رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: زمان دسترسی به پرونده الکترونیک سلامت در پایان سال ۱۴۰۰ خواهد بود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: زمان دسترسی به پرونده الکترونیک سلامت در پایان سال ۱۴۰۰ خواهد بود.
سید هدایت الله فقیه، به طرح نسخه نویسی الکترونیک اشاره کرد و افزود: نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک یکی از اجزای پرونده الکترونیک سلامت است، افزود: از این پس افرادی که دارای بیمه درمانی هستند دفترچهای نخواهد داشت و افرادی که به صورت آزاد درمان میشدند هم از نسخه الکترونیک استفاده خواهند کرد.
وی گفت: پرونده الکترونیک که باید حاوی اطلاعات شخص از پیش از تولد تا پس از مرگ باشد، در حال حاضر به صورت کامل وجود ندارد، اما میتوان گفت به صورت نسبی وجود دارد. در طی سالیان گذشته در وزارت بهداشت مخازنی برای پروندههای الکترونیک ایجاد شده است، اما بیشتر اطلاعاتی که در پرونده سلامت دریافت میشود، از بیمارستانهای دولتی و از بیمارانی است که بستری شده اند.
فقیه بیان کرد: بر اساس برنامه، زمان دسترسی به پرونده الکترونیک سلامت پایان سال ۱۴۰۰ خواهد بود و در این طرح بیمار خود اجازه دسترسی پزشک معالج به پرونده درمانی را صادر میکند و هر پزشکی در هر نقطه کشور توانایی دسترسی به آن را نخواهد داشت.
وی، کاهش سوءاستفاده از نسخههای دارویی را یکی از ویژگیهای این طرح دانست و عنوان کرد: در فرآیند فعلی، اطلاعات داروهایی که توسط پزشک تجویز و توسط بیمار مصرف شده است زمانی به دست ناظر میرسد که داروخانه نسخه مورد نظر را برای دریافت فرانشیز ارائه میدهد، اما در نسخه الکترونیک این کنترل در مبدا انجام میشود یعنی از زمانی که پزشک نسخه را مینویسند این نظارت انجام میشود.
فقیه تاکید کرد: نسخه الکترونیک این امکان را فراهم میکند که برخی از داروها را برای برخی از پزشکان با توجه به تخصصشان ممنوع یا محدود کرد. به عنوان مثال دارویی مانند رانیتیدین که مدتی پیش ممنوع شد در این طرح به راحتی حذف میشود و اجازه تجویز آن به پزشک داده نمیشود.
رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت ادامه داد: همچنین میتوان از قاچاق دارو و دیگر تجهیزات پزشکی که از ارز دولتی و کنترل شده استفاده میکنند و برای کشور هزینههای بالایی دارد جلوگیری کرد.
وی گفت: مطمئناً نسخه الکترونیک برای پزشکان با دشواریهایی همراه است و زمان بیشتری برای این کار نیاز دارند پس طبیعی است که مقاومتهایی وجود داشته باشد، از این رو باید راهکارهای متناسب آن در نظر گرفته شود.