کتاب «نمایندۀ تام الاختیار» نوشتۀ سیدحسین حسینی به همت انتشارات «کوثر» وابسته به بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به چاپ رسید.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیین رونمایی از کتاب «نمایندۀ تامالاختیار»، سهشنبه هفتم بهمنماه ۱۳۹۹ با حضور دکتر منافی (وزیر اسبق بهداشت)، دکتر سیدمحمدامین طالبشهرستانی (راوی اثر)، دکتر رضا مسائلی (مدیرکل سابق تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت)، مرتضی قاضی (نویسنده و پژوهشگر تاریخ شفاهی) و سیدحسین حسینی (محقق و تدوینگر اثر)، و همچنین شخصیتهای دیگری از فعالان حوزۀ بهداشت و درمان در حوزۀ هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
کتاب «نمایندۀ تام الاختیار» اولین اثر از مجموعۀ تاریخ شفاهی روایت است که به موضوع پیشرفت در زمینۀ تجهیزات پزشکی و همچنین بیمارستانسازی اشاره دارد. این کتاب روایت داستانی از سبک مدیریت و ۱۷ سال تلاش جهادی دکتر سیدمحمدامین طالبشهرستانی، در حوزۀ بهداشت و درمان کشور در دهههای ۶۰ و ۷۰ است.
«روحیۀ جهادی» و «سبک مدیریت خستگی ناپذیر» راوی، باعث شده است که یک الگوی خوب مدیریتی برای مدیران و همچنین بقیۀ اقشار را در پی داشته باشد؛ چرا که مخاطبان این کتاب هم جوانان و هم مدیران فعلی کشور را هدف قرار داده است. در این کتاب میخواندند که چگونه یک دانشجو برای اهداف و آرمانهای خودش به وزارت بهداری وقت مراجعه میکند و در آنجا ماندگار میشود و کارهای روی زمین مانده را دنبال کنند و به موفقیت میرسد.
این کتاب در تبیین عملیاتی و واقعی «بیانیۀ گام دوم رهبر معظم انقلاب» بسیار راهگشاست و مصداق امید و انگیزه، تلاش و استقامت، عزت و میهن دوستی، خودکفایی و اعتماد به جوانان است.
کتاب «نمایندۀ تام الاختیار» روایتی همدلانه و درونی از شکلگیری یک گروه جهادی تحت عنوان جهاد ادارات وزرات بهداری است که ابتدا به ساختوساز و تعمیر تجهیزات پزشکی پرداخته است؛ لذا نویسنده تلاش کرده است که نقاط حساس، مشکلات و تدبیرها را به نمایش بگذارد؛ بعد از راهاندازی جهاد ادارات، دکتر شهرستانی ایدۀ تشکیل جهاد خودکفایی را میدهد و در مسیر پیشرفت خود احکام مختلفی تحت عنوان نمایندگی تامالاختیار وزیر و قائممقامی وزیر و معاونتهای مختلف در وزارت بهداری را تجربه میکند. با وجود همۀ این مسائل، کتاب، کوتاه و مختصر است و طولانی نشده و موضوع داستان هم مسئلهای است که همه در جامعه بهنحوی با آن روبهرو هستند. مخصوصاً در دوران کرونایی این روزگار بیشتر آن را لمس میکنند.
کتاب «نمایندۀ تامالاختیار» تصویر خوبی هم از عناصر خاص در مدیریت و موفقیت راوی ارائه میدهد؛ نظیر در دسترس بودن مدیر، خطرپذیری، پاسخ به نیازهای روز، تلاش برای به فرصت تبدیل کردن مشکلات، جدیّت در کار، نقد کردن، باج ندادن، تجربهگرفتن از طرحها، کار گروهی، خُردکردن کار، پیگیری مسیرهای موازی، سادگی و درگیر تشریفات نشدن، زحمت در کف صحنه، نشان دادن کارآمدیهای کار ولو ناقص و به نتیجه نرسیده، خستگی ناپذیری، رفتن به سفرهای مختلف خارجی جهت کسب اطلاعات بیشتر و بهروزرسانی تجهیزات کشور، تجربهکردن کارهای مختلف و راههای مختلف برای تأمین نیروی انسانی حتی رفتن سراغ حاجیبازاریها و افرادی که تخصص کاری داشتند، ولی مدرک دانشگاهی نداشتند، توجه به هدرنرفتن بیتالمال و تحویل زود طرح، تغییر از حالت طرح محوری به محصولمحوری، صاحب دانش بودن و....
البته حضور در مقاطع مهم و ماندگار انقلاب و خاطراتی که شاید تا به امروز جایی منتشر نشده است روح مضاعفی نیز به کتاب داده مانند سقوط خرمشهر، اسارت شهید تندگویان، ترور مقام معظم رهبری و حادثۀ هفت تیر و...
سیدحسین حسینی در قسمتی از مقدمۀ دوران فعالیت راوی، یعنی دهۀ ۶۰ و ۷۰ را اینگونه تصویرسازی میکند: «در این دهه، کشور درگیر یک جنگ تحمیلی شده بود و اوضاع کشور به هیچ عنوان اوضاع عادیای نبود. حوزۀ بهداشت و درمان کشور، علاوهبر چالشهای به ارث برده از وضعیت بهداشت و سلامت در دوران حکومت پهلوی، باید با چالشها و نیازهای برخاسته از یک جنگ تمامعیار نظامی نیز دستوپنجه نرم میکردند. همچنین کمی بعد هم کشور با تحریمهای خارجی در حوزههای مختلف مواجه شده و اوضاع بیش از پیش پیچیده شده بود. بهتازگی انقلاب شده بود و بدنۀ وزارتخانه از نیروهای متخصص تهی شده بود. بهعلاوه اینکه عمدۀ تجهیزات بیمارستانی، وارداتی بودهاند و بهدلیل خروج یکبارۀ مستشاران و متخصصان خارجی، توان ساخت و تعمیر این دستگاهها و حتی بدتر از آن، بعضاً علم بهرهوری از این دستگاهها هم وجود نداشت. نیروی متخصص کم بود و پزشکان هندی و پاکستانی و افغانی به طبابت ملت ایران نشسته بودند. در این میانهها بود که جوانان انقلابی و برخاسته از آموزههای مکتب امام (ره) آرام آرام وارد عرصۀ اجرایی و مدیریتی کشور میشوند و قرار است آیندۀ مملکت به دست آنان رقم بخورد. یکی از آنان، جوان ۲۳ سالهای است که در این کتاب شرح قصهاش خواهد آمد».
انتشارات «کوثر» کتاب «نمایندۀ تام الاختیار» را در ۲۵۷ صفحه، قطع رقعی، شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۴۰ هزار تومان در شش فصل به شرح زیر منتشر کرده است.
فصل اول: از تولد تا وزارتخانه، فصل دوم: ورود به وزارتخانه تا اولین پست غیر رسمی، فصل سوم: از جهاد ادارات تا جهاد خودکفایی، فصل چهارم: از اولین پست رسمی تا انتهای دورۀ اول، فصل پنجم: دورۀ دوم تا استعفا و فصل ششم: گذری به پس از استعفا و همچنین در پیوست نیز اسناد مسئولیتها و سفرهای خارجی راوی و لیست بیمارستانهای ساخته شده در دوران مسئولیت دکتر شهرستانی آورده شده است.