مدیرکل آموزش بهرهبرداران و مشاغل کشاورزی گفت: تولید مرغ استاندارد، یعنی کاهش سن کشتار مرغ در کمتر از ۴۰ روزگی با وزن لاشه تا ۱۷۰۰ گرم، علاوه بر اینکه برای مرغداران صرفه اقتصادی بیشتری دارد محصول سالمتری نیز برای مردم است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مریم طهماسبی مدیرکل آموزش بهرهبرداران و مشاغل کشاورزی اظهار کرد: برنامه ملی تولید و مصرف مرغ سایز در قالب طرح ملی مدیریت سنی مرغ گوشتی را وزیر جهاد کشاورزی در مهر ماه سال جاری برای اجرا به استان های مختلف ابلاغ کردند که با توجه به حضور تمامی بخش ها و دستگاههای مرتبط با موضوع، برای اجرای این برنامه عزم ملی به وجود آمده است.
وی افزود: کارگروه های تخصصی مختلفی در سطح ملی تشکیل شده است از جمله کارگروه آموزش و ترویج که هدف آن ترویج و فرهنگ سازی تولید و مصرف مرغ با وزن استاندارد در کشور است در این کارگروه از کارشناسان زبده بخش های مختلف وزارت جهاد کشاورزی کمک گرفته می شود.
مدیرکل آموزش بهرهبرداران و مشاغل کشاورزی ادامه داد: از نظر استانداردهای جهانی لاشه مرغ آماده طبخ در بازار باید دارای رنج وزنی بین 1.2 تا 1.7 کیلوگرم داشته باشد چرا که این لاشه ها کیفیت بالاتری از نظر طعم، مزه، قابلیت هضم و سلامت نسبت به لاشه های سنگین وزن هستند.
وی تصریح کرد: در سنین بالاتر از سن استاندارد پرورش (بیشتر از 37 روزگی) مرغ ها جثه و وزن بیشتری داشته و معمولا تلفات و درگیری به بیماری های مختلف عفونی و غیر عفونی افزایش می یابد؛ در این زمان مرغدار برای جلوگیری از بروز بیماری و افزایش تلفات به دارو ها از جمله انواع آنتی بیوتیک ها متوصل می شود.
وی افزود: این عمل سبب افزایش باقی مانده های دارویی در لاشه شده و سلامتی مصرف کننده را به شدت به مخاطره می اندازد؛ هدف ما هم آگاهی رساندن به مصرف کنندگان است تا مرغ با کیفیت و سلامت بیشتری تهیه و مصرف نمایند.
طهماسبی اظهار داشت: مرغ های سنگین تر دارای مقادیر زیادی چربی زیر پوست و بخصوص در محوطه شکمی هستند که هنگام آماده سازی برای طبخ دور ریخته می شوند؛ این مسئله علاوه بر تهدید سلامتی و افزایش هزینه مصرف کننده در خرید مرغ، سبب آلوده کردن محیط زیست و ضایع شدن بخش زیادی از خوراک مصرفی می شود که برای تولید این چربی ها مصرف شده است.
مدیرکل آموزش بهرهبرداران و مشاغل کشاورزی ادامه داد: بررسی های میدانی نشان داده است که مرغ سایز دور ریز کمتر و گوشت بیشتری در واحد وزن دارد و از لحاظ اقتصادی به نفع سبد اقتصادی خانوار است؛ البته ناگفته نماند که مرغ های درشت یا سنگین تر از استاندارد نیز تولید می شوند که مصرف خاص خود را برای تولید سوسیس و کالباس ، شنیتسل و فروش بصورت قطعه بندی یا برای استفاده در رستوران ها دارند.
وی اظهار داشت: مرغ گوشتی استاندارد (مرغ سایز) به واسطه کیفیت و سلامت بیشتر گوشتشان قاعدتا باید قیمت بیشتری داشته باشند و در دیگر کشور های به عنوان مرغ درجه یک به حساب می آیند اما در ایران عمدتا بخاطر عدم درجه بندی لاشه مرغ هنگام کشتار ، لاشه های با کیفیت و وزن های مختلف، قیمت های یکسانی دارند.
طهماسبی گفت: ما در سال 1400 به صورت آزمایشی برای تولید کنندگان مرغ گوشتی در 8 استان مختلف در مجموع برای 1600 مرغدار آموزش های مرتبط با مسائل تغذیه، بهداشت و پرورش مرغ گوشتی استاندارد (مرغ سایز) را در دستور کار داریم. امید است با پشتیبانی همه دست اندرکاران در ترویج تولید و مصرف مرغ سایز بتوانیم به سلامت جامعه و کاهش هزینه های تولید کمک نماییم.