کد خبر:۹۰۱۱۱۹

زمین‌لرزه هشت ریشتری برای صنعت سینمای هالیوود

کارشناسان صنعت سینما تخمین می‌زنند دنیای فیلم در ایالات متحده آمریکا به‌خاطر بحران کرونا حداقل ۲۰ میلیارد دلار ضرر کند.
 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کارشناسان صنعت سینما تخمین می‌زنند دنیای فیلم در ایالات متحده آمریکا به‌خاطر بحران کرونا حداقل ۲۰ میلیارد دلار ضرر کند. چرا که بسیاری از فیلم‌های مهم در سال ۲۰۲۰ هرگز فرصت اکران نیافتند. یکی از آن‌ها فیلم جدید جیمز باند به نام «وقتی برای مردن نیست» بود. استودیو یونیورسال، تولیدکننده فیلم، امید داشت که بتواند اکران آن را به جای بهار سال جاری، از پاییز شروع نماید. اما اکنون تاریخ نمایش فیلم به آوریل سال ۲۰۲۱ موکول شده است.

دویچه‌وله (رادیو دولتی آلمان) ضمن ارائه مطلب فوق در گزارشی درباره تأثیر کرونا بر صنعت سینمای هالیوود و آمریکا می‌نویسد: «سالن‌های سینما نیز یکی از بازندگان بزرگ سال ۲۰۲۰ هستند. بسیاری از آن‌ها در سراسر جهان مجبور شده‌اند در‌های خود را ببندند. در لس‌آنجلس، شهر فیلم، سالن‌های سینما از مارس گذشته به‌طور مداوم تعطیل شده‌اند.»

جان هورن روزنامه‌نگار حوزه فیلم از شبکه رادیویی NPR می‌گوید: «بسته ماندن سالن‌های سینما با هزینه‌های سنگین همراه بوده است. آن‌ها باید اجاره بپردازند، هزینه‌های ثابت بسیار بالایی دارند، میلیارد‌ها بدهی دارند و پولی هم وارد نمی‌شود.»

او آینده تاریکی را برای سالن‌های سینما تصوّر می‌کند و معتقد است که خیلی از آن‌ها برای همیشه ورشکسته می‌شوند. خطر ورشکستگی نه فقط سالن‌های سینما بلکه کمپانی‌های تولید فیلم را هم تهدید می‌کند. بزرگ‌ترین موسسه سالن‌های سینمای جهان یعنی ای‌ام‌سی (AMC) اعلام کرده که با خطر ورشکستگی رو‌به‌روست. اتحادیه کارکنان سینمایی آمریکا نیز هشدار داده که ۷۰درصد اپراتور‌های کوچک و متوسط، اگر دولت از آن‌ها حمایت نکند، ورشکست می‌شوند.

در همین بحبوحه خبری رسید که پایه‌های صنعت سینمای هالیوود را به لرزه درآورد؛ استودیوی برادران وارنر خبر داده که قصد دارد حداقل ۱۷ فیلم را به‌طور همزمان در سینما و در تلویزیون از سکوی پخش استریم خود «اچ‌بی‌او ماکس» (HBO Max) در سال آینده اکران کند. از جمله: فیلم‌های پرفروشی مانند فیلم علمی تخیلی «تپه ماهور» یا فیلم طنز «جوخه خودکشی».

دویچه‌وله ادامه می‌دهد: «بحران کرونا و بلایی که بر سر صنعت فیلم و سینما آورده، باعث شده قوانینی که دهه‌ها معتبر بودند، کنار گذاشته شوند. روال قانونی در دنیای فیلم این بود که ابتدا سینما‌ها حق نمایش فیلم را دارند. یعنی قبل از آنکه فیلمی به سکو‌های مختلف برای پخش غیرسینمایی داده شود، باید حداقل تا چند هفته در سینما‌ها اکران شده باشد. برای هزاران فیلم این قانون اجرا شده و اکنون ناگهان برداشته می‌شود. یک سال پیش سینما‌ها می‌توانستند جلوی چنین اقدامی را بگیرند و فیلم‌های برادران وارنر را تحریم کنند، اما اکنون نقش آن‌ها ضعیف شده است.»

کرونا هالیوود را تغییر داده است و بسیاری از این تغییرات بازگشت‌پذیر نیستند. آلما دیفی، چهره‌پرداز هالیوودی می‌گوید: «هنوز مشخص نیست که چه زمانی به حالت عادی برمی‌گردیم، چه زمانی بدون ماسک، دستکش و عینک محافظ کار خواهیم کرد.»

هورن، روزنامه‌نگار سینما بر این باور است: «این‌ها زمین‌لرزه‌های هشت ریشتری برای صنعت سینمای هالیوود است.»
منبع: کیهان
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار