گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مریم جمالی؛ به بهانه روز جهانی زن، چند صباحی ست که در فضای مجازی مطالبی پیرامون حقوق و جایگاه زن مشاهده می شود اکثرا هم خارج از دوگانه زن سنتی خانه نشین و زن مرد گونه همه فن حریف نیست؛ و سوال اینجاست که کدام یک بهتر است؟
چه زمانی قرار است این دوگانه ها کنار گذاشته شود و درست به جایگاه و وظایف زن نگاه کنیم خدا عالم است. البته معمولا در صحبت ها هم توجه چندانی به فطرت و نوع آفرینش زنان نمی شود، انگار فقط دعوایی ست بین مدافعان زنان مرد گونه و زنان سنتی که هر یک فقط اصرار دارند حرف من درست است. اولی می گوید زن فقط باید در خانه بنشیند و بچه هایش را بزرگ کند کد بانو باشد و در خدمت مرد مبنایشان هم حدیث پیامبر است که جهاد زن خوب شوهر داریست.
از آن سو هم تلاش می شود بگویند مرد و زن برابرند و ما زن ها هیچ تفاوتی با مردان نداریم و در انجام کارهای سخت اگر از مردان پیشی نگیریم عقب هم نمی مانیم. "به قول یک نفر مگر مرد معیار است که زنان می خواهند شبیه مرد باشند.
فتبارک الله به هر دو نگاه، تخصص داشتن زنان در مشاغل خوب است و عالی،شوهر داری و تربیت نسل هم عالی تر از عالی اما چرا نگاه ها به زن در همین دو دیدگاه است؟ چرا رسالت سومی هم برای زنان در نظر نمیگیریم و در دعوا این دو گانه ها معمولا از رسالت میانی زن حرفی به میان نمی آید؟
طبق اسلام رسالت زنان به سه دسته تقسیم می شود. نخست رسالت او در خانواده است نقش دختر، نقش خواهر، نقش همسر و در راس آن نقش مادری ست که زنان باید به بهترین نحو ممکن رسالت خود را به جای آوردند چون تربیت نسل بعد خود مهم ترین اتفاق برای جوامع است.
رسالت سوم هم ورود به مشاغل به صورت تخصصی و حرفه ای است که زنان سرزمینم نشان داده اند این رسالت را هم خوب به جای آورده اند. اما رسالت دوم زنان که معمولا از آن غافل می شویم رسالت اُم بوده است شاید بگویید خوب اینکه شد همان اولی که نقش مادری کردن است اما خیر. کلمه اُم را مادر فرزندان و یا مادر پدرش نبینید کلمه اُم را خیلی کاربردی تر و والاتر نگاه کنید اُم یعنی زن مادر جامعه است جامعه را میسازد جامعه را به سوی رشد و تعالی تربیت میدهد.
از نظر من رسالت مهم تر زنان رسالت اُم بودن برای کل جامعه است. اینجاست که از مردترین مردان عالم هم نیاز به مادر دارند و اگر بهتر بخواهم بگویم رسالت مهمتر بر روی دوش زنان است که مورد غفلت خود ما زنان واقع شده و به تبع آن معمولاً مردها هم آن را خیلی جدی نمیگیرند. رسالت اجتماعی ما جدا از شغل و در آمد، رسالت اجتماعیای است که وظیفه گفتمان سازی در جامعه را به دوش ما میگذرد و وظیفه تغییر فضای ذهنی جامعه.
این جاست که هر خانمی، گفتمانسازی دینی است بر گردنش، رسالت اصلی زن اصلا همین است. زنان سرزمینم شما قبل از این که مهندس و صنعتگر خوبی باشید باید یک گفتمان ساز خوبی باشید باید یک روایتگر خوبی در این دنیای روایتهای امروز باشید.
عزیزان در کنار دعوای زن سنتی و زن حرفه ای مرد گونه تو زن روایتگر روایت ها باش و با روابت های ناب تان ذهنیت جامعه را جهت دهی کنید. یادتان باشد که شامی که در صفین فتح نشد با زبان روایتگر زینب فتح گردید.
مریم جمالی - کارشناسی فیزیک دانشگاه سمنان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.