جلال رضایینور، رئیس دانشگاه صنعتی قم در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه قم در شاهراه مواصلاتی شهرهای صنعتی واقع شده، گفت: هدف از تاسیس دانشگاه صنعتی قم تامین و تربیت نیروی انسانی متخصص در بخشهای مختلف صنعت استان و سایر شهرهای صنعتی کشور بوده است. منطقه اقتصادی سلفچگان نیز به همراه معادن و صنایع مختلف در مجاورت استان قرار دارد و این ظرفیت خوبی برای علاقمندان به اشتغال در صنعت است.
رضایینور با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی با تامین نیروی انسانی متخصص، تامین نیازهای فنی و آموزشی صنایع، رفع نیازهای پژوهشی و اجرای پژوهشهای کاربردی به کمک صنعت میرود، ادامه داد: دانشجویان ما در قالب تیمهای همیار صنعت به کارخانهها مراجعه میکنند و با مسئله یابی، پیشنهادات و راهکارهای مناسب جهت بهرهوری را در تولید به افراد مسئول ارائه میدهند که این موضوع در خیلی از موارد باعث جذب دانشجویان در همین مراکز صنعتی نیز شده است.
رئیس دانشگاه صنعتی قم با اشاره به تحصیل ۲۰۰۰ دانشجوی این دانشگاه در سه دانشکده مهندسی مکانیک، مهندسی برق وکامپیوتر و فنی و مهندسی در ۸ رشته کارشناسی و ۱۶ رشته در مقطع ارشد افزود: هرسال دانشجویانی مستعد با رتبههای بالا از طریق کنکور سراسری جذب این دانشگاه میشوند. با مشارکت دانشگاه مادر در استان، میتوانیم در آینده پذیرش دانشجوی رشتههای دکترا در رشتههای مختلف فنی داشته باشیم. امیدوارم با رایزنی وزارت علوم و مسئولان استانی این مهم به زودی در دانشگاه رقم بخورد.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت پذیرش دانشجو بر اساس کلاس موجود و تعداد اساتید برنامه ریزی میشود و ما ظرفیت افزایش دانشجو را داریم، گفت: با نظر وزارت علوم و افزایش تعداد اساتید میتوانیم تعداد پذیرش دانشجویان را بالاتر ببریم. هر چند که سیاست آموزش عالی، در حال حاضر توسعه کیفی دانشگاهها میباشد.
رضایینور گفت: از سال ۱۳۹۶ تا کنون۹۷۶ دانشجوی دانشکده برق و کامپیوتر، ۵۷۷ دانشجوی دانشکده مهندسی مکانیک و ۷۶۴ دانشجوی دانشکده فنی و مهندسی از دانشگاه در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانش آموخته شدهاند. دانشگاه صنعتی قم رتبه اول میزان اشتغال پذیری دانشجویان را با ۸۱/۴۲ درصد در بین ۸۵ دانشگاه کشور کسب کرده است.
رئیس دانشگاه صنعتی قم ادامه داد: از ۷ انجمن علمی در سال ۹۷ به ۱۱ انجمن علمی فعال رسیدهایم. همچنین پایاننامهها در دانشگاه صنعتی قم مسئله محور است و با رویکرد حل مسائل و مشکلات در استان توسط دانشجویان و با کمک اساتید تهیه میشود. این موضوع علاوه بر کمک به رفع مشکلات صنایع از بعد علمی، منجر به ارتباط مستقیم دانشجویان با مراکز صنعتی شده و زمینه جذب آنان پس از دانش آموختگی میشود.
وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه دانشگاه صنعتی با سازمان فنی و حرفهای و بسیج مهندسین ادامه داد: سعی داریم نیازهای استان در بخش صنعت را از طریق همکاری با بخشها و نهادهای مختلف که در ارتباط با صنعت هستند را به دست آوریم و آنها را با بهره گرفتن از توان اساتید جوان و نخبهای که داریم برطرف نماییم.