به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
دنیا با رسیدن واکسنهای کووید ۱۹ در اواخر سال ۲۰۲۰ نفس راحتی کشید. با این وجود هنوز یک تهدید بالقوه بزرگتر جهانی وجود دارد: ابرمیکروبهای مقاوم در برابر آنتیبیوتیکها. به همین منظور شرکت اوکونانو موفق به توسعه محصولی شده که میتوان از آن برای مقابله با میکروبهای مقاوم در برابر آنتیبیوتیک استفاده کرد.
اسپارک تکنولوژیز نتایج حاصل از آزمایشهای خود روی بازیافت طلا و نقره را ارائه کرده است که نشان میدهد میزان جذب این فلزات روی سطح جاذبها، با افزایش میزان گرافن در «جاذبهای تجاری»، افزایش مییابد.ین شرکت بهعنوان بخشی از تلاش خود برای توسعه فناوریهایی که میتوانند بازارهای بزرگ صنعتی را تقویت کرده و راهحلی برای سناریوهای غیراقتصادی یا خطرناک برای زیست محیطی ارائه دهد، در حال تحقیق و توسعه برای استفاده از جاذبهای مبتنی بر کامپوزیت گرافن است تا از آنها برای حذف فلزات گرانبها، نفت و آلایندههای PFAS استفاده کند.
تیمی از محققان به سرپرستی آنیربان سن گوپتا، استاد مهندسی پزشکی دانشگاه میشیگان در تلاش هستند تا در زمینه نوآوری و پیشرفت سیستمهای مبتنی بر فناوری نانو از پلاکت مصنوعی برای درمان خونریزی شدید در جراحی و تروما استفاده کنند.
احسان مسلمی مدیرعامل شرکت دانشبنیان کارآفرینان پیشگام رایان، گفت: این مجموعه دانشبنیان، خدمات مرتبط با منازل مسکونی را به صورت آنلاین عرضه میکند. این خدمات شامل مواردی مانند خدمات نظافت، باغبانی، تعمیرات وسائل منزل، تعمیر ساختمان، برقکاری، کارواش در منزل و موارد مختلف دیگری میشود.
پیشرفتهایی که به تازگی توانسته از تکنولوژی باتریهای لیتیوم یونی (برای نمونه باتری تلفن همراه) عبور کرده و نسل جدیدی از باتریها را به بازار معرفی کند، باتریهای فلز-هوا. باتریهایی که بر پایه اکسیژن هوا، جریان الکتریکی تولید میکنند و بیش از ۵ برابر باتریهای لیتیوم-یونی انرژی دارند. این نسل جدید از باتریها با مزیتهایی نظیر ۵ برابر شدن تولید انرژی نسبت به باتریهای لیتیومی، عدم آلودگی محیط زیست، عمر طولانی (حدود ۴ برابر باتریهای لیتیوم-یون) و زمان بسیار کوتاه شارژ و احیا، کاربردهای فراوانی در وسایل حمل و نقل الکتریکی، سیستمهای برق پشتیبان، صنایع نظامی و... دارند.
شرکت سلکتا بایوساینسز (Selecta Biosciences) نتایج یکی از مطالعات خود روی اثرات نانوذراتی موسوم به ImmTOR بر وکتورهای ویروسی (AAV) مرتبط با آدنو در بیان ژنهای انتقال یافته به موشها، را منتشر کرد. نتایج دادهها نشان داد که افزودن نانوذرات ImmTOR به وکتورهای AAV باعث افزایش اثربخشی، ایمنی و دوام درمانهای ژنی میشود. این کار با تسهیل بیان کارآمدتر انتقال ژن و از طریق امکان جلوگیری از تشکیل آنتیبادیهای خاص کپسید، صورت میگیرد.
از یک ایده نوآورانه تا یک محصول پیشرفته و رقابتپذیر که بتواند ارزش افزوده خلق کند، فاصلهای طولانی و پرپیچ و خم است که به کمک حلقههای گوناگون و به هم پیوسته، تکامل مییابد. حلقههایی که در کنار یکدیگر، زنجیره ارزش را شکل میدهند.