پس از کش و قوسهای فراوان اعضای هیات مدیره شرکت پلی اکریل اصفهان تعیین شدند؛ اما حضور برخی اعضای حقوقی آن، غیرقانونی است و سازمان بورس با آنان برخورد انضباطی میکند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زخم خصوصی سازیهای بی ضابطه بر پیکره شرکت پلی اکریل اصفهان همچنان باز است؛ ضررهای مکرر سهام این شرکت در بازار بورس باعث شده دیگر نتواند در بازارهای اصلی بورس حضور داشته باشد و به بازار پایه منتقل شود.
پلی اکریل از سال ۵۳ فعالیت میکند و هدف گذاری موسسان آن تولید انواع نخ و الیاف پلی استر و الیاف پلی اکریلیک فرشی، پتویی و تاپس پلی استر بوده است. این شرکت پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان شرکتی ملی اعلام شد؛ اما از نیمههای دهه ۸۰ که تب خصوصی سازیها داغ شد، سازمان خصوصی سازی این شرکت را هم واگذار کرد.
این شرکت شامل کارخانههای پلی استر، اکریلیک، تاپس، GF، الیاف زاینده رود و یک نیروگاه میشود. این کارخانه در آستانه خصوصی سازی حدود ۲ هزار کارگر داشت؛ اما اکنون کمتر از ۷۰۰ نفر از کارگران آن در کارخانه پلی استر مشغول به کارند؛ خط یک کارخانه پلی اکریلیک هم کار میکند؛ اما با حدود ۱۰ درصد ظرفیت.
صنعتی که با سوءمدیریت بیکار است
پلی اکریل اکنون با مشکلات مالکیتی و مدیریتی، جریان نقدینگی و نیاز ارزی دست و پنجه نرم میکند؛ بخشی از سهام این شرکت در اختیار مالکان قبلی آن است و به همین دلیل تعیین هیات مدیره در آن با مسائل حقوقی مواجه است. در استانداری اصفهان گروه ویژه اقدامی تشکیل شده تا مسائل مالکیتی و مالی شرکت را حل و فصل کند. این گروه ویژه متشکل از معاون اقتصادی استاندار اصفهان، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری این استان و برخی دیگر از مسئولان استانی است. اعضای این گروه ویژه، به تازگی اعضای هیات مدیره شرکت را تعیین کرده اند؛ اما حضور برخی از این افراد در هیات مدیره پلی اکریل، ایرادات حقوقی دارد.
نام اعضای هیات مدیره پلی اکریل براساس اطلاعات سایت کدال
براساس اطلاعات منتشر شده در سامانه کدال، اعضای هیات مدیره پلی اکریل شامل مهدی زرفشانی، صندوق ضمانت صادرات ایران، تولیدکنندگان فرش ماشینی آران و بیدگل، مشترک صنعت و معدن، صندوق سرمایه گذاری مشترک کوثر هستند؛ اما براساس قوانین بازار بورس، حضور صندوقهای سرمایه گذاری در هیات مدیره شرکتهای بورسی، غیرقانونی است.
از سوی دیگر، در مجمع عمومی این شرکت که سوم دی امسال برگزار شد، برخی از سهامداران اجازه حضور در جلسه نداشتند و این اقدام، دومین اتفاق غیرقانونی در پلی اکریل محسوب میشود که به تازگی رخ داده است.
تخلف قانونی در هیات مدیره
جعفر جمالی، معاون قضایی بورس در خصوص حضور صندوقهای سرمایه گذاری در ترکیب هیات مدیره انتخاب شده برای پلی اکریل اظهار کرده است که از نظر سازمان بورس حضور این صندوقها برخلاف مصلحت سهامداران است. به گفته او و براساس قوانین بازار بورس، این صندوقها تخلف کرده اند و سازمان بورس با مدیران متخلف برخورد انضباطی خواهد کرد.
جمالی همچنین با اشاره به ممانعت از ورود برخی سهامداران این شرکت به مجمع عمومی گفته است که شکایت این دسته از سهامداران در سامانه شکایات سازمان بورس ارائه شده است؛ اما هنوز نتیجه نهایی درباره آن اعلام نشده است.
خط تولید در پلی اکریل این روزها شاید در بخش پلی استر فعال است، اما بازگشت همه ۲۰۰۰ کارگر این شرکت، نیاز به راه اندازی مجدد خطوط تولید پلی اکریلیک دارد. برای راه اندازی مجدد خطوط تولید هم باید هم نقدینگی برای این شرکت تأمین شود و هم راههایی برای وارادت مواد اولیه تولید پلی اکریلیک ایجاد شود. میتوان گفت که مساله اصلی در پلی اکریل، راه اندازی خطوط تولید در آن باشد و موانع قانونی و تخلفات مدیران و مسئولان در این شرکت، نباید مانع از تلاش مسئولان برای بازگشت تولید به این شرکت شود.