تاخیر در روند درمان بیماران مبتلا به سرطان، میتواند سلامت این افراد را تهدید کند. این در حالی است که اختلافات مالی بر سر تامین هزینههای یک مرکز درمانی، منجر به تعطیلی آن مرکز شده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در حالی که بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان به دلیل هزینههای بالای درمان ناچار هستند از مراکز درمانی دولتی استفاده کنند، گزارشهای رسیده از تعطیلی یکی از مجهزترین مراکز درمانی دولتی خبر میدهد.
مرکز درمان رادیو تراپی و آنکولوژی در بیمارستان یاس به درمان بیماران سرطانی با بهترین روشهای روز دنیا میپرداخت و با استفاده از فناوری براکی تراپی یکی از مراکز منحصر به فرد درمان سرطان آن هم با هزینههای دولتی بود از یک ماه گذشته خدمات خود را به بیماران سرطانی متوقف کرده که این امر با اعتراض شمار زیادی از بیماران سرطانی همراه شده است.
بر اساس گزارشهای دریافتی از برخی بیماران، این مرکز به دلیل اختلاف بخش خصوصی سرمایه گذار با دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال حاضر به حالت نیمه تعطیل در آمده و بیمارانی که حتی یک روز تاخیر در درمان آنها میتواند به قیمت جان آنها تمام شود قربانی این اختلاف شده اند.
خبرها حاکی است بخش رادیوتراپی و آنکولوژی بیمارستان دولتی یاس با سرمایه گذاری ۴۲۰ هزار یورویی بخش خصوصی از سال ۹۴ راه اندازی شده و تاکنون در حال خدمت به بیماران سرطانی با تعرفه دولتی بوده است و در حالی که تاکنون بیش از ۳۸۰۰ بیمار سرطانی در بخشهای مختلف رادیو تراپی و براکی تراپی در این مرکز با هزینههای بسیار اندک و پذیرش بیمهای درمان شده اند، به دلیل سوءمدیریت در حال تعطیلی است و این موضوع تعطیلی به سایر بخشهای برون سپاری شده بیمارستان مثل بخش قلب و بخش پزشکی هستهای نیز به دلیل عدم پرداخت مطالبات آنها، تسری پیدا کرده است
برخی از بیماران این مرکز موضوع تعطیل کردن این بخش توسط دولت را در قالب شکایتی به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز ارائه کرده اند.
مشاهدات از محل بیمارستان حاکی از آن است که دانشگاه علوم پزشکی تهران به رغم دریافت تمامی مطالبات از شرکتهای بیمه از پرداخت سهم شراکت بخش خصوصی متولی این مرکز به مدت سه سال و به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال استنکاف کرده و موسسان این مرکز اعلام کرده اند به دلیل اینکه پرسنل و پزشکان مرکز در شرایط کنونی از ۵ تا ۳۰ ماه حقوق و دستمزد خود را دریافت نکرده اند، ناچار به تعطیلی مرکز خواهند بود.
بر پایه گزارشهای موجود، این مرکز به رغم عملکرد درمانی چشمگیر، همکاریهای آموزشی مطلوبی با سایر دانشگاههای علوم پزشکی نیز داشته و در حوزه پژوهش نیز کارنامه درخشانی دارد.
علاوه بر این امکانات موجود در این مرکز درمانی یکی از منحصر به فردترین فناوریهای موجود برای درمان سرطان در کشور است و ماهانه دهها بیمار از اقصی نقاط کشور برای براکی تراپی و رادیو تراپی با تعرفههای دولتی به این مرکز مراجعه میکنند.
بیماران این بیمارستان در شرایط کنونی سوالات متعددی را مطرح کرده اند که چرا در شرایطی که کشور از کمبود تخت بیمارستانی رنج میبرد این بیمارستان بخشها و تختهای بیمارستانی خود را بدون استفاده گذاشته و از سوی دیگر چرا دولت سعی دارد بخشهای برون سپاری شده این بیمارستان را که بهترین خدمات را به مردم آن هم با نرخ دولتی و در شرایط سخت تحریمها ارائه میداد، تعطیل کند و آیا اینکه دستهای پشت پرده در این موضوع ذی نفع هستند.