رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: آمریکا به خاطر به خطر نیفتادن منافع خود اجازه نمیدهد تا توافق نامههای همکاری بین کشورهای منطقه شکل بگیرد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسینی، رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران و عراق در پنل تخصصی اولین همایش تخصصی اخراج آمریکا از منطقه که به همت اندیشکده سیاست گذاری امیرکبیر در محل دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، گفت: در نقاط مختلف دنیا شاهد همکاری اقتصادی کشورها در قالب توافق نامههای همکاری هستیم، ولی به دلیل کارشکنیهای آمریکا کمترین توافق نامههای همکاری در منطقه خاورمیانه منعقد شده است.
وی با بیان اینکه آمریکا به خاطر به خطر نیفتادن منافع خود اجازه نمیدهد تا توافق نامههای همکاری بین کشورهای منطقه شکل بگیرد، تصریح کرد: قطعا اگر روابط بین ایران و کشورهای منطقه تقویت شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد لذا آمریکا تلاش میکند تا شکاف بین ایران و این کشورها افزایش یابد.
حسینی تصریح کرد: هیچ مسیری آسانتر از مسیر ایران برای انتقال راحت انرژی و کالا نیست، ولی با این وجود آمریکا با دخالتهای خود مانع از این کار میشود.
رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران و عراق با اشاره به اینکه آمریکا چهل و نهمین شریک تجاری عراق و عراق سی و ششمین شریک تجاری آمریکاست گفت: آمریکا ۱۱ هزار شغل در عراق ایجاد کرده و عمده صادرات این کشور به عراق شامل ماشین آلات، غلات، وسایل الکترونیکی، وسایل پزشکی، آجیل و بذر کشاورزی است بنابراین آمریکا رقیب ایران در بازار عراق نیست.
حسینی گفت: یکی از مشکلاتی که عراق برای کار کردن با ایران دارد این است که این کشور ذیل فصل ۶ منشور سازمان ملل است به همین دلیل اجازه فعالیت بانکی مستقیم با دنیا را ندارد در واقع عراق باید فعالیتهای بانکی خود را از طریق بانکهای قطر، امارات، اردن، ترکیه و برخی دیگر از کشورها انجام دهد.
وی با بیان اینکه مجلس عراق به دلیل قرار داشتن این کشور در ذیل فصل ۶ منشور سازمان ملل بعد از ترور سردار سلیمانی برای اخراج آمریکا از این کشور صرفا به صدور یک بیانیه بسنده کرد، افزود: آمریکا هر حرکت ایران را به عنوان یک چالش و تهدید نگاه میکند، اما با این وجود ما تهدید حضور آمریکا در عراق را به فرصت تبدیل کردیم و توانستیم دو پایگاه آمریکا در عراق یعنی پایگاه منافقین و داعش را از بین ببریم، ولی به هر روی تغییر و تحولات در عراق خیلی به نفع ما نیست.
حسینی با بیان اینکه آمریکا حضور جدی در بازار عراق ندارد و حضور شرکتهای نفتی این کشور نیز در عراق پررنگ نیست با این وجود آدم میماند که چرا آمریکا این همه در عراق هزینه کرده تصریح کرد: با توجه به اینکه عراق ذیل فصل ششم سازمان ملل است عمدهترین مشکل ما با این کشور بر سر مسائل بانکی و تحریم است و این مشکل نیز ریشه در تلاشهای آمریکا دارد.
رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران و عراق حفظ وحدت عراق و جلوگیری از تجزیه این کشور را با عنوان یکی از راهکارهای اخراج آمریکا از عراق عنوان کرد و افزود: آمریکاییها تلاش کردند تا با ایجاد داعش عراق را تجزیه کنند و هدف آنها از بین بردن حفظ یکپارچگی این کشور بود، ولی سردار سلیمانی مانع از بین رفتن یکپارچگی عراق شد.
وی با تاکید بر اینکه ما اگر میخواهیم آمریکاییها از منطقه اخراج شوند باید تلاش کنیم تا عراق از ذیل فصل ششم سازمان ملل خارج شود، تصریح کرد: سومین راهکار موثر در خروج آمریکا از منطقه اتصال عراق از طریق راه آهن ایران به ترانزیت جاده ابریشم است و این راه حلی است که نفوذ آمریکا را در عراق کم میکند، چون چین رقیب آمریکا است و اگر دیدیم که عادل عبدالمهدی هم برکنار شد به خاطر توافقی بود که با چین انجام داد.
حسینی با اشاره به اینکه آمریکا هیچ اقدام جدی برای حل مشکلات و زیرساختهای عراق انجام نداده و با این حال وقتی نیز عادل عبدالمهدی برای ایجاد این زیرساختها وارد توافق با چین شد او را کنار گذاشتند، افزود: باید مسیری را که عادل عبدالمهدی در توافق با چین شروع کرد ادامه پیدا کند.
رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه انتخابات عراق تا چند ماه دیگر برگزار میشود و رقابت بین گروههای مختلف در این کشور بالا گرفته تصریح کرد: نتیچه انتخابات عراق در خروج آمریکا از منطقه موثر است.
وی بیان کرد: اگر آمریکا به برجام برگردد این بازگشت میتواند زمینه خروج آمریکا از منطقه را فراهم کند.