کد خبر:۹۱۵۹۹۰

معنای فراز «یا مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ» در دعای ماه رجب چیست؟

در اوج خیرهایی که در فراز «یا مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ»، از خداوند امید آن را داریم، ظهور امام عصر (عج) است. خیرات از مجرای آن وجود مقدس بر عالم و آدم جاری می‌شود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، انسان موجودی ابدی است و عمری بی‌نهایت دارد؛ از این رو خیر و منفعتش باید به بلندای ابدیت او باشد. اگر بپذیریم دنیا تنها گذرگاهی براى زندگى جاودان آخرت است، خواهیم دانست بهره‌اى که انسان مى‌تواند از این مزرعه یا از این بازار براى سراى دیگر ببرد، سرعت در خیرات است. به این ترتیب، بهترین خیر و سعادت انسان، هر آنچه است که سعادت ابدی او را فراهم کند. اکنون که در ماه مبارک رجب قرار داریم، انتخاب راه خیر برایمان سهل‌تر و قابل دسترس‌تر شده است، همچنان که در دعای مشهور این ماه می‌خوانیم‌ای آنکه در هر خیری امید به او دارم «یا مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ»؛ اما شاید سؤال شود که اوج خیر در چیست؟

برای پاسخ به این سؤال ابتدا دربارۀ واژه «خَیر» بدانیم. «خَیر» اسم تفضیل و مخفف «أَخْیر» است؛ پس وقتی گفته می‌شود «هو خَیْر لک»، یعنی آن چیز براى تو بهتر و زیبنده‌تر است. جمع آن، «أخیار» و ضدّش، «شرّ» و «أشرار» است. از منظر آموزه‌های دینی، هر کار مثبتی که در دنیا صورت بگیرد، مصداق کار خیر است.

حال در بین تمام این مسائل خیر، این آیه جلوه‌ای دیگر دارد: «بَقِیَّتُ‏ اللَّهِ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنین‏» (هود ۸۶) یعنی بقیةالله برای شما بهتر است اگر مؤمن (به او) باشید؛ همان عبارتی که لقب امام عصر عجل الله تعالی فرجه محسوب می‌شود. امام باقر علیه‌السلام ذیل این آیه از قرآن فرمود «أَوَّلُ مَا یَنْطِقُ بِهِ هَذِهِ الْآیَةُ بَقِیَّتُ‏ اللَّهِ‏ خَیْرٌ لَکُمْ‏ إِنْ‏ کُنْتُمْ‏ مُؤْمِنِینَ‏ ثُمَّ یَقُولُ أَنَا بَقِیَّةُ اللَّهِ فِی أَرْضِهِ وَ خَلِیفَتُهُ وَ حُجَّتُهُ عَلَیْکُم‏». اول چیزی که قائم (عجل الله تعالی فرجه) می‌گوید، همین آیه است. بعد در ادامه فرمود هر مسلمانی اینگونه به او سلام می‌دهد «السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا بَقِیَّةَ اللَّهِ فِی أَرْضِهِ». (کمال الدین و تمام النعمة، ج‏۱، ص ۳۳۱)

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار