یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: گرچه بین دموکراتها و جمهوری خواهان از جهت سلطه گری تفاوتی وجود ندارد، اما دموکراتها با زیرکی بیشتر به دنبال حفظ سکوهای آخر آمریکا در جهان هستند.
مصیب نعیمی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص تحرکات جدید آمریکا برای احیای داعش در عراق و سوریه با هدف متشنج کردن اوضاع گفت: طبیعتا آمریکاییها یک خوی سلطه گری دارند که مرتبط با جمهوری خواه و دموکرات نیز نیست و براساس این خوی سعی میکنند خود را به صورت قیم و حاکم در سراسر جهان معرفی کنند.
وی با اشاره به اینکه شرایط امروز آمریکا با گذشته متفاوت است، گفت: آمریکاییها امروز باید بدانند که وجود داعش و مجموعههای تکفیری برای آنها طولی نخواهد داشت و از طرف دیگر یک وحدت همه جانبه برای پایان دادن به این عناصر که نه محبوبیت و جایگاهی در بین مردم دارند و نه از قدرت قبلی برخوردارند، به وجود آمده است.
نعیمی با اشاره به اینکه شرایط منطقه پس از آمدن بایدن هنوز تغییر محسوسی نکرده است، گفت: از این رو هر کدام از این مجموعهها از جمله ارتجاع منطقه، رژیم صهیونیستی و ... سعی میکنند از موقعیت فعلی استفاده کنند و ایجاد تنش آفرینی در منطقه داشته باشند یا از طریق داعش و گروههای تکفیری و جنگ داخلی در کشورهای عربی و منطقه و از سوی دیگر عادی سازی روابط اعراب با صهیونیستها منطقه را گرفتار تشنج کنند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: از این رو واقع بینانه آن است که باید قدری در خصوص واکنشهای بایدن نسبت به منطقه صبر کرد آمریکاییها اگر بخواهند مسیر ترامپ را ادامه دهند باقیمانده فرصتهای خود را نیز از دست خواهند داد.
وی تاکید کرد: این روند در حالی است که بحرانهای داخلی آمریکا و بحرانهای آمریکا با هم پیمانانش در حقیقت نقطه ضعف آمریکا در جهت حل مشکلات است و از سوی دیگر رصد تحرکات جدید آمریکا توسط کشورهایی مثل چین، روسیه و حتی ایران در کانون کار کارشناسی مقامات آمریکایی قرار دارد، چون درغیراینصورت آمریکاییها باقیمانده منافع خود را در سراسر جهان از دست خواهند داد، لذا پیش بینی میشود گرچه بین دموکراتها و جمهوری خواهان از جهت سلطه گری تفاوتی وجود ندارد، اما دموکراتها با زیرکی بیشتر به دنبال حفظ سکوهای آخر آمریکا در جهان هستند.
نعیمی تصریح کرد:، چون دولت جدید آمریکا در یک چالش داخلی گرفتار شده و دست و پنجه نرم میکند هنوز برای حل چالشهای داخلی اولویت بندی نکرده است چه برسد بخواهد به این سرعت به ساماندهی یا حضور در خاورمیانه بپردازد.