وزارت دفاع آمریکا در گزارشی به وجود ۸۷۱ نقص نرمافزاری و سختافزاری در جنگندههای اف-۳۵ ساخت شرکت «لاکهید مارتین» اعتراف کرده است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، وزارت دفاع آمریکا در گزارشی به وجود ۸۷۱ نقص نرمافزاری و سختافزاری در جنگندههای اف-۳۵ که هشت متحد آمریکا از آن استفاده میکنند اذعان کرده است.
دفتری در پنتاگون که مسئولیت آزمایشهای عملیاتی سیستمهای تسلیحاتی را به عهده دارد در گزارشی که به رویت شبکه خبری بلومبرگ رسیده این اعتراف را مطرح کرده است.
«رابرت بهلر»، مدیر بخش آزمایشهای عملیاتی پنتاگون در این گزارش که قرار است به زودی منتشر شود گفته پرهزینهترین سیستم تسلیحاتی پنتاگون «همچنان نقائص زیادی دارد که بسیاری از آنها قبل از مراحل توسعه و عرضه در نمایشگاه شناسایی شده بودند.»
بهلر گفته مراحل ساخت و عرضه نمایشگاهی این جنگندهها آوریل سال ۲۰۱۸ با شناسایی ۹۴۱ نقص فنی به پایان رسیده بود. شبکه خبری بلومبرگ نوشته در گزارش فعلی فقط ۲ نقص جنگندههای اف-۳۵ نسبت به گزارش سال گذشته برطرف شده است.
علاوه بر نقص فنی، برنامه تولید جنگندههای اف-۳۵ در بودجه برنامهریزیشده پنتاگون از سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ با کمبود ۱۰ میلیارد دلاری روبرو است.
کلیات بودجه دولت ترامپ خواستار اختصاص ۷۸ میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه، خریداری جت، عملیات و نگهداری شده است. اما تحلیل هزینه مستقل از سوی پنتاگون میگوید پیشبرد این برنامهها نیازمند ۸۸ میلیارد دلار بودجه است.
قرار است هواپیماهای اف-۳۵ در چند زمینه بهروزرسانی شوند. این بهروزرسانیها که با عنوان بلوک ۴ (Block۴) شناخته میشوند دستکم ۱۲.۱ میلیارد دلار هزینه دارند و برنامههایی برای اصلاح نقائص گذشته و بهکارگیری قابلیتهای جدید جهت متناسبسازی این جنگندهها با تهدیدهای فعلی را شامل میشوند.
بهلر در گزارشش نوشته است: «حتی با وجود این تلاشهای متمرکز، تغییر محسوسی در تعداد نقائص موجود نسبت به اوایل سال ۲۰۱۸ ایجاد نشده است.»