آخرین اخبار:
کد خبر:۹۲۶۰۵۴
کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل مدعی شد؛

بمبی که از قبل نزدیک خط اصلی برق نطنز تعبیه شده بود باعث انفجار شد/ ساعت ۴ صبح روز یکشنبه بمب منفجر می‌شود!

کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل در ادعایی بدون منبع گزارش داد: مواد منفجره در نزدیکی خط اصلی برق نطنز قرار داده شده بود که از قبل تعبیه شده بود.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - احمد رضاپور؛  در ساعات اولیّه روز یکشنبه  ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ اعلام شد که بخشی از شبکه توزیع برق تاسیسات غنی سازی شهید احمدی روشن در نطنز دچار حادثه شده که خوشبختانه صدمات انسانی و آلودگی به دنبال نداشته است. هنوز میزان خسارت به صورت رسمی از سوی سازمان انرژی اتمی ایران اعلام نشده که همین موضوع باب گمانه‌زنی‌ها و بعضاً زیاده‌گویی پیرامون بزرگی این حادثه تروریستی را باز کرده است. ابتدا اورشلیم پست اسرائیل نظریه حمله سایبری را مطرح می‌کند. سپس نیویورک تایمز آمریکا به نقل از دو مقام اطلاعاتی که اسمی از آن نمی‌آورد و با استفاده از فضای اطلاعاتی مبهم بعد از خرابکاری تروریستی روز گذشته نطنز، نظریه بمب‌گذاری و این ادعا را که برنامه هسته‌ای ایران ۹ ماه به عقب افتاد را به میان می‌آورد.

بخش خبری کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل روز دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ در ادامه ادعاها پیرامون حادثه نطنز مدعی شد: انفجار در تاسیسات غنی‌سازی هسته‌ای نطنز به وسیله‌ی بمبی صورت گرفته که از قبل در محل تعبیه شده بود. این انفجار به اسرائیل نسبت داده شده است. طبق این گزارش، ساعت ۴ صبح روز یکشنبه هنگامی که حدود ۱۰۰۰ کارگر در نطنز بودند، بمب منفجر شد. تاسیسات نطنز بعد از انفجار از بیم وجود بمب‌های بعدی فوراً تخلیه شد ولی هیچ مادّه انفجاری دیگری یافت نشد.

کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل در ادامه ادعای بدون منبع خود افزود: مواد منفجره در نزدیکی خط اصلی برق نطنز قرار داده شده بود. وقتی انفجار رخ داد، روند کاری کلّ تاسیسات متوقف شد. این مرکز همچنان غیر فعال است. این برنامه از ماه‌ها پیش طرح ریزی شده بود.

الون بن‌-دیوید  تحلیلگر نظامی کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل برای بزرگنمایی خرابکاری نطنز گفت: علائم نشان می دهد این بدترین حمله‌ای است که برنامه هسته‌ای ایران با آن مواجه بوده است ... در مهمترین تاسیسات هسته‌ای ایران. این کارشناس اسرائیلی در ادامه گفت: اسرائیل پیش‌بینی می‌کند که ایران به این حمله پاسخ خواهد داد امّا نه لزوماً فوری. اقدام تلافی‌جویانه ایران می‌تواند در قالب حمله سایبری به زیرساخت‌ها، حمله دریایی به کشتی‌های اسرائیلی، شلیک موشک از سوریه یا یمن و یا حمله با پهبادی و موشک‌های کروز به اهداف استراتژیک مرتبط با اسرائیل باشد.  وقایع دیروز نشان داد که رویارویی میان اسرائیل و ایران به بالاترین حد خود رسیده است. 

این شبکه در ادامه گزارش خود افزود: ممکن است که ایران اکنون درحال گسترش برنامه هسته‌ای خود در تاسیسات فردو باشد. تاسیسات فردو بیش از ۱۰۰۰ سانتریفیوژ دارد. 

حادثه نطنز در روز یکشنبه درحالی به وقوع پیوست که لوید آستین وزیر دفاع آمریکا جهت گفتگو با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و  همتای خود بنی گانتز وارد اسرائیل شد. آمریکا به عنوان متحد اصلی اسرائیل و با هدف محدودیت در برنامه هسته‌ای ایران، بدنبال پیوستن به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ (برجام) است. ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه مشارکت در حادثه خرابکاری نطنز را تکذیب کرد.

****

مقامات رژیم صهیونیستی از بیم انتقام در رابطه با عملیات‌های ترور و خرابکاری هسته‌ای در خاک ایران همیشه سیاست سکوت را انتخاب کرده‌اند. با این حال، این قبیل عملیات‌ها که در طول یک دهه گذشته با هدف افزایش زمان گریز هسته‌ای رخ داده است (گزیر هسته‌ای یعنی زمانی که یک کشور تا ساخت بمب اتمی فاصله دارد)،  نتوانسته مانع توسعه برنامه هسته‌ای ایران شود.

در جریان این خرابکاری هسته‌ای، سانتریفیوژهای خسارت نسل IR-1 دیده‌اند. درحالیکه ایران در مسیر برنامه هسته‌ای خود به تکنولوژی ساخت سانتریفیوژهای نسل IR-9 دست یافته که قدرت غنی‌سازی آن ۵۰ برابر نسل IR-1 است.  

با وجود انفجار مرداد ۱۳۹۹، ایران سطح غنی سازی را در اسفند ۱۳۹۹ به ۲۰ درصد بازگرداند و از سانتریفیوژهای IR-4 استفاده کرد. در تاسیسات فردو نیز سانتریفیوژهای IR-6 مستقر کرده است که نشان از "تهی‌بودن خرابکاری‌های اسرائیل از تاثیرات استراتژیک" دارد. همانطور که بن‌-دیوید گفت «ایران با اسرائیل تسویه حساب خواهد کرد» امّا در کدام جبهه مشخص نیست: شاید از طریق جبهه جولان!


*مطالب شبکه اسرائیلی مورد تایید نیست و صرفاً جهت آگاهی مخاطبان از ادعاها و نگرش این جریده عبری ترجمه شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار