. ما به جوانان و نخبگان کشورمان اعتماد کرده و از ایده و خلاقیت آنان حمایت میکنیم.