آرمین زارعیان رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران در گفتگو با خبرگزاری دانشجو به تشریح اقدامات صورت گرفته در استخدام و تبدیل وضعیت پرستارها پرداخت.
زارعیان اظهار کرد: از جمله مشکلاتی که در ابتدای شیوع بیماری کرونا برای برخی از پرستاران شاغل در بیمارستانهای مختلف شهر تهران ایجاد شدبحث تعدیل نیروی انسانی و به ویژه در بخش خصوصی مراکز درمانی بود.
وی اضافه کرد: تعدادی از پرستاران شاغل در بیمارستانها به دلیل کاهش درآمد این مراکز که گسترش شیوع بیماری کرونا عامل آن بود از کار بیکار شده و تعدیل شدند و نظام پرستاری برای چلوگیری از ادامه این اتفاق بد، بیانیهای مختلفی صادر و پیگیری آن را تا به دست آمدن نتیجه دنبال کرد و خوشبختانه جلوی این تعدیل نیرو در نخستین روزهای شیوع کرونا گرفته شد.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران تاکید کرد: موضوع قرارداد ۸۹ روزه پرستاران که به نوعی نیروهای شرکتی محسوب میشوند هم موضوع دیگری بود که این افراد را به دلیل نداشتن ثبات شغلی دچار نگرانی و استرس کرده بود و در موج اول شیوع بیماری کرونا مطرح شد.
زارعیان یادآور شد: پس از پشت سر گذاشتن موج اول کرونا و کاهش و پایین آمدن تعداد ابتلای شهروندان به بیماری کرونا، سیاستگذاران حوزه سلامت فکر کردند که با آمدن فصل گرما و فروکش کردن موج اول، دیگر با این بیماری و موج دوم آن روبرو نخواهیم شد و به همین دلیل مجددا تعداد قابل توجهی از پرستاران شرکتی را تعدیل کردند و این در حالی بود که همان زمان هم با استانداردهای جهانی فاصله داشتیم.
وی در ادامه تصریح کرد: تعدیل پرستاران در دوران شیوع بیماری کرونا تنها اتفاق نیوفتاد و موضوع تازهای نیست و سالهای سال است که به عنوان یک مشکل بزرگ در کشور مطرح است و این مشکل به دلیل دریافت مشاورههای غلطی است که مسئولان حوزه سلامت از افراد غیر کارشناس دریافت کرده و گاهی هم موضوع بودجه را بهانه تعدیل نیروی بخش درمانی قرار میدهند.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران یادآور شد: نگرانی ما این بود که با کمبود پرستار در بیمارستانها روبرو شویم و این معضلات در شرایط حادی چون شیوع بیماری کرونا تشدید شود و اینجا بود که پیگیری ثبات و امنیت شغلی پرستاران را با جدیت مورد بررسی قرار دادیم و رایزنیهایی صورت گرفت تادر نهایت کار استخدام پرستاران و تامین امنیت شغلی آنها آغاز شد و البته بعضی از شرکتها افراد غیر متخصص غیر پرستار را به کار گرفتند که جلوی این کار هم گرفته شد.
زارعیان تصریح کرد: پس از رایزنی با سازمان برنامه و بودجه در حال حاضر مجوز استخدام ۳۰ هزار پرستار جدید را هم دریافت کردهایم و این امکان وجود دارد که نیروهای شرکتی تبدیل وضعیت شده و نیروهای استخدامی از امنیت شغلی بیشتری برخوردار خواهند شد و اگر چه استخدام و به کار گیری پرستارها برای دولت بار مالی به همراه خواهد داشت اما باید عملی شود.
وی اضافه کرد: استخدام و تبدیل وضعیت پرستارها شرایطی چون شرط سنی و نوع مدرک تحصیلی آنها را شامل میشود و برای پرستارهایی که دارای مدرک لیسانس هستند شرط سنی ۳۰ سال تعیین شده است و اابته برای پرستارهای آقا ۲ سال به این شرط سنی اضافه میشود و شرط سنی تبدیل وضعیت پرستارهای شرکتی که مدرک کارشناسی ارشد دارند هم ۳۵ سال است.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران تاکید کرد: بخشی از استخدام و به کارگیری پرستارها تا کنون انجام شده است و علی رغم بار مالی که این اقدام برای دولت به دنبال داشته است باید تا پایان جذب و استخدام ۳۰ هزار پرستار ادامه پیدا کند.