به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی در نامه ای به علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی نوشت: مردم و کارشناسان داخلی را هم مثل آژانس، اروپا و آمریکا محرم بدانید.
متن نامه به شرح ذیل است:
جناب آقای علی اکبر صالحی
ریاست محترم سازمان انرژی اتمی
در روزهای گذشته شاهد آن بودیم که رئیس آژانس بینالملل انرژی اتمی در تهران حضور پیدا کرد و پس از دیدار با حضرتعالی، بیانیهای از طرف آژانس و سازمان متبوع شما منتشر شد که برخی ابهامات اساسی برای ما بوجود آورد.
در بند دوم این بیانیه اشاره شده است که: "یک تفاهم فنی دوجانبه موقت، سازگار با قانون، که به موجب آن آژانس به فعالیتهای ضروری راستی آزمایی و نظارت خود (طبق فهرست فنی پیوست) برای مدت تا سه ماه ادامه خواهد داد. "
سوال ما از حضرتعالی این است که چرا فهرست فنی پیوست، انتشار عمومی داده نشده است؟ واضح است که هم ایران و هم آژانس و هم به تبع آمریکا و اروپا از لیست تاسیسات مورد اشاره آگاه هستند و صرفا این مردم و کارشناسهای ایرانی هستند که نمیدانند کدام تاسیسات همچنان مورد بازرسی آژانس قرار دارد.
مسئله دیگر این است که آقای گروسی در مصاحبه خودشان اشاره کردند که بازرسان آژانس همچنان در ایران باقی خواهند ماند و به فعالیت خودشان در قالبهای دیگر ادامه میدهند. سوال ما از شما این است که چرا با وجود تعلیق نظارتهای فرا پادمانی همچنان میبایست بازرسان آژانس در ایران بمانند؟ درحالی که طبق ماده ۶ قانون مجلس نظارتها باید در سطح پادمان انجام بشود؛ و در پادمان میزان حضور بازرسان در تاسیسات با توجه به قواعدی مشخص تعیین میگردد که متغیر اصلی در این قواعد، ظرفیت تولید و ذخیره سازی مواد هستهای است. با توجه به اینکه میزان ذخایر اورانیوم غنی سازی شده در حال حاضر بسیار کمتر نسبت به میزان قبل از سال ۱۳۹۲ است؛ به همین دلیل اکثر بازرسان حاضر در ایران بایستی اخراج شوند.
در نهایت باید اعتراض صریح خود را به گوش شما برسانیم که چرا بعد از بدعهدیهای چندین ساله آمریکا و اروپا همچنان شما مایل هستید که سه ماه دیگر تعلیق کامل اجرای پروتکل الحاقی را به تاخیر بیاندازید. چه ابهامی در رابطه با کنش آمریکا و غرب در ذهن شما باقیمانده است که همچنان مایلید به آنها امید ببندید هرچند بوی برخی شیطنتهای انتخاباتی نیز از این مهلت سه ماهه شنیده میشود تا با اعطا این مهلت سه ماهه به آمریکا فضای انتخابات خرداد ۱۴۰۰ را مثل ۹۲ درگیر دوقطبیهای سیاست خارجی کنید و حیات و ممات مملکت را به ارتباط با آمریکا پیوند دهید.
نهایتا امیدوار هستیم که به این سوالات اساسی پاسخ دهید و مردم و کارشناسان داخلی را هم مثل آژانس، اروپا و آمریکا محرم بدانید.