آخرین اخبار:
کد خبر:۹۱۸۵۹۲
یادداشت دانشجویی |

بوی خشم کرونا

طی یک سال اخیر آسیب‌های روحی و روانی کرونا مثل خشونت خانگی، افسردگی، استرس و افسردگی ایجاد شده که به دنبال درگیری وسیع مردم جهان به این بیماری، آسیب‌های فراوانی را به جای گذاشته است.

بوی خشم کرونا

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه قدوسیان؛ طبق تحقیقات از اواخر سال گذشته، آسیب های روحی و روانی کرونا هم چون: خشونت خانگی، افسردگی، استرس و افسردگی و... ایجاد شده است که به دنبال درگیری وسیع مردم جهان به این بیماری، آسیب‌های فراوانی را به جای  گذاشته است که تبعات آن تا سال های به طول خواهد کشید.

 

دراین بخش از خشونت های پنهان به بخشی از آمارهای جهانی خشونت ونوع آسیب های روانی و راهکارهای آن می پردازیم. براساس نتیجه تحقیقی که در چین، برروی بیش از ۷۰۰۰ دانشجو انجام شده در طی انتشار کوید ۱۹؛ حدود ۲۴/۹ درصد دانشجویان اضطراب تجربه کرده اند. بر اساس آمار منتشر شده، میزان خشونت خانگی در اثر بحران کرونا در آمریکا حدود ۷۸ درصد افزایش یافته و سوءاستفاده‌های جنسی از کودکان نیز از افزایشی معادل ۴۴ درصد برخوردار بوده است.



گزارش یک تحقیق حاکی است، از هر پنج بیمار کووید-۱۹ یک نفر برای اولین بار در طول سه ماهه اول دوره بیماریش، با اختلال روانی روبه‌رو شده است. سازمان بهداشت جهانی در ماه آوریل در مورد افزایش این خشونت‌ها هشدار داد و گفت: در دوران قرنطینه در کشورهای اتحادیه اروپا؛ تعداد تماس‌های زنانی که قربانی خشونت خانوادگی هستند ۶۰ درصد افزایش یافته است.



برپایه یک نظرسنجی که کالج سلطنتی لندن با همکاری شرکت ایپسوس موری، با موضوع بررسی چگونگی مقابله با قرنطینه انجام داد؛ ۱۵ درصد مردم قرنطینه را بی نهایت دشوار توصیف کردند. ۱۴ درصد دیگر گفتند که احتمال می دهند تا چند هفته آینده فشار آن بیشتر و سخت ‌تر شود و ۶ درصد هم گفتند که درزمان قرنطینه، ازخدمات مشاوره تلفنی بهره گرفته‌اند.



معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی هم گفت: با توجه به افزایش پرخاشگری اجتماعی حاصل از دوران قرنطینه، در صورتی که تدبیری اندیشیده نشود؛ در دوران پساکرونا شاهد افزایش پرونده‌های خانوادگی خواهیم بود.  بحران بیکاری در آمریکا که پیش از بحران کرونا در حدود سه و نیم درصد بود، یکباره به ۱۵ درصد رسید. همین موضوع، به نگرانی‌های مالی و شغلی مردم دامن زد. دانشمندان آمریکا پیش بینی کرده‌اند: که در سال‌های پیش‌ رو، احتمال می‌رود تا ۷۵ هزار نفر از شهروندان آمریکا در اثر زیاده‌روی در مصرف الکل و مواد مخدر؛ یا اقدام به خودکشی جان خود را از دست بدهند.



نه تنها بسیاری از مردم آمریکا و دیگر کشورهای جهان در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند، بلکه تاثیرات شیوع بیماری کووید-۱۹ باعث به مخاطره  افتادن سلامت روح و روان بسیاری از مردم شده است. این موضوع در مورد آن دسته از کسانی که حتی پیش از شروع بحران کرونا از مشکلات روحی رنج می‌ بردند، شدیدتر از سایرین است.



با شیوع ویروس کرونا و قرنطینه ودر پی آن انتشار اخبار منفی درسطح جهان، پیامد های روانی هم چون: ۷ درصد احساس اضطراب و ۱۷ درصد احساس خشم و کسالت و انزوا و افسردگی و استرس پس از سانحه و بعضا وسواس واعتیاد و خشونت خانوادگی و... در افراد به وجود امده است که این تاثیرات منفی؛ در زنان به نسبت مردان و در کادر درمان نسبت به افراد دیگر و در جوانان نسبت به سالمندان بیشتر است.



که البته عواملی مانند: نداشتن اطلاعات کافی، طولانی بودن مدت زمان قرنطینه، ناامیدی ناشی از قطع تماس فیزیکی بادیگران، احساس ازدست دادن کنترل زندگی، نامناسب بودن وضعیت اقتصادی و ناامیدی از آینده و تنش های خانوادگی و شایعات استرس و خشم ناشی از کرونا را بیشتر می کند. که البته قابل ذکر است، خشم و نگرانی درکرونا و قرنطینه به دلیل توجه نکردن به ریسک فاکتورها و طولانی بودن طبیعی است اما برای افرادی که این خشم و اضطراب در آن ها زندگی آن ها را تهدید کرده است راهکارهایی موثر نیز وجود دارد.



راه کارهای کاهش خشم و نگرانی: داشتن برنامه روزمره و تقسیم اوقات روز
یکی از عوامل ایجاد اضطراب، اخلال در روند عادی زندگی است. اگر افراد بتوانند برای دوران قرنطینه یا کاهش روابط اجتماعی خود برنامه روزمره داشته باشند و برای انجام کارهای مختلف و مفید هم چون ورزش و تماشای فیلم و ریلکسیشن و... اوقات خود را تقسیم کنند؛  می توانند تا حدود زیادی بر اضطراب این دوران غلبه کنند.

استفاده از فناوری‌های نوین و تماس مجازی با دوستان و خانواده  

با دوستان و اطرافیان خود که (ترجیحا افراد مثبت اندیش ) هستند؛ صحبت کنید چراکه صحبت در مورد نگرانی ها به بهتر شدن حال شما کمک می کند.

دوری از اخبار منفی
پیگیری لحظه به لحظه اخبار در دوران شیوع کرونا؛ منجر به افزایش اضطراب می شود. کارشناسان به همین دلیل توصیه می کنند افراد در دوران قرنطینه و شیوع ویروس کرونا تنها به منابع واخبار رسمی و قابل اعتماد از وزارت بهداشت و سامانه سلامت تکیه کنند. علاوه بر این عدم پیگیری دائمی و لحظه به لحظه اخبار در دورانی که اکثر خبرها «نگران کننده» و حتی نادرست هستند می تواند به حفظ سلامت روان کمک کند.



احترام به حریم خصوصی و کاهش پرخاشگری
روانشناس و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند گفت: احترام به حریم خصوصی و حقوق یک دیگر در خانواده؛ یکی از مهمترین راه کارها برای کاهش پرخاشگری در دوران قرنطینه خانگی است. وی گفت: به طور حتم تمام اعضای یک خانواده از لحاظ اخلاقی و رفتاری با هم تفاهم ندارند پس نباید در این روزها زیاد در رفتارها ریزبینی کرد بلکه باید تعامل در رفتار و اخلاق را، در روند زندگی جاری کرد.

 

مهدیه قدوسیان - کارشناسی الهیات پردیس فاطمه‌الزهرا دانشگاه فرهنگیان اصفهان

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار