آخرین اخبار:
کد خبر:۹۰۵۸۶۱

دلبستگی حریری به خارج و معطل ماندن تشکیل دولت جدید لبنان

منابع لبنانی با اشاره به اینکه اختلافات میان عون و حریری وارد مرحله جدیدی شده تاکید کردند که شروط غیرمنطقی سعد حریری اصلی‌ترین مانع تشکیل دولت در این کشور است.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه خبری النشره، از زمان انتشار ویدئوی مربوط به صحبت‌های «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان و «حسان دیاب» نخست وزیر دولت پیشبرد امور در این کشور درباره «سعد حریری» نخست‌وزیر مکلف لبنان که در آن عون، حریری را متهم به دروغ‌گویی و مانع‌تراشی در روند تشکیل دولت کرده بود، اختلافات میان طرف‌های مربوطه در زمینه تشکیل کابینه وارد مرحله جدیدی شده است.

منابع لبنانی در این زمینه گزارش دادند که بر این اساس قاطعانه می‌توان گفت که موانع اصلی مربوط به عدم تشکیل دولت در این کشور داخلی بوده و حل این بحران مستلزم پایان اختلافات میان رئیس جمهور و نخست وزیر مکلف است.

به گفته این منابع، حریری قصد ندارد به سادگی از کنار ویدئوی مذکور بگذرد؛ ضمن اینکه صحبت‌های میشل عون در این ویدئو نشان داد که جریان آزاد ملی لبنان تمایلی به نخست‌وزیری سعد حریری ندارد.

از سوی دیگر همین منابع تاکید کردند، سعد حریری که به دنبال تظاهرات مردمی لبنان در ۱۷ اکتبر ۲۰۱۹ از سمت نخست‌وزیری استعفا داده و همه مشکلات این کشور را متوجه «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی و تیم رئیس جمهور کرد از جمله عوامل اصلی در تنش‌آفرینی‌های اخیر در روند سیاسی لبنان محسوب می‌شود.

منابع مذکور در ادامه تصریح کردند، رفتار نخست‌وزیر مکلف با جبران باسیل و میشل عون گویای این امر است؛ زیرا سعد حریری به خوبی می‌داند طبق ساختار سیاسی لبنان امکان تشکیل دولت بدون رضایت گروه‌های شیعه و تیم رئیس جمهور وجود ندارد، اما همچنان بر شروط غیرمنطقی خود اصرار می‌ورزد.

در همین راستا منابع آگاه لبنانی معتقدند که سعد حریری پس از ناکامی در حل بحران سیاسی لبنان از دورازه داخلی، به امور دیگری روی آورده که از جمله بارزترین حضور در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی است. سفر‌های خارجی اخیر او به ویژه سفرش به ترکیه که بسیار جنجال برانگیز شد در راستای همین امر صوت گرفت.

در همین چارچوب منابع آگاه سیاسی گزارش دادند، نخست‌وزیر مکلف لبنان قصد دارد برعکس حسان دیاب که نتوانست در دوره کوتاه نخست‌وزیری خود جایگاه منطقه‌ای و بین‌المللی کسب کند، برای حل چالش‌ها و بحران سیاسی لبنان از دروازه‌های خارجی وارد شود.

منابع معتقدند حریری که درحال حاضر تا حد زیادی میزان محبوبیتش در داخل لبنان را از دست داده، با روی آوردن به میادین منطقه‌ای و بین المللی قصد دارد در برابر کسانی که خواستار استعفای او هستند بایستد.

همین منابع تاکید کردند که با همه این وجود جایگاه برخی طرف‌های مهم برای ایفای نقش میانجیگری میان عون و حریری برای تشکیل دولت به ویژه حزب‌الله و «بشاره بطرس الراعی»، اسقف اعظم کلیسای مارونی لبنان و تلاش برای نزدیک کردن دیدگاه‌های دو طرف همچنان پابرجاست؛ اما امور در سایه تشدید اختلافات میان رئیس جمهور و نخست‌وزیر مکلف بسیار دشوارتر از گذشته شده است.

به طور کلی منابع لبنانی معتقدند اکنون تشکیل دولت در این کشور اسیر اختلافات میان رئیس جمهور و نخست‌وزیر مکلف شده؛ ضمن اینکه عمل به شروط حریری در تشکیل کابینه به معنای تجاوز از قانون اساسی است که بحران‌های دیگری به همراه خواهد داشت. اما در هرصورت گذشت زمان همراه با ادامه بحران سیاسی در لبنان موضوعی است که به ضرر همه لبنانی‌ها تمام می‌شود.


آغاز روند خرید واکسن کرونا از شرکت‌های خارجی


از سوی دیگر در رابطه با وضعیت کرونا در لبنان دفتر رسانه‌ای «حمد حسن» وزیر بهداشت در دولت پیشبرد امور لبنان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که وزارت بهداشت با وجود همه مشکلات مالی و اقتصادی به تلاش‌های خود برای حل چالش‌های کشور در مقابله با کرونا ادامه خواهد داد.

در این بیانیه همچنین آمده است که قرارداد نهایی با شرکت آمریکایی «فایزر» برای دریافت بیش از دو میلیون دوز واکسن کرونا مشترک این شرکت و شرکت آلمانی «بیون‌تک» صبح دیروز امضا شد.

دفتر رسانه‌ای وزات بهداشت لبنان با اشاره به اینکه واکسن مشترک شرکت‌های فایزر و بیون‌تک از اول فوریه وارد لبنان می‌شود، اعلام کرد که پیش از این نیز در ماه اکتبر ۲۰۲۰ با برنامه «کوواکس» (دسترسی جهانی به واکسن‌های کووید-۱۹) تحت حمایت سازمان بهداشت جهانی برای دریافت دو میلیون و ۷۰۰ هزار دوز از واکسن ساخت شرکت‌های مختلف جهان قرارداد امضا شده و این واکسن‌ها نیز به تدریج وارد لبنان خواهند شد.

این دفتر ضمن تاکید بر این که این وزارتخانه با همکاری بخش خصوصی، در صدد تامین دو میلیون دوز از واکسن ساخت شرکت‌های بریتانیایی سوئدی «آسترازنکا» و چینی «سینوفارم» از ماه آینده میلادی است، تصریح کرد که دوز‌هایی از واکسن ساخت شرکت آمریکایی «جانسون اند جانسون» نیز رزرو شده و به محض دریافت تاییدیه‌های جهانی، وارد این کشور خواهند شد. همچنین گفتگو با مشارکت بخش خصوصی با شرکت آمریکایی «مُدرنا» و شرکت سازنده واکسن روسی «اسپوتنیک» برای دریافت واکسن‌های بیشتر طبق شرایط علمی مورد تایید سازمان بهداشت جهانی نیز ادامه دارد.

طبق آخرین آمار وزارت بهداشت لبنان، شمار مجموع مبتلایان به کرونا تاکنون به بیش از ۲۴۹ هزار تن افزایش یافته در حالی که تاکنون بیش از هزار و ۸۶۰ تن از آن‌ها نیز بر اثر ابتلا به این ویروس جان باخته اند.

در همین چارچوب، شورای عالی دفاع لبنان نیز دوشنبه گذشته در پایان نشستی که برای بررسی وضعیت بهداشتی و بخش درمان در پی افزایش شدید آمار ابتلا به ویروس کرونا، به ریاست «میشل عون»، رئیس جمهوری این کشور و حضور «حسان دیاب»، نخست وزیر دولت پیشبرد امور و شمار زیادی از وزرا و مقامات سیاسی، بهداشتی، نظامی و امنیتی برگزار شد، تصمیم گرفت که از ۱۴ تا ۲۵ ژانویه جاری (۲۵ دی تا ۶ بهمن) وضعیت فوق العاده بهداشتی شامل ممنوعیت تردد روزانه و شبانه برقرار شود و این وضعیت نیز با توجه به نتایج آن، قابل تمدید باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار