دبیر سیاسی تحکیم وحدت گفت: عدم تصویب طرح شفافیت آرا در مجلس انقلابی، به اعتماد عمومی مردم ضربه بزرگی وارد میکند.
بزرگخو، دبیر سیاسی تحکیم وحدت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به عدم تصویب طرح شفافیت آراء در مجلس گفت: در رابطه با بحث شفافیت آراء باید گفت که چه موافقین و چه مخالفین این طرح هیچکدام مخالف با شفافیت آراء نیستند. بلکه مخالفت آنها برآمده از نوع نگاه غلط به مقوله نمایندگی مجلس به عنوان یک جایگاه ملی است که امنیت و منافع ملی را تحت تاثیر قرار میدهد؛ اما نمایندههای شهرستان این بُعد از نمایندگی در مجلس برایشان کمتر مطرح است و بیشتر به لابی با وزارتخانهها و کسب امتیاز برای حوزههای انتخابی خود میپردازند.
دبیر سیاسی تحکیم وحدت گفت: نمایندگانی که از طریق حوزه انتخابیه کوچک در شهرستان رأی میآورند برای اینکه بتوانند دوره بعد هم رأی بیاورند، دست به لابی میزنند و متاسفانه به عنوان یک عنصر اجرایی شناخته میشوند. همین موضوع باعث میشود که نگاه به مسئله نمایندگی در مجلس صحیح نباشد. این نمایندگان میترسند که شفافیت آرا، لابیگریهایشان با وزارتخانهها و سازمانها را دچار مشکل کند و نتوانند مطابق روند قبلی امتیازاتی برای حوزه انتخابیه خود بدست آوردند.
وی با اشاره به علل دیگر مخالفت با طرح شفافیت آرا، افزود: برخی اظهار میکنند که شفافیت آراء باعث پوپولیستی شدن آن میشود؛ درصورتی که اینطور نیست و من با این نظر کاملا مخالف هستم. وقتی حجم اطلاعات خارج شده از مجلس به صورت شفاف زیاد شود، بازدارندگی رسانهای به دنبال دارد، چرا که ابزار را در اختیار همه رسانهها قرار میدهد و رسانهها به دلیل حجم اطلاعات بالایی که در اختیارشان قرار میگیرد مجبور به انتخاب محدودی هستند و نمیتوانند همه آن اخبار را بازتاب دهند.
بزرگخو با اشاره به دینی بودن مقوله شفافیت، گفت: اساسا مقوله شفافیت برای ما یک مسئله دینی است. امیرالمومنین هم در اینباره میفرماید:" بر من است که به جز مسائل نظامی همه چیز را با شما در میان بگذارم".همین نشان دهنده اهمیت شفافیت مسائل کشور در سطوح مختلف است. از دیگر آسیبهای عدم رای آوری طرح شفافیت، ضربه خوردن اعتماد عمومی مردمی است که با هزاران امید این مجلس را روی کار آوردهاند. این ضربه یکی بر کلیت مجلس و دیگری بر جبهه انقلاب وارد میشود و هردو نوعی بی اعتمادی را تشدید میکند.
دبیر سیاسی تحکیم وحدت با اشاره به شعار مجلس دوره جدید مبنی بر حمایت از شفافیت آراء، گفت: مجلس به شعار شفافیت اعتقاد داشت و با همین شعار هم رأی آورد؛ اما حالا که نتوانست آن را تصویب کند، نوعی بیاعتمادی را در بدنه جامعه تزریق میکند و سرمایه اجتماعی عظیمی را مورد صدمه قرار میدهد. فارغ از مباحث جبهه بندی اگر به شفافیت آراء نگاه کنیم، این طرح میتوانست اعتماد عمومی به اصل و کلیت نظام را به خوبی تأمین کند که متاسفانه با این عدم تصویب، اعتماد عمومی به نظام نیز مضروب شد.