به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مشروح گفتوگوی ما با مرعشی را در پی بخوانید.
اشتباه اصلی را در این روند سیستم ریاستجمهوری انجام داده است. این ایده شخص رئیسجمهور که وزرا را مکلف و وادار به انجام گفتوگوی عملکردیای کند که ناگفتههایشان را در زمان مسئولیت بگویند، ایده خوب و دردسرسازی بود که حالا هم کمی دردسرساز شده است.
بیشتر بخوانید:
متأسفانه سیستمی که آقای حسامالدین آشنا برای جمعآوری این گفتگوها پیاده کرده و بهکار گرفته بودند سیستم امنی نبود. بردن وزرا به یک استودیو در باغ کتاب تهران و گرفتن ناگفتههای عملکردی از اعضای هیأت دولت کار پرریسکی است و دسترسی خیلیها را به این فایل تسهیل کرده. الان مشخص نیست مخالفان ظریف این کار را کردهاند یا دلواپسان یا موافقان ظریف و یا نفوذیهای خارجی. این روند کاری بود که مراقبت و امنیت بیشتری را میطلبید.
تا آنجا که میدانم تقریبا همه اعضای هیأت دولت منهای اسحاق جهانگیری و محمود واعظی این گفتگوهای عملکردی را انجام دادهاند و سعید لیلاز و محمدفاضلی نیز مصاحبهکننده بودهاند. همه گفتگوها هم جز گفتوگوی وزیر اطلاعات که در وزارت اطلاعات و توسط بچههای آن مجموعه انجام شده، در یک استودیو در باغ کتاب بوده است.
برای اینکه مشخص شود منتفعان این کار چه کسانی یا گروهی هستند هنوز خیلی زود است و باید اجازه داد شوک بروزیافته فروکش کند، اما مسلما نظام جمهوری اسلامی از این اقدام ضرر کرده و ضرر اصلی متوجه نظام است و سایه منفیای از پس این ناگفتهها، مذاکرات وین را تحتتأثیر قرار خواهد داد.
معتقدم ظریف بهلحاظ شخصی محبوبتر از گذشته شده است. هنوز چیزی مشخص نیست.
بله، این فایل الزاما نمیتواند منجر به حذف ظریف شود و شاید برعکس، فضای استقبال از او بیشتر شد.
هنوز جریانهای سیاسی در شوک این فایل صوتی هستند و بایدکمی صبور بود.
حتما نمایندگان جبهه پایداری عصبانیتشان را بروز خواهند داد و شاید طرح استیضاح او را هم به جریان بیندازند. اما آنچه ما از جریان اصولگرا شنیدهایم این است که میخواهند تدبیر کنند چگونه اعلام موضع کنند و نمیخواهند بهگونهای واکنش نشان دهند که در آستانه انتخابات از آن ضرر ببینند.