کد خبر:۹۲۳۹۳۰

خروج بیش از ۱۳۰ هزار کارگر خارجی از عربستان طی ۳ ماه

در سایه افزایش نرخ بیکاری در عربستان و فقیر شدن طبقه متوسط جامعه سعودی، تعداد کارگران خارجی در سه ماهه چهارم سال گذشته میلادی ۱۳۵.۴ هزار نفر کاهش داشته یافته است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از عربی ۲۱، داده‌های رسمی اداره کل آمار عربستان روز یکشنبه نشان داد که حدود ۱۳۵.۴ هزار کارگر خارجی در سه ماه آخر سال ۲۰۲۰ بازار کار عربستان را ترک کرده‌اند.

بر اساس نتایج بررسی نیروی کار صادر شده توسط اداره کل آمار عربستان، تعداد کارگران خارجی در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ نسبت به سه ماهه قبل حدود ۱۳۵.۴ هزار نفر و تعداد کارگران سعودی ۱۰۷۸ نفر کاهش یافته است.

نتایج این بررسی‌ها همچنین نشان داد که نرخ بیکاری در سعودی‌ها به ۱۲.۶ درصد کاهش یافت، در حالیکه در پایان سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰، ۱۴.۹ درصد بود.

آژانس خبری بلومبرگ ماه گذشته گزارشی را منتشر کرد که در آن به چالش‌های داخلی «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی پرداخت و نوشت محمد بن سلمان با توجه به افزایش بیکاری در عربستان به دنبال ایجاد فرصت شغلی برای شهروندان سعودی است.

بر اساس گزارش آژانس خبری مذکور ایجاد فرصت‌های شغلی بزرگترین چالش داخلی پیش روی ولیعهد سعودی است، آن‌هم در زمانی که وی در حال تنوع سازی اقتصاد عربستان است و مدت‌ها به صادرات نفت و نیروی کار وارداتی اعتماد کرده است.

بلومبرگ در ادامه تاکید کرد که بیکاری در عربستان در سال ۲۰۲۰ به ۱۵ درصد رسید؛ چراکه شیوع ویروس اپیدمی کرونا باعث شکست در چشم‌انداز ۲۰۳۰ ولیعهد سعودی شد.

بر اساس گزارش آژانس خبری آمریکایی، نرخ بالای بیکاری در عربستان منجر به فقیر شدن طبقه متوسط جامعه سعودی می‌شود که به تبع آن ناامیدی‌ها و بی‌ثباتی اجتماعی افزایش پیدا می‌کند.

خارجی‌ها اکنون یک سوم جمعیت ۳۴ میلیون نفری عربستان را تشکیل می‌دهند و اقتصاد عربستان به کارگران ارزان قیمت سایر کشور‌های آسیایی و عربی متکی است. سه چهارم کارگران بخش خصوصی خارجی هستند و آن‌ها اغلب برای دستمزد کمتر زحمت بیشتری را متحمل می‌شوند که این امر رقابت را برای سعودی‌ها دشوار می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار