محمودی عنوان کرد: بر اساس آمار ثبت احوال از موالید ۱۰ ماهه ۹۹، در خوشبینانهترین حالت برای ماههای باقی مانده، نرخ رشد جمعیت در پایان سال به ۷۵ صدم درصد خواهد رسید.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد محمودی، رئیس کمیته مطالعات و پایش سیاستهای جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» با ابراز نگرانی نسبت به کاهش رشد جمعیت در کشور عنوان کرد: در چندسال اخیر با کاهش شدید نرخ باروری روبرو بوده ایم به طوری که تعداد فرزندان نسبت به هر زن در سال ۹۸ به عدد ۷/۱ (یک و هفت دهم) رسیده است، این در حالی است که نرخ باروری در سال ۶۵ یعنی پیش از تدوین برنامه اول، ۶ ونیم فرزند بوده است.
وی افزود: با توجه به افزایش نرخ رشد جمعیت و باروری در سالهای ۶۰ تا ۶۵، برنامه اول توسعه با هدفگذاری رسیدن به ۴ فرزند برای هر مادر و کاهش رشد جمعیت در سال ۹۰ تدوین شد، اما این هدف در سال ۱۳۷۱ محقق شد. این کاهش رشد جمعیتی ادامه داشت تا این که در سال ۷۹ به ۱/۲ (دو و یک دهم) فرزند رسیدیم که در دانش جمعیت شناسی خط قرمز محسوب میشود چرا که نرخ رشد در چنین جامعه پس از دو نسل به صفر میرسد.
این کارشناس جمعیت شناسی با اشاره به کاهش ۱۷۰ هزار تولد در سال ۹۸ نسبت به ۹۷، اظهار کرد: در سال ۹۸ برای نخستین بار در طی ۵۰ سال گذشته، نرخ رشد جمعیت به کمتر از یک درصد رسید.
محمودی درباره نرخ رشد جمعیتی سال ۹۹ گفت: بر اساس آمار ثبت احوال، در ۱۰ ماهه سال جاری ۹۴۶ هزار تولد به ثبت رسیده است که از میزان موالید سال ۹۸ که رکورد کاهش جمعیت را دارد هم کمتر است؛ بنابراین در خوشبینانهترین حالت برای ماههای باقی مانده، پیش بینی میشود نرخ رشد جمعیت در پایان سال به ۷۵ صدم درصد برسد.
وی نسبت به رشد پیرشدن جامعه ابراز نگرانی کرد و گفت: در حال حاضر نرخ رشد سالمندان کشور ۵ برابر نرخ رشد افراد متولد شده است. از این رو انتظار داریم در سالهای ۱۴۱۰ تا ۱۴۱۵ که نرخ رشد جمعیت به صفر و حتی منفی شدن میل پیدا میکند، رشد سالمندان به موالید تا ۱۵ برابر افزایش یابد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، در سال ۱۴۳۰، بیش از یک سوم جمعیت ایران را افراد بالای ۶۰ سال، تشکیل خواهند داد. در حال حاضر تنها کشوری در دنیا که ترکیب سنی جمعیت آن به این شکل است ژاپن است، اما این کشور پیش از پیرشدن جمعیتش، توسعه یافته و ثروتمند شده است یعنی امکانات لازم برای پشتیبانی از جامعه سالخورده خود را دارند.
محمودی در خاتمه تاکید کرد: متاسفانه موضوع نگران کننده این است که سرعت سالخورده شدن جمعیت ایران بسیار بالاست یعنی فرصت فراهم کردن زیرساختهای لازم برای روبروشدن با تبعات سالمندی بسیار کم است. پس ما در شرایط اضطرار قرار داریم، باید بدون از دست دادن زمان اقدامات لازم را انجام داد و بلافاصله پس از تصویب بودجه طرح تعالی جمعیت و حمایت از خانواده باید در مجلس تصویب شود.
با این همه گرانی و بیکاری بازم بگید بچه بیارید . بابا من ۳۵ سالمه از نداری مجردم امسال من ۷۰ درصد جوانان اند . بدون توپ که نمیشه فوتبال بازی کرد بدون همسر هم نمیشه بچه دار شد پس شعار الکی ندید
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
ممنون از همه مسئولان