به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مرضیه توکل، فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی بالینی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز، امروز، با بیان اینکه تولید واکسنهای کووید ۱۹ چند نوع است، گفت: واکسنها بر اساس واکسنهای MRNA، بر اساس پروتئینهای خاص و واکسنهای ضعیف شده یا کشته شده هستند.
توکل در پاسخ به این سوال که آیا واکسنهای تولید شده در دنیا واکسنهای موثری هستند، اظهار کرد: در حال حاضر در تمام دنیا مطالعات بر روی واکسنهای تولید شده در حال انجام است و تا امروز اطلاعات کافی درباره اینکه این واکسنها چقدر موثر هستند در دسترس نیست.
وی با اشاره به اینکه مطالعات نشان داده که اکثر این واکسنها در برابر پیشگیری از کرونا ویروس تا ۹۰ درصد مفید و موثر بودهاند، ادامه داد: برای تعیین میزان ماندگاری و قدرت پیشگیری این واکسنها در مقابل بیماری کرونا زمان بیشتری برای تحقیقات نیاز است.
این پزشک متخصص در پاسخ به این سوال که آیا تزریق این واکسهای ایمن هست یا خیر، یادآور شد: قبل از واکسیناسیون عمومی مطالعات زیادی در مراحل مختلف بر روی واکسنها انجام میشود نکتهای که درباره واکسن کووید ۱۹ وجود دارد این است که هیچ کدام از واکسنهایی که در دنیا در حال استفاده هستند تمام فازهای تحقیقاتی بالینی را تا آخر طی نکردهاند بنابراین درباره اینکه این واکسنها صد درصد ایمن باشند هیچ کس نمیتواند به طور قطعی این نظر را اعلام کند.
وی اضافه کرد: تا به حال واکنشهای شدید و خطرناک به دنبال واکسن گزارش نشده است و بسیار نادر بوده است که تزریق این واکسن عوارض شدید به دنبال داشته باشد بنابراین تا به امروز استفاده از این واکسنها ایمن بوده و خطر جدی متوجه کسانی که از این واکسنها استفاده میکنند نبوده است.