رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه مصوبات بدون اجرا مردم را کلافه کرده است، گفت:اگر به موضوع حمل و نقل عمومی توجه نشود شاهد روزانه افزایش آلودگی هوا خواهیم بود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در مراسم تجلیل از سفیران هوای پاک درباره مشکلات حمل و نقل عمومی اظهار داشت: طی سالهای اخیر موضوع حمل و نقل عمومی کمتر پرداخته و بها داده شده است و بیشتر بر روی حمل و نقل خصوصی تمرکز یافتهایم.
وی با تأکید بر اینکه باید از ظرفیت سمنها و مردم همچنین قوه قضائیه در مورد عدم پرداخت بدهیهای حمل و نقل عمومی از سوی دولت به صورت جدی عمل کنیم، گفت: بسیاری از مصوبات در این زمینه بدون اجرا مانده است و این قضیه مردم را کلافه کرده، شعار بیعملی و مصوبات بدون اجرا کافی نیست و به نظر میرسد هیچ ارادهای برای اجرای این موضوعات نیز وجود نداشته باشد.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: در قانون هدفمندی یارانهها ۱۰ درصد به مسأله حمل و نقل عمومی اختصاص داده شده است، ولی سازمان برنامه و بودجه، مجلس و دولت هیچکدام این قضیه را اجرا نمیکنند و ریالی هم در این راستا پرداخت نشده است.
هاشمی خاطرنشان کرد: بر اساس یکی دیگر از قوانین نیز دولت باید سالانه ۴ هزار میلیارد تومان از اعتبارات تخصیص یافته خود را به حمل و نقل عمومی پرداخت کند که در این زمینه پرداختی صورت نگرفته است.
وی گفت: همچنین دو مصوبه تأمین ۱۹ هزار اتوبوس و ۲ هزار واگن در دولت در نظر گرفته شده که این دو مورد هم هیچکدام اجرا نشده و این در حالی است که اگر راهکاری جهت رفع مشکلات حمل و نقل عمومی اتخاذ نشود شاهد روزانه افزایش آلودگی هوا خواهیم بود.
هاشمی تصریح کرد: اگر نگاهها به موضوع حمل و نقل عمومی تغییر نکند قطعا هوای تهران بهتر نمیشود همچنین باید به این مسأله توجه داشت که اگر مترو بسازیم و آن را تجهیز نکنیم به نوعی دور ریختن پول و سرمایه است.
وی تصریح کرد: باید دیگر در تهران اتوبوسهای دیزلی و گازی استفاده نکنیم و ۹ هزار اتوبوس برقی را خریداری کنیم همچنین باید سماجت باشد تا دولت مسؤولیتهایش را اجرا کند.