گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - احمد رضاپور؛ در ساعات اولیّه روز یکشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ اعلام شد که بخشی از شبکه توزیع برق تاسیسات غنی سازی شهید احمدی روشن در نطنز دچار حادثه شده که خوشبختانه صدمات انسانی و آلودگی به دنبال نداشته است. هنوز میزان خسارت به صورت رسمی از سوی سازمان انرژی اتمی ایران اعلام نشده که همین موضوع باب گمانهزنیها و بعضاً زیادهگویی پیرامون بزرگی این حادثه تروریستی را باز کرده است.
روزنامه اورشلیم پست اسرائیل نوشت: دو مقام امنیتی به نیویورک تایمز گفتهاند که از مواد منفجره برای تخریب سیستم برق داخلی تاسیسات غنیسازی اورانیوم نطنز استفاده شده است. براساس گزارش نیویورک تایمز، خسارت وارده به تاسیسات هستهای نطنز تولید اورانیوم این سایت هستهای را حداقل ۹ ماه به عقب میاندازد. درحالیکه رسانههای اسرائیلی در ابتدای وقوع امر خبر از حمله سایبری دادند؛ کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل گزارش کرد که حمله به وسیله مواد منفجرهای صورت گرفته که داخل سایت هستهای قرار داشته است.
روزنامه اورشلیم پست اسرائیل نوشت: گفته میشود که موساد عامل حمله سایبری به تاسیسات نطنز در روز یکشنبه است که موجب خسارات وسیعی در تأسیسات اصلی غنی سازی اورانیوم ایران شده است.
این روزنامه همچنین با انتشار سخنرانی «آویو کوخاوی» فرمانده ارتش رژیم اسرائیل در روز یکشنبه معتقد است صحبتهای کوخاوی تایید تلویحی مداخله اسرائیل در عملیات خرابکاری نطنز است. فرمانده ارتش رژیم اسرائیل گفت: «اقدامات ارتش اسرائیل در خاورمیانه از دید دشمنان ما پوشیده نیست. آنها ناظر بر ما هستند، توانایی ما را میبینند و گامهای بعدی خود را به دقت ارزیابی میکنند. سال گذشته یکی از امن ترین سالهایی بود که اسرائیل داشت. به کار خود ادامه خواهیم داد و همه اینها برای تضمین امنیت دولت اسرائیل است.»
بنیامین نتانیاهو در جریان دیدار با سران امنیتی رژیم اسرائیل در روز یکشنبه گفت: «مبارزه با ایران، نیروهای نیابتی آن و تلاش تسلیحاتی ایرانیها، ماموریت فوقالعاده بزرگی است. شرایطی که امروز موجود است، لزوماً فردا وجود نخواهد داشت.»
نخست وزیر بنیامین نتانیاهو کابینه امنیتی را برای برگزاری اوّلین جلسه طی دو ماه اخیر جهت بحث پیرامون ایران فراخوانده است. این جلسه قرار است که یکشنبه هفته آینده در میان افزایش موج تنشها با تهران برگزار شود.
پایگاه خبری تایمز اسرائیل نیز در رابطه با حادثه تروریستی نطنز نوشت: ایهود یاعری کارشناس نظامی شبکه ۱۲ اسرائیل گفت «با درز نقش موساد به رسانههای عبری زبان، ما به لحظاتی نزدیک میشویم که ایران انتخابی غیر از پاسخ بصورت نظامی ندارد. چندماه پیش، نهادهای اطلاعاتی اسرائیل ترس خود را ابراز داشتند مبنی بر اینکه ایران به نقطه جوش رسیده و احتمالاً به زودی اقدام کند.»
عاموس یادلین رئیس سابق سازمان اطلاعات ارتش (آمان) و رئیس فعلی موسسه امنیت ملّی اسرائیل بعد از قطع برق بخشی از تاسیسات هستهای نطنز گفت که نگران برنامه هستهای ایران است. یادلین در ادامه گفت: «قطع برق ناشی از حمله سایبری در صورت وجود سیستمهای پشتیبان نظیر ژنراتور، مشکل قابل توجهی در برنامه هستهای ایران به وجود نمیآورد. اگر این حمله ادعایی به سیستمهای پشتیبان نیز آسیب زده باشد، این مسئله را جدّیتر میکند و احتمالاً بازیابی به مدت چند ماه برای ایران طول بکشد. اگر واقعاً کسی به تمام ۶۰۰۰ هزار سانتریفیوژ قدیم و جدید آسیب زده باشد، دستاورد بزرگی است.»
رئیس سابق سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل (آمان) گفت: «صرف نظر از آسیبها، ایران دانش لازم برای ادامه برنامه هستهای خود را دارد. فشار حداکثری ترامپ برنامه هستهای ایران را نه تنها کند نکرد بلکه منجر به حرکت رو به جلوی آن شد. راهبرد فشار حداکثری ایران را متوقف نکرد و تهران برعکس اهداف این راهبرد عمل کرد.»