کد خبر:۸۹۹۴۲۹
نصیری قیداری خبر داد

تخفیف ۱۵ درصدی شهریه در دانشگاه شهید بهشتی به دلیل آموزش مجازی / پیاده‌سازی طرح ماهر با هدف اشتغال دانشجویان

رئیس دانشگاه شهید بهشتی از تخفیف ۱۵ درصدی شهریه به دلیل غیر حضوری بودن خبر داد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نصیری قیداری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی در نشست خبری ارائه فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی که امروز ۲ دی ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: دانشگاه شهید بهشتی هر سالانه تعداد زیادی از نخبگان برتر را از طریق کنکور سراسری جذب می‌کند و یکی از دانشگاه‌های برتر کشور است. این دانشگاه متشکل از ۱۹ دانشکده، ۱۰ پژوهشکده و ۱۰ مرکز تحقیقاتی است که در حوزه علوم انسانی، فنی و مهندسی و علوم پایه فعالیت می‌کند.


وی با بیان اینکه اخیرا برای اخذ مجوز رشته‌های هنر اقدام کرده‌ایم، تاکید کرد: هنر از نظر اهمیت شغل بسیار مهم است به همین منظور قصد داریم در ابتدا رشته معماری را در این زمینه برگزار کنیم و سپس به سراغ مابقی رشته‌های هنر برویم.


نصیری قیداری افزود: دانشگاه شهید بهشتی از نظر زیرساخت‌های مجازی قبل از کرونا یکی از دانشگاه‌های پیشتاز کشور بود، به طوری که حدود ۲۰۰ کلاس مجازی در این دانشگاه برگزار می‌شد، اما از استاندارد و کیفیت لازم برخوردار نبود. امروزه با شیوع ویروس کرونا تعداد کلاس‌های مجازی را به ۵ هزار نفر رسانده‌ایم که نشان از ارتقای ما در این زمینه دارد و این موضوع باعث افزایش هزینه‌های دانشگاه شده است.


رئیس دانشگاه شهید بهشتی درباره حضور دانشجویان در دانشگاه تصریح کرد: تمام کلاس‌های دانشجویان برگزار میشود همچنین فعالیت‌ها و پژوهش دانشگاه شهید بهشتی در حال حاضر انجام می‌شود به طوری که هم اکنون ۱۲۰۰ دانشجوی مقطع دکتری و ارشد در دانشگاه و خوابگاه برای انجام کار‌های پژوهشی و تحقیقاتی حضور دارند و مابقی به صورت مجازی ترم را به پایان خواهند رساند و باید گفت که همین عوامل باعث افزایش هزینه‌های ما شده است و سازمان برنامه و بودجه باید در این زمینه کمک‌های لازم را کند.

وی درباره شهریه دانشجویان در این ترم گفت: نسبت به سال گذشته حدود ۱۵ درصد شهریه را افزایش داده ایم که این موضوع مربوط به رشته‌های پرطرفدار دانشگاه است، اما با افزایش تورم باز هم کفایت هزینه‌های آموزشی ما را نمی‌کند و با این حال برای ترم جدید قصد کاهش ۱۵ درصدی شهریه دانشجویان را داریم.


قیداری افزود: همچنین دانشگاه شهید بهشتی تا کنون دو آزمون بسندگی زبان برگزار کرده است و تا عید دو برنامه دیگر هم در این زمینه دارد.


رئیس دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: ارزیابی آموزشی برای اساتید با شاخص‌های دقیق انجام می‌شود تا آنان دروس خود را با کیفیت بالا آموزش دهند و شاخص‌هایی هم در این زمینه تعریف شده است تا اگر استادان فعالیت خوبی نداشتند حتما در رتبه بندی آنان تاثیر گذاشته شود.


وی افزود: قصد دریافت مجوز برای رشته‌های جدید یا ایجاد رشته‌های بین رشته‌ای جدید را داریم تا هم به بحث اشتغال و هم به بحث به روز بودن رشته‌ها توجه داشته باشیم، در حوزه تربیت بدنی با توجه به فضای کرونا برنامه‌هایی را به صورت مجازی تدارک دیده ایم و مشاوره‌های ورزشی به صورت تلفنی، کلیپ و وبینار به دانشجویان ارائه می‌شود.


رئیس دانشگاه شهید بهشتی درباره فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه اظهار کرد: زمین چمن دانشگاه برای پسران در هفته دولت و یک سالن ورزشی جدید برای دختران بهره برداری شد. همچنین در حوزه تغذیه هم ناهار و شام با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی به ۱۲۰۰ دانشجو مستقل در خوابکاه و به ۴۵۰ دانشجوی خواهبگاهی صبحانه اختصاص داده می‌شود همچنین به علت عدم حضور فعلی دانشجویان در سالن‌های غذاخوری به تعمیرات اساسی سلف اقدام کرده ایم.


قیداری با بیان اینکه تشکل‌های دانشجویی به خوبی فعالیت می‌کنند، تاکید کرد: حدود ۱۳۰ نشریه فعال دانشجویی در دانشگاه شهید بهشتی داریم که در این زمینه فعالیت می‌کنند و در مرکز شاهد و ایثار گر هم کار‌های خوبی انجام داده ایم و در این زمینه کتابی را در حدود ۳۰۰ صفحه به نام «بهشت تا بهشت» در زمینه ۱۳۰ دانشجوی شهید دانشگاه شهید بهشتی در این مکان آورده ایم.


وی ادامه داد: دانشگاه شهید بهشتی جزو ۱۰ دانشگاه برتر کشور بوده و در پایگاه‌های رنکینگ جهانی هم جزو هزار دانشگاه خوب دنیاست، اما با این حال از نقطه مطلوب فاصله داریم و باید در این زمینه اصلاحاتی انجام دهیم، اما با این حال دانشگاه ما در هر زمینه‌ای سیر صعودی داشته است.


رئیس دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه از نظر داشتن دانشجوی خارجی بین دانشگاه‌های جامع و در تهران رتبه دوم را کسب کرده ایم، تاکید کرد: بعد از دانشگاه تهران جایگاه دوم را در پذیرش دانشجویان خارجی داریم و از نظر مرجع علمی در میان دانشگاه تهران و دانشگاه فردوسی و دانشگاه شهید بهشتی جزو سه دانشگاه جامع کشور هستیم که در تمام رتبه بندی‌ها وضع صعودی در بین هزار دانشگاه برتر دنیا کسب کرده ایم.

وی تاکید کرد: حدود ۹۰۰ عضو هیئت علمی و ۱۹ هزار و ۵۰۰ دانشجو در دانشگاه شهیدبهشتی داریم که بیش از ۶۰ درصد این افراد در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند.

وی ادامه داد: برخی از پژوهشکده‌های ما مانند پژوهشکده لیزر، پژوهشکده گیاهان دارویی و ... در کشور نمونه هستند و در ارتباط با صنعت، مرجعیت علمی و حل مشکلات اقتصادی فعالیت‌های بیشماری انجام داده اند.


نصیری قیداری اظهار کرد: در دانشگاه شهید بهشتی ۶ قطب علمی داریم که در این میان ۴ قطب در زمینه علوم پایه و ۲ قطب در زمینه علوم انسانی داریم و در فضای کرونا تصمیم گرفتیم تا بحث کرونا در نظام اولویتی دانشگاه قرار بگیرد.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی گفت: حدود ۵ هزار متر مربع در اختیار پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی قرار گرفته است و از سال ۹۴ فعالیت‌های خود را شروع کرده است و حدود ۳۶ هزار دلار صادرات و ۳۰ میلیارد تومان فروش داشته است. ما در هر دانشکده و هر پژوهشکده ما باید به یک مرکز نوآوری تبدیل شود.


قیداری ادامه داد: برای تبدیل شدن به دانشگاه نسل سوم که جزو برنامه‌های راهبردی وزارت علوم است کار‌های دیگری را در پارک علم و فناوری انجام داده ایم.


وی افزود: شش قطب علمی در دانشگاه شهید بهشتی وجود دارد که چهار تای آن در علوم پایه و دو مورد آن در علوم انسانی است. حدود ۴۰ مجله مجوز دارد و به فارسی و انگلیسی مطالب را چاپ می‌کند همچنین موضوع کرونا را به عنوان موضوع اصلی پژوهشی در نظر گرفته ایم تا اساتید به ارائه مقاله بپردازند.


رئیس دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه حدود ۵۰۰۰ فضا برای پارک علم و فناوری در نظر گرفته شده است، گفت: در حال حاضر پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی جدیدترین و جوان‌ترین پارک است که هفت شرکت فناور در آن مستقر هستند همچنین ۶۳ واحد توانسته اند تا از مرکز به صورت موفق خارج شوند ۱۶ شرکت دانش بنیان نیز در این پارک وجود دارد.


وی با بیان اینکه ۹ مورد ثبت اختراع داشته ایم، اظهار کرد: این رشد ما خوب است، اما مطلوب نیست امیدوار هستم دانشگاه شهید بهشتی به جای مدرک دادن به دانشجو یک شرکت دانش بنیان تاسیس کند به طوری هر دانشجو به طور ویژه خود کارآفرین شود.


نصیری قیداری با بیان اینکه طرح ماهر را پیاده سازی خواهیم کرد، اظهار کرد: دانشجویان پس از فارغ التحصیلی براساس طرح ماهر می‌توانند شاغل شوند.


وی درباره بودجه دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: بودجه دانشگاه براساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، ۳۹ درصد افزایش داشته است این رقم شاید با توجه به بودجه دانشگاه در سال گذشته که ۱۳ درصد افزایش داشت خوشحال کننده باشد، اما از طرفی دانشگاه شهیدبهشتی افزایش حقوق اعضای هیئت علمی و کارکنان را در سال جاری داشته است که تمام آن‌ها را از منابع دانشگاه تامین کرده است، زیرا در بودجه دانشگاه‌ها این مورد دیده نشده است. همچنین سالانه ۱۵ یا ۱۰ درصد افزایش حقوق را داریم که با توجه به موارد گفته شده برای سال جدید با کسری بودجه روبرو خواهیم شد. به همین میزان که در حوزه آموزش و پژوهش هزینه صرف شود به همان میزان رشد علم و فناوری را خواهیم داشت اگر می‌خواهیم در تمدن اسلامی اوج بگیریم باید بیشتر به سرمایه گذاری بپردازیم.


قیداری تصریح کرد: دولتمردان و سیاست گذاران علم و فناوری کشور باید به دانشگاه‌ها عنایت داشته باشند؛ زیرا هر چه هزینه در حوزه آموزش و پژوهش شود باز هم کم است.


وی گفت: ساخت ساختمان برج پارک علم و فناوری حدود ۱۵ هزار متر مربع به فضای موجود در دانشگاه شهید بهشتی اضافه خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار