کد خبر:۹۰۳۶۶۱
ابوالفتح در گفتگو با دانشجو:

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با خون رنگین شده است/ شکاف‌های نژادی با پدیده ترامپ سرباز کرد

کارشناس ارشد مسائل آمریکا معتقد است که انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا با خون رنگین شده است که ناشی از شکاف‌های نژادی خواهد بود.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با خون رنگین شده است/ شکاف‌های نژادی با پدیده ترامپ سرباز کرد

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس ارشد مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در رابطه با بحران‌­هایی که آمریکا در حال حاضر گرفتارش شده است، گفت: جامعه آمریکا مشکلات خیلی زیادی دارد و بحران‌­های متعددی را پشت سر گذاشته است؛ مثل بحران‌­های اقتصادی سال­‌های 2007 و 2008 که اثرات خیلی مخربی را بر وضعیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آمریکا گذاشت.

وی ادامه داد: یکسری از بحران‌­ها و مشکلاتی که به نظر می‌­رسید پشت سر گذاشته شده باشد، سر باز کرده است؛ مثل بحث تنش‌­های نژادی که دوباره اوج گرفته است.

ابوالفتح با اشاره به ورود دونالد ترامپ با آن شعارها و ایده‌­های جنجال آفرین، اظهار کرد: در چنین فضایی ورود دونالد ترامپ که یکسری از شعارها و ایده‌­هایی را مطرح می­‌کرد که جنجالی و تمرکزش بر آن شکاف­‌­ها بوده است.

این کارشناس مسائل آمریکا با تاکید بر سابقه این مسائل در این کشور، عنوان کرد: این عملکرد زمینه‌­ای را مهیا کرد که جامعه را نسبت به یکسری معیارهای دموکراسی خودش مورد تردید قرار گرفت، البته همه این داستان و مسئولیت­‌ها متوجه دونالد ترامپ نیست و از سال­ها پیش این وضعیت وجود داشته است.

وی تصریح کرد: بی‌اعتمادی به سیاست مدارانی که بخش عمده­‌ای از مردم معتقدند اکثر این سیاست‌مداران فاسد هستند یا پول در سیاست دخالت دارد، یا به نهادهای قانونی بی‌اعتماد هستند، مثلا اعتماد مردم نسبت به کنگره آمریکا بسیار اندک است یا در رابطه با رسانه­‌‎هایی که دروغ می‌­گویند و واقعیت­ها را به مردم نمی‌­گویند، به تدریج زمینه این هیجانات را فراهم کرد.

ابوالفتح ادامه داد: انباشت این معضلات تا زمانی که دونالد ترامپ انتخابات را زیر سؤال برد و شکست خودش را نپذیرفت، باعث شد این هیجانات اجتماعی روز‌به‌روز افزایش پیدا کند و در نهایت مردم به داخل کنگره هجوم بردند.

وی اضافه کرد: نهایتاً کنگره که به عنوان نماد دموکراسی آمریکا تلاش می‌­­کرد بر پیروزی رقیب دونالد ترامپ پوشش بگذارد توسط طرفداران ترامپ اشغال شد و باعث این اتفاقات اخیر شد.

این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به دو قطبی‌­ها و افراطی­‌گری‌­های رخ داده، گفت: تمام این فضای دو قطبی ریشه­‌های قدیمی دارد و بستگی به میزان توانمندی دولت بایدن دارد که تا چه اندازه می‌­تواند بحران‌­ها را مدیریت کند و به سمت نوعی آشتی ملی حرکت کند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر که وضعیت کرونا در آمریکا بیداد می­کند و وضعیت اقتصادی بسیار متزلزل شده است و با این تفاسیر مسیر بسیار دشواری در پیش روی جو بایدن قرار دارد.

ابوالفتح با تاکید بر اینکه این انتخابات با خون رنگین شده است و احتمالا تسویه حساب­‌هایی پیش بیاید، بیان کرد: رئیس جمهورهای سابق آمریکا بدون این دعواهای خونین انتخاباتی خیلی وقت­ها نمی­توانستند ایده­‌ها و برنامه­‌های خودشان را پیش ببرند.

این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: جامعه آمریکا به سمت رادیکالیسم حرکت می‌­کند و در این چند روز اخیر می‌­بینیم که از طرف دموکرات­ها نیز رفتارهای رادیکال در حال رخ دادن است؛ مثلا عده‌­ای مطرح می­‌کنند جمهوری­‌خواهانی که انتخابات را زیر سوال بردند باید از کنگره اخراج شوند.

وی تصریح کرد: این حرکات رادیکال است و این افراد منتخبان مردم هستند، حال چه طرفدار ترامپ یا مخالفش بوده باشند؛ این افراد منتخب مردم هستند و اخراج منتخب مردم فضا را  رادیکال‌­تر می­‌کند و الا رادیکالیسم راست ممکن است با رادیکالیسم چپ جایگزین شود.

ابوالفتح با بیان اینکه شرایط برای بایدن سخت است، گفت: تمام این­ها شرایط را برای جو بایدن دشوار می­‌کند و به نظر نمی‌­رسد که خیلی شانس بالایی نداشته باشند، چون تا وقتی کرونا هست، بیکاری هم هست و تا وقتی بیکاری هست، مردم ناراضی هستند و معیشت مردم مشکل دارد.

وی ادامه داد: دولت آمریکا به شدت بدهکار است، کسری بودجه بالایی دارد، دست دولت برای پیشبرد برنامه‌­های رفاهی که بتواند اقتصاد را احیا کند خیلی باز نیست و خب این کینه و نفرتی که بر سر جریان انتخابات ایجاد شده، امکان رسیدن به راه حل‌­های فرا حزبی و فرا جناحی را دشوار می­کند.

این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه چشم انداز روشنی در پیش روی آمریکا نیست، بیان کرد: با این تفاسیر من خیلی امیدوار به یک چشم انداز روشنی نیستم، البته رویکرد خود بایدن به خاطر سوابق همکاری­‌های دو حزبی که داشته به مراتب می‌­تواند بهتر از ترامپ عمل کند ولی قدرت مانورش هم به همان اندازه محدود است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار