به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفتگو با موضوع هشدار کرونا با دکتر مینو محرز، فوق تخصص بیماریهای عفونی و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا به صورت تلفنی گفتگو کرد.
مینو محرز با اشاره به وضعیت بد تهران گفت: تا کنون وضعیت تهران به این شکل نبوده است و خیلی از وضعیت در آبان ماه است.
وی با تاکید بر لزوم رعایت پروتکلها توسط مردم اظهار کرد: متاسفانه مردم رعایت مسایل بهداشتی را رها کردند و خیلی از افراد ماسک نمیزنند در حالیکه وضعیت بدتر شده است. در دنیا با جهشهایی که پیدا شده واقعا بیماری سختتر شده و قدرت سرایت بیماری بیشتر شده و در ایران هم، چون الان قالب ویروس انگلیسی است خانوادگی مبتلا میشوند.
*واکسن زدن به معنای دوری از رعایت پروتکلها نیست
فوق تخصص بیماریهای عفونی ضمن اشاره به واکسن کرونا متذکر شد: مردم فکر میکنند با آمدن واکسن همه چیز تمام شده است در حالی که چنین چیزی نیست باید فاصله گذاری فیزیکی، ماسک زدن و شستن دستها را فراموش نکنیم. این سه اصل است.
وی اظهار کرد: در دنیا همه مردم از این وضعیت خسته شده اند، اما چارهای نیست و باید خود را از شر این ویروس حفظ کنیم.
محرز با اشاره به سخت گیری دولتها در دیگر کشورها گفت: در کشور ما متاسفانه سختگیریهای لازم انجام نمیشود. باید کسی که بدون ماسک بیرون میآید جریمه شود. در حال حاضر باید به یکدیگر تذکر دهیم. از طرفی باید به صورت مرتب آموزش دهیم و از مردم بخواهیم آن آموزشها را بکار بگیرند.
*کادر درمانی خسته روانی است و نه جسمی
وی افزود: ما کادر بهداشت به هیچ وجه از کار نمیبریم و به کار زیاد عادت داریم. ما خسته روانی هستیم. من ۴۵ سال است که دارم طبابت میکنم، ولی تا به حال این میزان مرگ و میر و بیمار بد حال با هم یکجا ندیده بودم. چندین اپیدمی را هم پشت سر گذاشته ام، ولی به این شکل نبوده و کرونا شوخی بردار نیست.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا متذکر شد: مردم از طریق فضای مجازی بیشتر تحت تاثیر قرار میگیرند و باید در این فضا بیشتر کار کنیم، اما رها کردن مردم صحیح نیست و باز گشتن راهها برای رفتن به مسافرت کار اشتباهی بود و سوال اینجاست که در آن وضعیت چرا باید راهها باز گذاشته شود؟
وی با بیان اینکه پروتکلهای زیادی در این مدت داده شده است، در عین حال اظهار کرد: متاسفانه اجرای پروتکلها را کنترل نکرده ایم که آیا اجرا میشود و یا خیر و این بی فایده است. مردم در همه جای دنیا خسته شده اند و مشکلات روانی دارند و این بخاطر کرونا است. الان باید به این ویروس حمله کنیم و نگذاریم بیشتر درگیر شویم. سلامت مردم مهم است و در درجه اول است.