محققان میگویند برخی گیاهان دارویی میتوانند به اندازه داروهای شیمیایی باعث تسکین درد شوند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از فود نیوز، امروزه استفاده از مسکنهای مختلف شیمیایی برای درمان درد در میان مردم رواج گستردهای دارد، اما باید بدانید هیچ داروی شیمیایی فاقد عوارض جانبی نیست. با این حال، برخی داروهای گیاهی و طبیعی وجود دارند که میتوانند به اندازه داروهای شیمیایی برای تسکین درد موثر بوده و در عین حال، عوارض جانبی نیز برای بیمار نداشته باشند.
محققان میگویند از دیرباز کاهوی وحشی که گونهای از کاسنیان است یک مسکن موثر و قوی محسوب میشود. تا قرن ۱۹ میلادی مردم اروپا، آمریکا و خاورمیانه از این گیاه برای تسکین درد استفاده میکردند. همچنین برای درمان سیاه سرفه نیز این گیاه به طور گسترده مورد استفاده قرار میگرفته است.
زمانی که گیاه کاهوی وحشی را از ساقه قطع میکنید، یک شیره سفید رنگ از آن خارج میشود که همین ماده خواص ضددرد دارد. این ماده که لاکتوکاریوم خوانده میشود در صورتی که خشک شود، به عنوان یک ماده مخدر شناخته شده و قابلیت تسکین درد دارد. با این حال، این ماده به دلیل فقدان مواد افیونی، عوارض جانبی مواد مخدر را ندارد.
تحقیقات بر روی موشها نشان داده است مصرف دوز مناسب از این گیاه میتواند به اندازه مصرف ۳۰ میلی گرم ایبوپروفن باعث تسکین درد بدن شود. تحقیقات دانشمندان ایرانی نشان داده است این گیاه میتواند باعث تسکین تنگی نفس، انقباضات رحمی و کاهش التهابات گوارشی شود.
متخصصان میگویند روشهای مختلفی برای مصرف کاهوی وحشی وجود دارد. رایجترین روش دم کردن آن مانند چای است. با این حال، باید در نظر داشت مزه این چای برای بسیاری از مردم خوشایند نیست. این دمنوش بسیار قوی و تلخ است و ممکن است برای هر ذائقهای مناسب نباشد. اگر احساس میکنید مزه آن برای شما غیرقابل تحمل است میتوانید آن را با چای سبز و یا بابونه مخلوط کنید.