رایزن فرهنگی سابق ایران در الجزایر: مهمترین دلیل برای حمله به سفارت آمریکا تحریک افکار عمومی در عراق بود.
گروه سیاسیخبرگزاری دانشجو،زهرا مهران راد؛منابع خبری از برخورد چند راکت به منطقه سبز بغداد خبر دادند. از زمان حمله صورت گرفته از اوایل نوامبر به این منطقه دیپلماتیک در بغداد، حمله یکشنبه شب اولین مورد از این دست بوده است. رسانههای عراقی به نقل از منابع امنیتی این کشور، شلیک چندین راکت به سمت سفارت آمریکا در منطقه الخضراء را تایید کردند.
بیانیه گردانهای حزب الله عراق
در همین راستا گردانهای حزب الله عراق اعلام کردند: بمباران سفارت شرارت (سفارت آمریکا) در این بازه زمانی بی انضباطی است و نهادهای مسئول باید عاملین را شناسایی و بازداشت کنند.
این گردانها با صدور بیانیهای گفتند: حمله خودسرانه به پادگان نظامی سفارت، تهدیدی واقعی برای غیر نظامیان است و خواهان پایان فعالیتهای نظامی امریکا در مناطق مسکونی امن بغداد شدند.
واکنش آمریکا
در ادامه ماجرا آمریکائی ها هم به این حمله واکنش نشان دادند و«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه ایالات متحده در پیامی که در صفحه توییتر خود منتشر کرد به حمله راکتی شامگاه یکشنبه به منطقه «الخضراء» بغداد واکنش نشان داد.
وزیر امور خارجه ایالات متحده بار دیگر با تکرار اتهامات گذشته علیه جمهوری اسلامی ایران از مردم عراق خواست تا عوامل مرتبط با این حمله را تحت پیگرد قانونی قرار دهند.
پمپئو در این پیام که لحنی تند داشت، نوشت: «شبهنظامیان تحت حمایت ایران بار دیگر آشکارا و بیشرمانه به بغداد حمله کردند و غیرنظامیان عراقی را زخمی کردند. مردم عراق حق دارند تا این عاملان حمله را تحت پیگرد قرار دهند. این مجرمان خشن و فاسد باید اقدامات ثباتزدای خود را متوقف کنند».
در این خصوص برآن شدیم تا به گفتگو با سیدامیر موسوی، کارشناس مسائل غرب آسیا و رایزن سابق فرهنگی ایران در الجزایر در خصوص این اتفاق و اهداف و انگیزه های آن، گفت: دولت عراق این روزها لایحه بودجه سال ۲۰۲۱ را تقدیم مجلس کرد و این لایحه به حدی به زیان مردم و مسائل اقتصادی کشور بود که نمایندگان خواستار استعفای دولت الکاظمی شدند.
وی در خصوص جزئیات لایحه بودجه عراق گفت: براساس این لایحه بودجه دلار و قیمت کالاهای اساسی و تاثیرگذار به شدت بالا رفته در حالی که حقوق کارمندان ۳۰ درصد کاهش یافته است. از طرف دیگر گروهی به رهبر سید احمد صافی متولی عتبه حضرت عباس علیه السلام در حال جدایی از حشدالشعبی هستند و دلیل آنها برای این اقدام وابستگی الحشد به ایران است و آنها خواستار جدایی الحشد الشعبی از ایران هستند.
موسوی ادامه داد: این موضوع البته ختم به روزهای اخیر نمیشود و در کنفرانسی که در کربلا برگزارشد علیه طرفدران ایران حرفهایی زده شد و به نظر میرسد عدهای به دنبال جدایی گروههای وابسته به عتبات عالیات از حشدالشعبی هستند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: البته کارشکنیهای آمریکا در عراق نیز در این روزها بر کسی پوشیده نیست آمریکاییها از یک طرف به شدت از نتیجه انتخابات در کشور خودشان تحت فشار هستند و از طرف دیگر تمام تلاش خود را انجام میدهند تا در مدت تقریبا ۳۰ روز باقیمانده به حضورشان در کاخ سفید از هیچ تلاشی برای بر هم زدن منطقه دریغ نکنند.
رایزن سابق فرهنگی ایران در الجزایر تصریح کرد: بر همین اساس حمله یکشنبه به سفارت آمریکا را با فرافکنی به گردن ایران میاندازند این در حالی است که کتائب حزب الله عراق که یکی از گروههای مهم مقاومت هستند حرکت یکشنبه شب را محکوم کرد.
وی گفت: با توجه به اینکه حملات روزهای اخیر دقیق نبوده بلکه به جای سفارت اطراف آن را هدف قرار داده و به دنبال ضربه زدن به مردم عادی بوده است این حرکت، حرکتی موذیانه است، چون اساساً زمانی که محور مقاومت تصمیم به حمله میگیرد درست به هدف میزند، اما حملات یکشنبه شب چندان دقیق نبوده و نشان میدهد که با این حملات کور به دنبال متهم کردن ایران و محور مقاومت و ایجاد بدبینی بین مردم عراق و ایران هستند.
موسوی دلیل چنین حملهای را در شرایط خاص عراق مهم دانست و یادآور شد: مهمترین دلیل برای این حمله تحریک افکار عمومی در عراق بود تا از یک طرف به دولت به جهت لایحه بودجه فشلی که به مجلس تحویل داده حمله نشود و الکاظمی تحت فشار قرار نگیردو از طرف دیگر آنهایی که میخواهند از گروههای طرفدار ایران مثل الحشد جدا شوند توجیه منطقی داشته باشند که طرفداران ایران انضباط ندارند و حملاتی با هدف مردم عادی انجام میدهند لذا با انفجار یکشنبه شب در عراق حجم اعتراضات به دولت الکاظمی که منسوب به سعودی و آمریکاست کمتر شد و به این ترتیب مردم عراق را علیه ایران تحریک کردند.
*الکاظمی پیشنهاد ایران برای جایگزینی دینار با دلار را رد کرد/ این دولت به دنبال به سطوح آوردن مردم در اقتصاد است
این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه شرایط فعلی در عراق به شدت بحرانی است، خاطرنشان کرد: در این شرایط بحرانی ایران اعلام کرد حاضر است مبادلات با عراق را با دینار انجام دهد و با این کار کمک بزرگی از طرف ایران به ملت عراق صورت میگیرد که کالاهای ایرانی با دینار عراق مبادله شود و به این ترتیب فشار کمتری به مردم عراق وارد شود به دلیل اینکه دلار دائما در نوسان است، اما آمریکاییها و دولت الکاظمی به دنبال آن هستند که این اقدام ایران را نیز کم رنگ کنند و در حقیقت این روند تلاشهایی مذبوحانه است برای ایجاد اختلاف بین دو ملت ایران و عراق.
*عربستان و امارات در کربلا و نجف دفاتری تاسیس کردند تا مستقیما علیه روابط ایران و عراق فعالیت کنند
رایزن فرهنگی سابق ایران در الجزایر با بیان اینکه جدایی الحشد از ایران نیز در حقیقت سناریوی عربستان و امارات است، گفت: این دو کشور هزینههای زیادی در خصوص جدایی ایران و عراق انجام دادند و در عراق کمیتههایی تشکیل دادند که در وزارتخانههای مختلف و نخست وزیری عراق این بحث را جدا بیندازند و لیستهایی به دروغ درست کنند که نشان دهنده این باشد که طرفداران ایران در عراق دست به فساد میزنند. یک حرکت کاملا مذبوحانه که متاسفانه رهبری و مدیریت آن از کربلا و نجف شروع شد و امارات و عربستان دفتری در این دو شهر مهم تاسیس کردند و پولهای کلانی هزینه میکنند که به واسطه مدیریت سایتها و فضاهای مجازی اخبار کذب را علیه ایران و طرفداران ایران در عراق منتشر میکنند و حرکت حمله راکتی یکشنبه شب به سفارت آمریکا نیز تغذیه مناسبی برای این سایتها و فضاهای ضدایرانی شد.
*هدف آمریکا و سعودی فقر و گرسنگی ملت عراق و مجبور کردن آنها به سازش با رژیم صهیونیستی است وی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی جو عراق به شدت علیه الکاظمی است و نمایندگان پارلمان علنا گفتند او و وزیر دارایی اش باید استعفا بدهند، گفت: آنها میخواهند ملت عراق را به گرسنگی و سختی بکشانند تا آنها را مجبور به سازش و عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی کنند و در حقیقت آمریکایی به دنبال آن هستند که مانند دهه ۹۰ ملت عراق را به سمت فقر و تنگدستی ببرند.
*مشکل اصلی برای عادی سازی روابط عراق و رژیم صهیونیستی شیعیان هستند /آمریکا و سعودی سعی در تفرقه افکنی میان گروههای مختلف شیعه رایزن سابق فرهنگی ایران در الجزایر تاکید کرد: بحث سازش بین اعراب و رژیم صهیونیستی خیلی سریع پیش میرود لذا آمریکاییها میخواهند موضوع عادی سازی روابط اسرائیل و عراق را نیز عملیاتی کنند اساسا در عراق گروههای کرد مشکلی در خصوص عادی سازی ندارند و مشکل اصلی برای روابط رسمی بین عراق و اسرائیل شیعیان این کشور هستند که در حال حاضر با ایجاد تفرقه بین آنها و تقسیم آنها به گروههای سازش کار و مقاومت سعی در ایجاد عادی سازی دارند به این ترتیب که با ایجاد نامنی در عراق و انداختن آن به گردن گروههای شیعه مقاومت این ذهنیت را ایجاد کنند که اگر مردم عراق فقر و گرسنگی را تحمل میکنند به خاطر عملکرد گروههای مقاومت است نه به دلیل سیاستهای الکاظمی و آمریکا.
موسوی ادامه داد: دلیل اصلی آمریکاییها و توئیت وزیر خارجه آنها مبنی بر اینکه حمله به سفارت آمریکا کار ایران و عوامل ایرانی بوده است، این است که ایران مدت هاست خواستار خروج آمریکا از عراق و منطقه است و از طرف دیگر گروههای مقاومت نیز برای این خروج ضرب العجل تعیین کردند، اما پایبند به آتش بس بوده اند تا سیاسیون از طریق دیپلماسی این موضوع را پیش ببرند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان خاطر نشان کرد: با این حساب حرکت حمله به سفارت آمریکا بسیار خطرناک است، چون دشمنان خط مقاومت در عراق میخواهند آمریکا را تحریک کنند تا ترامپ قبل از خروج از کاخ سفید وارد عمل شود.