وزیر بهداشت با اشاره به نامه اش برای قطع پروازهای بین ایران و انگلیس گفت: با توجه به تعطیلات پیش رو در سال جدید میلادی، باید تستهای سریع در فرودگاههای بین المللی کشور که پرواز خارجی دارند برای مسافران ورودی، اجباری شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، جلسه بررسی طرح شهید قاسم سلیمانی با حضور وزیر بهداشت، جمعی از معاونین و مدیران وزارت بهداشت، جانشین رییس سازمان بسیج و نیز رییس بسیج جامعه پزشکی برگزار و پیشرفتها و کمبودهای این طرح در سطح کشور بررسی شد.
علیرضا رییسی - معاون بهداشت وزارت بهداشت در این نشست گفت: خوشبختانه این طرح بزرگ ملی در بین مسئولان در استانها به خوبی نهادینه شده و با انگیزه بالا، این طرح را اجرایی میکنند.
وی گفت: خوشبختانه با اجرای طرح شهید سلیمانی و همچنین اعمال محدودیتهای هوشمند، میزان ابتلا به کووید۱۹ و متعاقبا فوت بیماران، به طور قابل توجهی کاهش یافته است.
جعفر صادق تبریزی - رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت نیز گفت: تا هفته قبل در کشور ۲۲ هزار و ۵۳۰ تیم رهگیری در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با ۱۰۳ هزار نفر عضو تشکیل شده که بیش از ۲۷۰ هزار نفر از افرادی که با بیماران در تماس بوده اند را رهگیری کرده اند. حدود ۴۲ درصد از نیروهایی که در این بخش مشارکت دارند، سفیران سلامت و رابطین سلامت محله بوده اند. حدود ۲۷ درصد از افراد مشکوک در تماس با بیماران برای انجام تست PCR و ۲۸.۳ درصد برای ویزیت پزشک معرفی شده اند و برای ۱۲.۵ درصد از آنها تست سریع انجام شده که حدود ۱۵.۵ درصد از این تست ها، مثبت گزارش شده است.
وی خاطرنشان کرد: ۶ هزار و ۷۳۰ تیم مراقبت در منزل در طرح شهید سلیمانی در کشور با مشارکت ۱۸ هزار تشکیل شده است. این تیمها تا کنون از ۴۱ هزار نفر در منازل، مراقبت کرده اند و برای ۷ هزار و ۵۰۰ نفر از افراد مشکوک، تست سریع انجام شده که یک هزار و ۳۲۰ نفر معادل ۱۷.۶ درصد از افرادی که مراقبت در منزل را دریافت کرده اند، تست مثبت داشته اند همچنین ۳۳.۵ درصد از این افراد برای انجام تست PCR معرفی شده اند.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت ادامه داد: تا هفته قبل مجموعا ۴۱ هزار تست توسط تیمهای رهگیری و مراقبتی در طرح شهید سلیمانی انجام شده که ۶ هزار و ۵۰۰ نفر از افراد مشکوک معادل ۱۶ درصد از این افراد، تست مثبت داشته اند.
وی تصریح کرد: تا هفته گذشته، با مشارکت ۶۱ هزار نفر بیش از ۱۰ هزار تیم نظارتی در طرح شهید سلیمانی تشکیل شده است. حدود ۷۸۲ هزار بازدید و نظارت از اماکن و مراکز مختلف انجام شده که ۴۹ هزار و ۶۳۰ اخطار یا پلمب معادل ۹ درصد از کل بازدیدها، انجام شده است.
نمکی وزیر بهداشت نیز پس از استماع گزارشها ضمن تقدیر از همکاری مردم و دستگاههای اجرایی در اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی، گفت: عمدهترین دستگاههای همکار ما در این طرح، سازمان بسیج و هلال احمر بوده اند که توانسته ایم برای شناسایی زودهنگام، جداسازی و آموزش بیماران با رویکرد محله محور و خانواده محور، اقدامات مناسبی را انجام دهیم.
بنا بر اعلام وبدا، وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه مقدار زیادی کیت تست سریع کرونا و همچنین منابع مالی برای اجرای این طرح در بین دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور توزیع شده تا دغدغه اجرای این طرح، کاهش پیدا کند.
نمکی تاکید کرد: نامهای برای قطع پروازهای بین ایران و انگلیس به وزیر راه و شهرسازی نوشتم و از طرفی چندین تکلیف برای معاونت بهداشت جهت پیگیری مسافران ورودی به کشور از مبدا انگلیس به کشور معین کردم. با توجه به تعطیلات پیش رو در سال جدید میلادی، باید تستهای سریع در فرودگاههای بین المللی کشور که پرواز خارجی دارند برای مسافران ورودی، اجباری شود.
به گزارش وبدا، سعید نمکی همچنین در مراسم اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره قرآنی هدهد، ضمن گرامیداشت یاد شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و شهدای مدافع سلامت، اظهار کرد: برگزاری این جشنواره نشان از آن است که همکاران من در این ایام، گرچه با سهمگینترین اپیدمی تاریخ ۱۵۰ ساله کشور دست و پنجه نرم میکنند، از سایر امور نه فقط در بخش فرهنگ، بلکه در سایر بخشهای بهداشت و درمان نیز غفلت نکردند.
وی افزود: این افتخار جمهوری اسلامی ایران است که در ایام کرونا با وجود بسیاری از گرفتاری ها، از واکسیناسیون کودکان، مراقبت زنان باردار و سالمندان و بیماران مزمن غافل نشدیم، در این ایام هیچ بیمار کرونایی پشت درب هیچ بیمارستانی سرگردان نشد و داروهای درمان کرونا که در جهان گفته شد در درمان اندکی موثر است را تهیه و تولید کردیم و در برهه کنونی هم در مسیر ساخت واکسن کرونا گام برمی داریم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه مقام معظم رهبری با جدیت پیگیر موضوع ساخت واکسن کرونا هستند، اظهار کرد: دلسوزی و پیگیریهای مستمر این عزیز بزرگوار و رییس جمهور محترم، نشان از آن دارد که مردم این سرزمین در اوج تحریمهای ظالمانه، نباید قدمی از مردم سرزمینهای برخوردار و دارای منابع فراوان و سرشار، عقبتر باشند.
وی ضمن تبریک به برگزیدگان بیست و پنجمین جشنواره قرآنی هدهد و درود به روح پرفتوح شهید قاسم سلیمانی، بیان کرد: برای بنده که از کودکی عاشق واقعی قرآن بودم و خاطرات زیادی از جلسات قرائت قرآن در کودکی دارم و عشق و علاقهای که به این کتاب آسمانی دارم، همیشه این سوال مطرح بود که چرا قرآن به عنوان یک کتاب آسمانی اینگونه متفاوت دریافت و درک میشود؟ ابن ملجم قرآن خواند و بر ستون اسلام و قرآن ضربه وارد کرد. در شب عاشورا از خیمههای امام حسین (ع) و یارانش صدای تلاوت قرآن میآمد و از خیمههای دشمنان نیز همچنین.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی افزود: چیست که حاج قاسم سلیمانی با عشق قرآن شب و روز سپری میکرد و عدهای که با عنوان تروریست با آنها میجنگید با تلاوت قرآن سر مظلومان را میبریدند؟ دلیل این تفاوت برداشت از یک کتاب آسمانی چیست؟ گرچه در دوران پیامبر (ص) نیز این گله وجود داشت و گاهی پیامبر از اینکه مردم این کتاب مقدس والای آسمانی را کم میفهمند غصه دار بود. خداوند در آیه ۲۸ سوره سبا فرموده است: "وَمَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا کَافَّةً لِلنَّاسِ بَشِیرًا وَنَذِیرًا وَلَٰکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لَا یَعْلَمُونَ" (و ما تو را جز [به سمت]بشارتگر و هشداردهنده برای تمام مردم نفرستادیم، لیکن بیشتر مردم نمیدانند). تصور میکنم تفاوت در برداشت از قرآن، به معرفت نسبت به قرآن ربط دارد. مهجور ماندن قرآن دلیل اصلی اش، "عدم معرفت و آگاهی نسبت به قرآن" است. چرا یک نفر برداشت رحمانی دارد و یک نفر با برداشتِ غفلت آمیزِ جاهلانه، خشونت آمیزترین رفتار را با آیات قرآن نسبت به مظلومین یک منطقه اعمال میکند؟ مانند همین قوم متوحشی که در منطقه کشتار راه انداختند؛ همگی قرآن خواندند و گردن مردان را زدند و به زنان هتک حرمت کردند. امیرالمومنین (ع) زمانیکه در مسجد خطبه میخواند، عدهای برای اینکه صدای ایشان را کوتاه کنند، بلند بلند قرآن میخواندند و اینها تفاوت برداشت متفاوت از این کتاب آسمانی راهگشا در طول تاریخ است.
نمکی گفت: سالهای بین ۳۰۰ تا ۵۵۰ (ه ق) که تقابل بین اشعری مسلکی و اعتزال در مورد نگاه به قرآن و برداشت از قرآن وجود داشت، تاریخ بسیار پر فراز و نشیبی است. برای مثال، بیت الحکمه در دوران هارون الرشید و مامون در بغداد ایجاد شد و در این دوران دانشمندان زیادی به سمت بغداد جذب شدند و آموزش و پژوهش رونق بسیاری داشت. در دوران متوکل عباسی نیز، حنین بن اسحاق که یک طبیب مسیحی بود، مامور ترجمه کتب لاتین شد. ظهور ابن سینا در اوج اندیشه اعتزالی شکل گرفت و تفسیر قرآن و طب را نیز در همان اوج میبینید. البته وارد مقوله و جزییات اشعری مسلکی و معتزله نمیشوم، منظور نوع نگاه به قرآن در این دوران ۲۰۰-۳۰۰ ساله و تفسیر قرآن و در سایه تفسیر قرآن، نگاه به طب و فلسفه و سایر علوم و بالندگی آنها است و چنانچه بیشتر دقت کنید نوع نگاه به قرآن و معرفت به قرآن این تغییرات بزرگ اجتماعی را ایجاد کرده است.
وی گفت: حافظ شیرازی حافظ کل قرآن بود و به این کتاب آسمانی بسیار رجوع میکرد. برای مثال اگر دیوان حافظ را ورق بزنید و ابیاتش را بخوانید به عشق و علاقه حافظ به قران بیشتر پی میبرید. برای مثال، " صبح خیزی و سلامت طلبی، چون حافظ/ هرچه کردم همه از دولت قرآن کردم/ گر به دیوان غزل صدرنشینم چه عجب/ سالها بندگی صاحب دیوان کردم"، اما آنهایی که حافظ را نمیشناسند میگویند حافظ اشعری مسلک بود، چراکه حافظ میگوید: "جام میو خون دل هر یک به کسی دادند/ در دایره قسمت اوضاع چنین باشد" یا " به درد و صاف تو را حکم نیست خوش درکش/ که هر چه ساقی ما کرد عین الطاف است". عدهای نیز حافظ را معتزلی میدانند چراکه میگوید: "چرخ برهم زنم ار غیر مرادم گردد/ من نه آنم که زبونی کشم از چرخ فلک". عده دیگری میگویند که حافظ تابع این تفکر است که «اَلعبدُ یُدَبِّرَ وَ اللهُ یُقَدِّرَ»، زیرا حافظ میگوید: "بر آن سرم که ننوشم میو گنه نکنم/ اگر موافق تدبیر من شود تقدیر". بنابراین، هرکسی از ظنّ خود حافظ را دید و تفسیر کرد، اما حافظ تلفیقی از همه این اندیشه هاست؛ چراکه بیش از بقیه قرآن را فهمید. قرآن مجموعهای از عظمت ها، رویهها و روشهای زندگی است. قرآن کتاب زندگی کردن، کتاب دنیا و کتاب آخرت است. در سوره ملک آمده است: " هُوَ الَّذِی جَعَلَ لَکُمُ الْأَرْضَ ذَلُولًا فَامْشُوا فِی مَنَاکِبِهَا وَکُلُوا مِنْ رِزْقِهِ" یعنی، او آن خدایی است که زمین را برای شما نرم و هموار گردانید، پس شما در پست و بلندیهای آن حرکت کنید و از روزی او خورید"؛ و کتابی که برای متقین، عاقبتی خوش وعده داده است. قرآن، کتاب خرد و اندیشه و اعتدال است.
وی ادامه داد: گرچه قرآن با صوت زیبا زیباتر است، اما زیبایی صوت به دلیل زیبایی متن موسیقایی قرآن است که از عظمت والای این کتاب آسمانی نشات میگیرد. قرآن مجموعهای از زیبایی ها، رحمانیت و شیوههای زندگی در دنیا و آخرت است و متاسفانه این کتاب ارزشمند در بین ما مهجور و مغفول مانده است و امیدوارم خداوند به همگی ما درک و معرفت قرآن شناسی عطا بفرماید؛ که از این کتاب نه فقط در هنگام عزاداری و بر سر مزارها و مقبرهها و شروع جلسات، بلکه به عنوان یک راهنما در واژه واژه گامهای زندگی انتخاب کنیم. این راهی است که اندیشمندان این مملکت با نشان دادن وجه رحمانی قرآن باید برای جوانان باز کنند. قرآن فضایی معنوی تر، اجتماعیتر و فلسفی فراتر از این روزمرگیها دارد. به همین دلیل از همه همکارانم در سراسر کشور خواهشمندم که به این مهم بیش از پیش بپردازند.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش، با بیان اینکه این روزها به سختی مشغول مقابله با ویروس منحوس کرونا در کشور هستیم، گفت: داغ جانسوز از دست رفتن همکاران گرانقدرمان در نظام سلامت بر جان ماست. به حرمت قرآن، از خداوند بزرگ میخواهیم که هرچه زودتر این بلا از سر این سرزمین دور شود تا بازهم روزها و ایام بهتری را در نهایت سلامت و تندرستی کنارهم تجربه کنیم.