«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر امور خارجه قطر اعلام کرد: دوحه خواهان مذاکره و گفتگو بین کشورهای حاشیه خلیج فارس با ایران است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، وزیر امور خارجه قطر که برای انجام دیدار کاری در مسکو بسر میبرد، روز چهارشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت که با همتای روس خود درباره موضوعات مختلف از جمله مساله برنامه هستهای ایران و تحولات منطقه خلیج فارس گفتگو و رایزنی کرده است.
وزیر خارجه قطر گفت: برای قطر امنیت منطقه خلیج فارس در اولویت قرار دارد و این موضوع را به طرف روسی اعلام کردیم.
«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» با بیان اینکه تشدید تنشها در منطقه به نفع هیچ کشوری نیست، اظهار داشت: ما از گفتگوهای همه کشورهای منطقه با ایران حمایت میکنیم.
وی افزود: از ابتکارات دیپلماتیک کشورهای دوست درباره امنیت منطقه خلیج فارس اطلاع داریم. در دوحه از این نوع ابتکارات برای تثبیت اوضاع منطقه و جستجوی راهکارهای قابل قبول به نفع همه کشورهای منطقه خلیج فارس استقبال میکنند.
وزیر خارجه با اشاره به مذاکرات خود با طرف روسی درباره اوضاع سوریه اظهار داشت: طرف قطری بر پایبندی به قطعنامههای شورای امنیت درباره سوریه از جمله قطعنامه ۲۲۵۴ حمایت میکند.
وی خاطرنشان کرد: حل و فصل مسائل سوریه بدون حل و فصل سیاسی عادلانه همه مسائل این کشور امکانپذیر نیست.
«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» گفت: آنچه که مربوط به لیبی میشود بر پایبندی به تلاشهای برای حل و فصل سیاسی مسائل این کشور و آتش بس در لیبی تاکید داریم و از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره لیبی حمایت میکنیم.
وی سپس حمایت روسیه از مقدمات برای برگزاری جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ که قرار است در قطر برگزار شود را عالی ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم از تجربههای روسیه در برگزاری جام جهانی فوتبال حمایت کنیم.
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه نیز گفت که در دیدار با همتای قطری خود درباره مفهوم امنیت جمعی و وضعیت خلیج فارس و امنیت آن به نفع کشورهای این منطقه گفتگو و تبادلنظر کرده است. لاوروف این را نیز گفت: توافقهای عادیسازی میان اسرائیل با کشورهای عربی نباید جایگزین روند حل و فصل عادلانه مسئله فلسطین شود.
وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد که مسکو به تحریمهای جدید آمریکا در مورد روسیه قطعا پاسخ خواهد داد.
لاوروف در مورد تحریمهای جدید آمریکا تصریح کرد: اقدامات واشنگتن تلاش برای تضعیف رقبا است، تحریمها بی پاسخ نمیماند، آمریکا نشان داد شریک تجاری مطمئنی نیست
لاوروف گفت: روسیه امیدوار است که اجلاس کشورهای عربی خلیج فارس که برای روز ۵ ماه ژانویه برنامه ریزی شده است منجر به رفع تفرقه بین کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس شود و اجازه دهد تا فعالیت مناسب آن ازسرگرفته شود.
وی ادامه داد: ما به این امر علاقهمند هستیم، زیرا اعضای شورای همکاری خلیج فارس شرکا و دوستان ما هستند و میخواهیم که بین آنها اختلاف نباشد. ثانیا اینکه یکپارچگی این شورا و فعالیت مناسب آن به تامین امنیت منطقه خلیج فارس با مشارکت جمهوری اسلامی ایران کمک میکند.
وزیر خارجه روسیه گفت: ابتکار ما در این باره (تامین امنیت خلیج فارس) کاملا معلوم است و سالها است که نظریه تامین امنیت خلیج فارس را مطرح کردیم و یک سال پیش نیز سند این طرح را تجدید کردیم.
لاوروف با بیان اینکه ابتکار روسیه در مورد تامین امنیت خلیج فارس علاقه مندی بسیاری را جلب کرده است، اظهار کرد: در پاییز کنفرانس علمی و عملی در این مورد برگزار کردیم که کارشناسان و تحلیلگران سیاسی از کشورهای مربوطه در آن شرکت داشتند. روسیه در دوره ریاست بر شورای امنیت هم جلسهای را برای بررسی مساله تامین امنیت خلیج فارس در این شورا برگزار کرد که بحثهای در آن بسیار جالب بود.
لاوروف در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آنچه که مربوط به تحریمهای جدید آمریکا در مورد شرکتهای روسی میشود، این مساله ما را متعجب نمیکند و واشنگتن از مدتها پیش سیاستهای خصمانه علیه روسیه اجرا میکند.
وی ادامه داد: موضوع این نیست که تحریمهای متقابل علیه آمریکا وضع کنیم بلکه ما نتیجه گیریهای بیشتر میکنیم که مجموعه روابط روسیه و آمریکا را دربر خواهد گرفت. این اقدامات آمریکا در سیاستهای راهبردی این کشور منعکس میشود که سعی دارد رقبای خود را با بکارگیری شیوههای ناسالم رقابتی تضعیف کند و اصول سازمان تجارت جهانی را نقض میکند.
لاوروف این را نیز گفت که کشورهای اروپایی که تلاش میکنند بر اساس اصول معین در نظام جهانی رفتار کنند باید به این واقعیت توجه داشته باشند که وارد بازی میشوند که ممکن است علیه همه کشورها بکار گرفته شود.
وزیر خارجه قطر نیز در مورد حل مناقشه این کشور با عربستان سعودی گفت: با کمک کویت توانستیم با عربستان سعودی تماس برقرار کنیم و آمریکا نیز در این عرصه اقداماتی کرد.
«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» گفت: از دیدگاه ما این گفتگوها مثبت است که در راستای وحدت و یکپارچگی شورای همکاری خلیج فارس انجام میشود. البته ما به اصولی تمرکز داریم که شامل احترام به حق حاکمیت، عدم مداخله در امور داخلی کشورها و احترام به تصمیمات کشور مستقل میشود.