استاندار تهران در پی افزایش آلایندگی هوا در هفته آینده از ممنوعیت تردد شبانه کامیونها و خودروهای دیزلی از روز شنبه تا اطلاع ثانوی خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، انوشیروان محسنی بندپی در جلسه کمیته "اضطرار آلودگی هوا" در تشریح محدودیتهای ناشی از احتمال افزایش آلایندگی هوا در هفته آینده گفت: با توجه به گزارش هواشناسی از بعدازظهر امروز تا صبح جمعه هوای مناسبی همراه با بارندگی و وزش باد خواهیم داشت. اما از عصر جمعه پایداری هوا آغاز خواهد شد و از شنبه تا سه شنبه شاهد افزایش آلایندگی خواهیم بود.
وی افزود: کیفیت هوا علاوه بر این به صورت مستقیم در سلامت آحاد جامعه تاثیر گذار است، مهمتر از آن این است که هم افزایی میان آلایندگی با افزایش احتمالی مبتلایان و مرگهای ناشی از بیماری کووید ۱۹ وجود دارد و سازمان جهانی بهداشت نیز هم افزایی مثبت افزایش میان آلایندگیها و ابتلای کووید ۱۹ را اعلام کرده است.
استاندار تهران در تشریح تصمیمات ناشی از افزایش آلایندگی هوا درهفته آینده گفت: ممنوعیت تردد شبانه کلیه خودروهای سنگین و دیزلی همانند کامیونها از روز شنبه تا اطلاع ثانوی اجرایی خواهد شد. همچنین فعالیت کارگاههای عمرانی تولید شن و ماسه و آسفالت نیز متوقف خواهد شد.
وی ادامه داد: ۶۱ درصد آلایندگیها توسط خودروهای حمل و نقلی ایجاد میشود لذا معاینه فنی از اهمیت به سزائی برخوردار است. باید معاینه فنی خودروها و موتورسیکلتها با جدیت پیگیری شود. در حال حاضر از سه میلیون موتور سیکلت تنها ۳۳ دستگاه معاینه فنی دریافت کردند. برهمین اساس باید پلیس راهور تشدید برخورد با خودروها و موتورسیکلتهای آلاینده را در دستور کار قرار دهد و حتی قانون به پلیس اجازه داده که نسبت به توقف تردد خودروها وموتورسیکلتهای دودزا اقدام کند.
سوخت مازوت در افزایش آلایندگی بسیار موثر است
استاندار تهران تصریح کرد: سوخت مازوت در افزایش آلایندگی بسیار موثر است؛ لذا شرکت گاز باید با اطلاع رسانی به آحاد جامعه همراهی و مشارکت شهروندان را برای کاهش یک تا دو درجهای حررات منازل جذب کند تا صرفه جویی مصرف گاز محقق شود با این کاهش یک یا دو درجه ای، حدود ۲۵ میلیون متر مکعب کاهش مصرف گاز را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: در رابطه با مصرف کارخانجات سیمان و همچنین کارخانجات اطراف تهران همانند سیمان ری تاکید شد که شرکت گاز همانند گذشته همراهی و همکاری برای تامین سوخت گاز را در دستور کار قرار دهد. بی تردید تمامی تصمیمات اتخاذ شده در این جلسه نیازمند همراهی و مشارکت دستگاهها و شهروندان خواهد بود.
به گزارش ایسنا، رستگاری معاون نظارت وپایش سازمان محیط زیست نیز در ارائه گزارشی در خصوص کیفیت هوا گفت: تاکنون از ابتدای سال ۱۵ روز هوای پاک و ۱۷۹ روز هوای سالم، ۸۲ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و دو روزهوای ناسالم برای همه گروهها داشته ایم این در حالی استکه در سال گذشته ۲۵ روز هوای پاک، ۱۹۴ روز هوای سالم، ۵۵ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۴ روز هوای ناسالم برای همه گروهها داشته ایم. علت این تفاوت تغییر استانداردهای ارزیابی شاخصها نسبت به سال گذشته بوده است. اگر بازده ابتدای سال تاکنون را با استانداردهای سال گذشته ارزیابی میکردیم تاکنون ۲۷ روز هوای پاک، ۱۹۴ روز هوای سالم، ۵۷ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و هیچ روز ناسالمی برای همه گروههای جامعه نداشتیم. به این ترتیب غلظت هوا نه تنها افزایش نداشته بلکه به نظر میرسد به جز برخی شاخصها کاهش نیز داشته است.
وی تاکید کرد: اوایل مهر ماه با دستور استاندار تهران مقرر شد چاره اندیشی برای افزایش آلودگی هوا داشته باشیم. بر همین اساس جلساتی برگزار شد که یکی از دستورکارهای آن مرور وظایف دستگاههای اجرایی برای کاهش آلودگی هوا بود. تاکنون در سال جاری هیچ روزی به شاخص ۱۵۰ نرسیده ایم. تشکیل کمیته اضطرار آلودگی هوا نیز در شرایطی که شاخص زیر عدد ۱۵۰ باشد مصوبات آن به صورت توصیهای خواهد بود.