کد خبر:۹۲۲۲۴۵
شکری در گفتگو با دانشجو:

دانشگاه‌ها برای جبران کمبود بودجه به سراغ بودجه پژوهشی می‌روند

معاون پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور دانشگاه‌ها زمانی که با کمبود بودجه مواجه می‌شوند به سراغ بودجه پژوهشی می‌آیند. متاسفانه همه دانشگاه‌ها این کار را انجام می‌دهند و اکنون به یک روال در کشور تبدیل شده است.

بابک شکری، معاون پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور معمولا دانشگاه‌ها زمانی که با کمبود بودجه مواجه می‌شوند به سراغ بودجه پژوهشی می‌آیند. متاسفانه همه دانشگاه‌ها این کار را انجام می‌دهند و اکنون به یک روال در کشور تبدیل شده است. البته قابل درک است، زیرا شرایط کشور با توجه به تورم‌هایی که وجود دارد و کاهش درآمد‌های اختصاصی این موضوع را تشدید می‌کند.

وی با بیان اینکه بودجه دانشگاه‌ها به دو بخش بودجه دولتی و اختصاصی تقسیم می‌شود؛ اظهار کرد: بودجه دولتی از سمت دولت به دانشگاه‌ها داده می‌شود. دانشگاه‌ها از روش‌های گوناگون دیگری نیز بودجه به دست می‌آورند که به دلیل شرایط کرونا اکنون کاهش یافته است، بنابراین دانشگاه‌ها برای جبران این کمبود بودجه به سراغ بودجه پژوهشی می‌روند. البته بودجه پژوهشی در دانشگاه‌ها هم رقم چشمیگری نیست که معمولا بین ۱۵ تا ۲۰ درصد بودجه است که به فراخور این که دانشگاه به چه میزان در بحث بودجه با کمبود مواجه شود، متفاوت خواهد بود.

وی ادامه داد: با این حال باید شرایط کشور را درک کرد و امیدوار هستیم سال ۱۴۰۰ شرایط بهتر شود. فعالیت‌های دیگری نیز در معاونت پژوهشی دانشگاه برای اثرگذاری به جامعه انجام میشود. برخی از این اثرات در دراز مدت و برخی دیگر در کوتاه مدت نمایان می‌شوند.


شکری تصریح کرد: بخشی از بودجه پژوهشی عموما صرف کار‌های هیئت علمی همچون چاپ کتاب، مجلات داخلی و بخش دیگر نیز صرف عنوان ویژه فعالیت‌های پژوهی می‌شود که به اعضای هیئت علمی به فراخر کار‌های پژوهشی ان‌ها تعلق می‌گیرد تا تامین هزینه‌های پژوهشی و کمک به دانشجویان تحصیلات تکمیلی داشته باشند. این مبلغ اگر چه بسیار کم است، اما کاری است که دانشگاه‌ها بر اساس توان خود می‌توانند انجام دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار