به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حیدر محمدی گفت: توزیع دارو بر اساس قانون فقط باید در داروخانهها و زیر نظر مسئول فنی انجام شود و فعالیت اسنپ در حوزه خرید و فروش و توزیع دارو، تخلف محرز و آشکار است. این تخلف باعث میشود که داروی اشتباه یا غیرمجاز یا دارویی بدون نظارت مسئول فنی به دست مردم برسد.
وی ادامه داد: توزیع دارو بدون نظارت مسئول فنی باعث میشود، دارویی به دست مردم برسد که به هیچوجه از شرایط نگهداری آن آگاهی نداریم و معلوم نیست این دارو در چه شرایط دمایی یا نوری نگهداری شده است.
محمدی در پاسخ به پرسش که چرا با وجود این تخلف آشکار هنوز اسنپ و مراکز مشابه در حوزه توزیع دارو فعالیت میکنند، گفت: سازمان غذا و دارو شکایت و این موسسه متخلف را به دستگاه قضایی معرفی کرده است. البته رسیدگی به این شکایت مدتی طول میکشد.
وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو تاکنون به هیچ موسسهای و هیچ سایت یا اپلیکیشن اینترنتی مجوز توزیع و خرید و فروش دارو نداده و هر گونه فعالیت در این زمینه غیر قانونی است. مگر اینکه یک داروخانه بخواهد مجوز توزیع اینترنتی دارو بگیرد. تاکنون حتی به هیچ داروخانهای مجوز توزیع دارو داده نشده است. البته برای توزیع مکمل چنین مجوزی به برخی داروخانهها داده شده، اما در حوزه دارو هنوز قانونگذار و سازمان غذا و دارو به عنوان مجری قانون نمیپذیرد که دارو به صورت اینترنتی توزیع شود.
مدیرکل نظارت بر دارو سازمان غذا و دارو گفت: اگر دارو از زنجیره قانونی یعنی از شبکه دارویی و داروخانههای کشور خارج شود، داروی قاچاق محسوب میشود. توزیع دارو خارج از شبکه داروخانههای کشور غیر قانونی است و هیچ مجوزی تاکنون برای توزیع دارو خارج از سیستم رسمی داروخانهای داده نشده است.