کد خبر:۹۱۲۹۰۳
گزارش|

تاسیس پتروشیمی هگمتانه پس از ۱۸ سال! / کسب و کار برای همدانی‌ها یا فضای تاخت و تاز انتخاباتی؟

پتروشیمی هگمتانه باوجود فضای شغلی مناسب بعد از ۱۸ سال تاسیس شد؛ اما در این مجتمع جای استفاده از نیروی کار بومی، تکنسین‌های دیگر استان‌ها استخدام شده‌اند.

تیتر چهارشنبه//پتروشیمی هگمتانه به کجا رسید / محل کسب و کاری برای همدانی‌ها یا فضای تاخت و تاز انتخاباتی؟

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حنانه جانمحمدی؛ * در یکی دو سال اخیر، گزارش‌های گوناگونی از پتروشیمی‌های نیمه کاره‌ای که بدون کمترین توجهی در گوشه و کنار کشورمان رها شده، نوشته و پیگیری کردیم. اکثر این طرح‌ها به دلیل عدم کارشناسی و جانمایی درست، با وجود صرف هزینه‌های هنگفت بدون استفاده مانده‌اند. در این میان، طرح‌هایی ۹۰ درصد راه را رفته بودند؛ اما به علت کمبود اعتبار بلاتکلیف ماندند.

پتروشیمی هگمتانه یکی از قدیمی‌ترین پروژه‌های پتروشیمی کشور است که از ابتدا به نیت بهبود شرایط اقتصادی و شکوفایی صنعت همدان کلنگ‌زنی شد. پروژه‌ای ۲۰۰ میلیارد تومانی که طی ۱۸ سال گذشته بیش از ۹۰ درصد پیشرفت داشته و در دی‌ماه سال جاری به طور رسمی در ویدئو کنفرانسی تاسیس شد؛ طرحی که یکی از منافع آن رشد اشتغال زایی در استان است و در گامی بزرگ مانع خروج ارز و تقویت قوا کشور برای مقابله با تحریم‌ها می‌شود.

با این حال بنا به گفته کارشناسان صنعت پتروشیمی، بروز این صنعت در همدان باتوجه به شرایط جغرافیایی این منطقه اشتباه است. هرچند در ابتدا اهالی و مردم استان با اجرایی شدن آن موافق بودند؛ اما بعد از افتتاح دو پتروشیمی هگمتانه و ابن سینا و ایجاد ناهنجاری‌هایی که مسبب آن پتروشیمی و عدم دفع پساب‌های ناشی از آن است، متوجه خطرات احتمالی این طرح شدند. براساس قرارداد اولیه، ۳۲ درصد از این پتروشیمی سهم شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ۵۶.۷ درصد متعلق به خانواده علاقبندیان (سهام‌دار اصلی)، ۱۰ درصد متعلق به شرکت اینداستری جنرالی و ۱.۳ درصد از سهام متعلق به سایر است. قدمت این پروژه امسال بیش از ۱۷ سال است.

پتروشیمی هگمتانه، بزرگ‌ترین واحد تولیدی استان همدان است که محصولی کم‌نظیر به نام پی وی سی با درجه پزشکی تولید می‌کند و ظرفیت سالانه ۷۰ هزار تن محصول را دارد. پی‌وی‌سی پزشکی وارداتی است و پتروشیمی هگمتانه می‌تواند بخشی از نیاز صنایع داخلی را تأمین کرده و از خروج ارز جلوگیری کند.
 
تیتر چهارشنبه//پتروشیمی هگمتانه به کجا رسید / محل کسب و کاری برای همدانی‌ها یا فضای تاخت و تاز انتخاباتی؟

فضای کسب و کار استان همدان محل تاخت و تاز‌های سیاسی و انتخاباتی نیست!

محمدجواد چراغی، دبیر قرارگاه شهید همدانی استان همدان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به راه‌اندازی پتروشیمی هگمتانه می‌گوید: پس از ۱۸ سال پروژه پتروشیمی هگمتانه که دچار مشکلاتی عدیده‌ای بود، آغاز به کار کرد. این پروژه در ابتدای راه با مشکلات زیادی از جمله خوراک پتروشیمی مواجه بود که به واسطه پیگیری‌های صورت گرفته به همت نمایندگان استان و رایزنی مسئولین با نمایندگان آبادان این مشکلات حل شد.

چراغی اظهار می‌کند: در حال حاضر این پروژه راه‌اندازی شده، اما پس از آن مشکلی دیگر گریبانگیر این پتروشیمی و جوانان بومی استان شد و آن هم استخدام نیرو‌های غیر بومی در این پروژه است. متأسفانه موضوع استخدام نیرو‌های بومی در استان همدان هیچ گاه جزو اولویت‌های مسئولان استان نبوده و به صورت مصداقی می‌توان عدم صدور فراخوان برای جذب نیرو در پتروشیمی هگمتانه و آوردن نیرو‌های غیربومی از استان‌های همسایه برای گرداندن این پروژه اشاره کرد.
پتروشیمی هگمتانه، بزرگ‌ترین واحد تولیدی استان همدان است که محصولی کم‌نظیر به نام پی وی سی با درجه پزشکی تولید می‌کند و ظرفیت سالانه ۷۰ هزار تن محصول را دارد. پی‌وی‌سی پزشکی وارداتی است و پتروشیمی هگمتانه می‌تواند بخشی از نیاز صنایع داخلی را تأمین کرده و از خروج ارز جلوگیری کند.


این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: البته مسئله استخدام نیرو‌های غیر بومی در استان همدان مدت بسیار زیادی است که به مطالبه جوانان همدانی تبدیل شده؛ مأموریت مهندس بهره بردار این پروژه از سوی وزارت نفت به پایان رسیده و باید پتروشیمی را ترک کند و به استان خود برگردد.

وی تاکید می‌کند: همچنین کسانی که در این مدت در این مجتمع پتروشمی مشغول به کار بودند از جمله افرادی که از سایر استان‌های همجوار با حمایت برخی افراد از داخل استان به کارگیری شدند نیز باید راه را برای نیروی متخصص بومی باز کنند. نباید اجازه بدهیم که فضای کسب و کار استان، محل تاخت و تاز‌های سیاسی و انتخاباتی شده و از این طریق افرادی بخواهند از راه انتصابات، اقدامات سیاسی خود را پیش ببرند.

چراغی یادآوری می‌کند: انتظار جوانان و دانشجویان استان این است که از نیروی کار همدانی در این مجتمع استفاده شود؛ با این حال شاهد انتشار لیستی از افراد غیر بومی استخدامی در این پروژه هستیم. البته این‌ها در حالی اتفاق می‌افتد که چندی پیش رئیس سازمان صمت همدان گفته: «کارگران شرکت پتروشیمی هگمتانه عمدتاً بومی هستند، اما مهندسان باید دوره دیده باشند، البته هیچ نیروی اهل لرستان در پتروشیمی هگمتانه حضور ندارد.»
 
تیتر چهارشنبه//پتروشیمی هگمتانه به کجا رسید / محل کسب و کاری برای همدانی‌ها یا فضای تاخت و تاز انتخاباتی؟

دبیر قرارگاه شهید همدانی می‌گوید: برای جوانان و مردم استان این پرسش مطرح است که چرا در همدان چنین فراخوانی برای جذب نیرو در پتروشیمی هگمتانه اعلام نشده و نیرو‌های استخدامی در این پروژه چگونه بی سر و صدا برای مشارکت در این پروژه انتخاب شده و مراحل استخدامی را گذراندند.


لزوم استفاده از نیرو‌های بومی در پتروشیمی هگمتانه

فلاحی، نماینده مردم همدان و فامنین درباره اشتغال نیرو‌های غیربومی در استان همدان به ویژه پتروشیمی هگمتانه می‌گوید: با توجه به اعتراضات صورت گرفته در همدان درباره به کارگیری نیرو‌های غیربومی در پتروشیمی تازه به راه افتاده بعد از ۱۸ سال که چندین نیرو از استان هایی، چون لرستان و کرمانشاه را جذب کرده بودند، موضوع را از طریق مسئولان مربوطه پیگیر شدیم.

فلاحی با اعلام اینکه مأموریت مهندس بهره بردار از سوی وزارت نفت به پایان رسیده و باید پتروشیمی را ترک کند و به استان خود برگردد، تصریح کرد: کسانی که در این مدت در پتروشمی مشغول به کار بوده اند از جمله فردی که از لرستان آمده و مهندس بهره بردار طبیعتاً با حمایت برخی افراد از داخل استان به کارگیری شده اند که اعتراض مردم را در پی داشت؛ بنابراین از طریق مسئولان مربوطه پیگیر هستیم که این اتفاق بیفتد و مهندس بهره بردار و آن فرد لرستانی به استان خودشان برگردند.

رئیس مجمع نمایندگان استان همدان با تأکید بر اینکه باید از نیرو‌های بومی استان در پتروشیمی هگمتانه استفاده شود، افزود: در این مدت زحمات کمی کشیده نشده، همین راه اندازی پتروشیمی و تأمین خوراک آن با سختی‌های فراوانی انجام شده و انتظار می‌رود از جوانان بیکار خود استان در آن استفاده شود.


مشکل تأمین خوراک نداریم

وی می‌گوید: با پیگیری‌های صورت گرفته و رایزنی با نمایندگان آبادان مشکل خوراک این واحد بزرگ برطرف شد و پس از مهروموم‌ها انتظار شاهد به ثمر نشستن آن هستیم. در حال حاضر خوراک شرکت پتروشیمی هگمتانه تهیه شده و هیچ مشکلی برای تولید مستمر در این واحد وجود ندارد.
 
تیتر چهارشنبه//پتروشیمی هگمتانه به کجا رسید / محل کسب و کاری برای همدانی‌ها یا فضای تاخت و تاز انتخاباتی؟

فلاحی همچنین اظهار می‌کند: پتروشیمی هگمتانه بزرگ‌ترین واحد تولیدی استان همدان محسوب می‌شود که راه‌اندازی آن تحول عظیمی در صنایع پتروشیمی کشور به وجود می‌آورد. تولید پی‌وی‌سی برطرف‌کننده بسیاری از مشکلات حوزه پزشکی در شرایط تحریم است و علاوه بر ارزآوری درزمینه اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم نیز تأثیر ویژه‌ای در استان دارد.

استفاده از نیرو‌های غیر بومی هرچند مجرب در استانی که زمینه صنعتی شدن را دارد و مسئولان آن به دنبال اجرای پروژه‌های کلانی همچون، طرح جامع شهری هستند، خلاف قدم گذاشتن در راه توسعه یافتگی است. دانشجویان و نیرو‌های متخصص بومی همدان انتظار به کارگیری و استخدام در محیطی در راستای استعداد‌ها و توانایی‌هایشان هستند؛ انتظاری که پشت هاله‌ای از بی توجهی مانده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار