به مناسبت گرامیداشت ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی ۴ طرح مهم عمرانی در بخشهای آموزشی، و رفاهی دانشجویی با حضور استاندار آذربایجان شرقی افتتاح شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به مناسبت گرامیداشت ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی ۴ طرح مهم عمرانی در بخشهای آموزشی، و رفاهی دانشجویی با حضور پورمحمدی، استاندار آذربایجان شرقی، افتتاح شد.
رسالت دانشگاه تولید علم، آموزش و فناوری است
پورمحمدی، استاندار آذربایجان شرقی با شرکت در نشستی با هیات رئیسه و روسای دانشکدههای این دانشگاه طی سخنانی گفت: توسعه و پیشرفتهای علمی و پژوهشی کشور مدیون انسانهای پاکباختهای است که نهال جمهوری اسلامی ایران را کاشتند و درخت تنومندی را پرورش دادند که اکنون موثرتر از همیشه پیش میرود.
پورمحمدی اظهار کرد: از دستاوردهای انقلاب اسلامی امنیت پایدار است که به رغم ناامنیهای موجود در منطقه امنیت ایران مثال زدنی است.
وی افزود: در بخش سلامت نیز با عنایت الهی و با توانمندی بخش درمان کشور توانسته ایم موفقیتهای خوبی در مدیریت کرونا به دست بیاوریم.
پورمحمدی همچنین با اشاره به موفقیتهای علمی دانشگاههای کشور گفت: پیش از انقلاب اسم و رسمی در بین دانشگاههای دنیا نداشتیم، ولی اکنون سطح علمی دانشگاههای کشور به حدی رسیده که توانسته ایم پنج درصد تولیدات علمی جهان را با یک درصد جمعیت مان حائز شویم و همچنین رتبه شانزدهم علمی جهان را داشته باشیم.
وی ادامه داد: ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دانشجویان دانشگاههای آذربایجان شرقی است و در تولید دانش رتبههای خوبی را دارند که در قبل از انقلاب به سه هزار نفر میرسید.
پورمحمدی تاکید کرد: رسالت دانشگاه تولید علم، آموزش و فناوری است و باید کاری کنیم در مقیاس دنیا بتوانیم حرفهای بیشتری برای گفتن داشته باشیم.
وی یادآوری کرد: مقالات علمی سطح بالایی را در دنیا منتشر میکنیم که باید در تبدیل آنها به علم و فناوری و ایجاد دانشگاههای کارآفرین نیز بیش از پیش تلاش کنیم.
استاندار اذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: ماموریت دانشگاهها این است که با استفاده از علم و دانش دردهای جامعه در حوزه اجتماعی و اقتصادی را با ارتباط با صنعت و اجتماع رفع کنند و این حلقه وصل باید روز به روز قویتر شود.
وی گفت: باوجود تحریمهای ظالمانه استکبار و دشواریهای موجود در روند توسعه، دانشگاهها نقش خوبی را ایفا کردند.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه دانشگاه شهید مدنی آذربایجان یکی از دانشگاههای خوب ایران است، گفت: این دانشگاه با هفت هزار نفر جمعیت دانشجویی که ۴۰ درصد آن را دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل میدهند از رشد مناسبی در انتشار و چاپ مقالات علمی برخوردار شده و ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش مقاله داشته است.
دانشگاه شهید مدنی آذربایجان اثرگذار در مسیر حرکت علمی کشور
حسن، ولی زاده، رئیس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان نیز پس از افتتاح طرحهای عمرانی، آموزشی و خدماتی دانشگاه گفت: این دانشگاه که از زمان تاسیس در تربیت نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کشور نقش بزرگی را ایفا کرده است، از دستاوردهای مهم و راهبردی انقلاب اسلامی به حساب میآید و در پیشرفت علمی کشور نقش مهمی داشته و نیز در مقوله کارآفرینی که از رسالتهای مهم دانشگاهها محسوب میشود موثر عمل میکند.
ولی زاده اظهار کرد: تعداد اعضای هیئت علمی شاغل در دانشگاه در حال حاضر ۲۷۹ نفر است که از این تعداد ۱۳۰ نفر حائز مراتب علمی دانشیار و استاد تمام است.
وی افزود: قریب به هفت هزار دانشجو در در هفت دانشکده و در مقاطع مختلف مشغول تحصیل هستند و از این تعداد بالغ بر دو هزار نفر در دوره تحصیلات تکمیلی تحصیل میکنند.
رئیس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان همچنین گفت: اکنون در حال اجرای فاز سه تصفیه خانه فاضلاب دانشگاه هستیم که با بهرهبرداری از این طرح در ماههای آتی، صددرصد فاضلاب دانشگاه مورد تصفیه و بازیابی قرار خواهد گرفت که خود گام مهمی در جهت مدیریت سبز به حساب میآید. وی اضافه کرد که طرح احداث سالن ورزشی خوابگاه المهدی متعلق به دانشجویان پسر نیز در دست ساخت است.
اجرای ۱۸ طرح تحقیقاتی ارتباط با صنعت و جامعه در دانشگاه شهید مدنی
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید مدنی آذربایجان نیز با ارائه گزارش عملکرد فعالیتهای پژوهش و فناوری دانشگاه، گفت: اعضای هیئت علمی و پژوهشگران این دانشگاه در سال ۲۰۲۰ با چاپ و انتشار ۴۷۰ مقاله نمایه در پایگاه استنادی Scopus و رشد ۲۷ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۹ و ۴۱۴ مقاله نمایه شده در پایگاه استنادی WOS و رشد ۱۱درصدی و ۲۸۵ مقاله نمایه شده در پایگاه استنادی ISC عملکرد مناسبی را در تولید علم داشته است.
علی عجمی اظهار کرد: در طی سه سال اخیر پنج طرح تحقیقاتی مشترک بین المللی با دانشگاههای معتبر دنیا به ارزش ۷۸هزار یورو و ۱۷ هزار دلار توسط اعضای هیات علمی در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در حال انجام است و ۲ طرح خاتمه یافته بین المللی به ارزش ۱۷ هزار یورو جزو عملکرد سه سال اخیر دانشگاه است.
وی یادآوری کرد: در این دانشگاه ۱۸ طرح تحقیقاتی ارتباط با صنعت و جامعه به ارزش ۱۱ میلیارد ریال در حال اجرا است؛ که در این بین پنج قرارداد از محل بند ح تبصره ۹ قانون بودجه منعقد گردیده است.
عجمی ادامه داد: راه اندازی مرکز مشاوره شغلی و مهارت اموزی دانشگاه برای افزایش توان اشتغال پذیری دانش اموختگان دانشگاه از دیگر فعالیتهای دانشگاه میباشد. همچنین در حال حاضر پذیرش ۲۵ شرکت فناور در مرکز رشد دانشگاه فعالیت میکنند که برای تبدیل ایدهها وطرحهای این شرکتها به محصول بیش ده میلیارد ریال توسط پارک علم و فناوری استان حمایت مالی انجام گرفته است. در حال حاضر ۶ شرکت دانش بنیان توسط اعضای هیات علمی و دانشجویان و دانش اموختگان دانشگاه ایجاد شده و تاکنون ۱۱ محصول تجاری سازی شده و برای بیش از ۵۰ نفر نیز اشتغال ایجاد شده است.