به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رستم قاسمی، کاندیدای احتمالی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سلسله جلسات گفتمان انتخابات ریاست جمهوری اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: زمانی که بنده در قرارگاه خاتم حضور داشتم علاقه مند به حضور در حوزه انرژی بودیم، اما یکی از مشکلات ما این بود که وزارت نفت با حضور ایرانیها در این حوزه موافق نبود و معمولا پروژههای بخش انرژی به خارجیها و شرکتهای بزرگی مثل توتال و شل واگذار میشد و حتی کارهای دست دوم را به شرکتهای کرهای و ژاپنی میدادند.
وی با بیان اینکه ما در قرارگاه خاتم در پی ایرانیزه کردن حوزه انرژی کشور بودیم، افزود: نماینده توتال در ایران یک جوان مغرور بود که حتی در جلسات هم با بنده به عنوان فرمانده قرارگاه خاتم صحبت هم نمیکرد و فقط گزارشاتی را که میدادم میشنید؛ اما یک زمانی رسید که مدیر عامل توتال نماینده ویژه خود را برای ملاقات با بنده فرستاد.
چالش اول کشور اقتصادی است
قاسمی با اشاره به اینکه به جرات میتوانم بگویم که بنده اولین وزیر نفت ایرانی هستم که پیش از حضور در وزارت نفت پالایشگاه و پتروشیمی ساخته بودم و در حوزه گاز پروژههای بزرگی را اجرا کرده بودم، اظهار داشت: چالش اول کشور ما چالش اقتصادی و در حوزه اجرای است و نه برنامه ای، چون در کشور برنامههایی همچون سند چشم انداز، سیاستهای کلی نظام و برنامههای پنج ساله توسعه وجود دارند، اما باید ببینیم که چند درصد از این برنامههای اجرایی شده اند.
وی با تاکید بر اینکه باید به گونهای عمل کنیم که حرف زدنها و دادن وعدههای بی مورد در کشور خاتمه پیدا کنند و زبانها بسته شود و در عوض برای مردم کار کنیم، اظهار داشت: قوه مجریه همانطور که از اسم آن برمی آید باید داری یک تیم اجرایی و با توان اجرا باشد، اما متاسفانه ما در دولتهای مختلف فقط حرف زده ایم، چون مدیران ما مدیران با تجربه نبوده اند.
در کشتی طوفان زده کشور فرصت سعی و خطا نداریم
قاسمی با بیان اینکه امروز در کشتی طوفان زده کشور طبیعتا همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند فرصت سعی و خطا نداریم، افزود: مردم ما با نجابت هستند وگرنه در کشوری که روی گنج قرار دارد مردم نباید این همه رنج را تحمل کنند.
وی بیان کرد: من با تمام دولتها و از جمله دولت فعلی کار کرده ام، اما بیش از تحریم ها، ناکارآمدیها در بروز مشکلات کشور موثر بوده اند. به هر روی وضعیت کنونی شایسته مردم کشورمان نیست؛ لذا ما نیازمند تغییر ریل گذاری در حوزههای مختلف کشور هستیم و بنده در این رابطه برنامه تهیه کرده ام و این برنامه میتواند سبد معیشتی مردم به ویژه دهکهای پایین را در یک زمان منطقی تغییر بدهد.
کاندیدای احتمالی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه بنده در پی تحق عدالت در هدفمندی یارانهها هستم، گفت: دولت مقتدر و داشتن اقتدار در حوزههای اقتصادی، امنیتی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و دیپلماسی و دیگری داشتن سازکار برای جلوگیری از فساد، کنترل بازار، افزایش بهره وری دو مولفه برای عبور از شرایط فعلی کشورهستند.
قاسمی با اشاره به اینکه ازدواجهای سال ۹۰ و ۹۱ که یک میلیون ازدواج بوده هم اکنون به ۳۰۰ هزار ازدواج کاهش یافته و طلاقها سه برابر شده و این ناشی از مشکلات اقتصادی است، تصریح کرد: تا مسائل اقتصادی در کشور درست نشود نهاد خانواده روز به روز رو به نابودی میرود.
وی با بیان اینکه اگر روند فرزندآوری با روال کنونی ادامه یابد پنجره جمعیتی در کشوربه زودی بسته میشود، تصریح کرد: پنجره جمعیتی زمانی بسته میشود که دو سوم جمعیت کشور غیرفعال و پیر شوند و فقط یک سوم جمعیت کار کنند و قطعا با این روند پنجره جمعیتی کشورمان خیلی زود بسته میشود.
کاندیدای احتمالی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به مشکلات معیشتی معلمان اشاره کرد و گفت: امروز شاهدیم که معلمان ما برای تامین معیشت و گذراندن زندگی خود مجبورند که به فعالیتهای دیگر نیز روی بیاورند با این وجود معلم ما چطور میتواند با فراغ بال به مقوله آموزش نگاه کند. به هر روی امروز نسبت هزینه آموزش و پرورش در بودجه کشور ۱۳ درصد است و این در حالی است که متوسط جهانی هزینههای آموزش و پرورش حدود ۲۵ درصد است.
وی افزود: هزینه یک دانش آموز در ایران ۶۰۰ دلار است و از این حیث ما هفتادمین کشور دنیا هستیم و این خیلی وحشتناک است. در واقع وقتی که ما به آمارها نگاه میکنیم میبینیم که در ته چاه قرار داریم و به تبع آن سرمایههای اجتماعی کشور آسیب دیده است.
وی با اشاره به اینکه کاندیداها میتوانند تیم خود را به عنوان تیم اداره کشور به مردم معرفی کنند و بنده نیز فعلا مشغول فکر کردن در این رابطه هستم، افزود: هنوز زود است که بنده بخواهیم از کسی به عنوان وزیر در دولت احتمالی خود نام ببرم، اما طبیعتا کسانی که میخواهند در دولت آینده حضور یابند باید ترکیبی از افراد باتجربه و جوان باشند.
به کارگیری مشاوران باتجربه به جای مشاوران جوان
قاسمی با بیان اینکه بنده به مانند دولتهای قبلی مشاورین جوان انتخاب نمیکنم؛ بلکه مشاوران با تجربه را در دستگاهها میگمارم و در عوض کار را به جوانان میسپارم، اظهار داشت: معتقدم مشاوران جوان تجربهای ندارند، ولی چون انرژی و خلاقیت دارند میتوانند اداره کار را بر عهده بگیرند. در مقابل این افراد باتجربه هستند که با توجه به تجربیات خود توان ارائه مشاوره دارند و این نگاهی است که در دولت آینده وجود دارد و بنده فکر میکنم، چون کشور نیازمند پوست اندازی و تغییر نسلی است حداقل ۵۰ درصد این دولت را جوانان تشکل میدهند.
نمی توانیم اقتصاد را آمپولی درست کنیم
وی با تاکید بر اینکه امروز ما نمیتوانیم اقتصاد کشورمان را به صورت آمپولی درست کنیم، چون ما در یک مقطعی قرار گرفته ایم که نیازمند وقت گذاری، قدرت اجرایی و عملیاتی و همچنین یک تیم همدل و همراه هستیم، اضافه کرد: در کشور حدود ۱۵ مشکل اصلی مثل اشتغال، تورم و آب وجود دارد که اگر این مشکلات حل شوند مشکلات دیگر نیز حل خواهند شد و ما در این رابطه نیز فکر کرده ایم.
کاندیدای احتمالی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه نظام بانکی و نظام تامین اجتماعی کشور قابل اصلاح نیستند و باید آنها را تغییر داد، اضافه کرد: بنده برای تغییر نظام بانکی برنامه دارم.
دولت یک مسکن اجتماعی هم نساخت
وی با بیان اینکه در این دولت قرار بود که مسکن اجتماعی ساخته شود، اما یک واحد هم نساختند و یا قرار بود در بافتهای فرسوده مسکن بسازند، اما هنوز ۱۰ هزار واحد هم ساخته نشده، اظهار داشت: ساخت مسکن در بافتهای فرسوده بسیاری ضروری و لازم است و میتواند از حیث تامین زیرساختها در مقایسه با شهرهای اطراف به ما کمک کند. البته ساخت مسکن در بافتهای فرسوده با مسائل پیچیدهای مثل استملاک مواجه است با این وجود ما نباید مسکن سازی را در نقاط دیگر متوقف کنیم.
قاسمی بیان کرد: بنده معتقدم ما به جای مسکن سازی باید شهرسازی کنیم، چون شهرهایی که تاکنون ساخته شده شهرهای شب رو و خوابگاهی هستند و شغلی در این مناطق ایجاد نشده و این ایرادی است که میتوان به مسکن مهر وارد کرد.
قاسمی با بیان اینکه بنده هیچ برنامهای جز ماندن در صحنه انتخابات ندارم، اظهار داشت: برخیها ممکن است تلاش کنند تا در دولت بعدی وزیر شوند، ولی بنده پیش از این وزیر بودم و در آن مقطع نیز با رغبت خودم به وزارت نفت نرفتم؛ البته اگر قرار باشد به عملکرد کاندیداهای جبهه انقلاب در حوزههای مختلف نمره داده شود آن وقت بنده تابع سیاستهای کلی خواهم بود.
با احمدینژاد ارتباطی ندارم
وی در خصوص ارتباط خود با احمدی نژاد نیز گفت: بنده با آقای احمدی نژاد سابقه دوستی بسیار طولانی داشته ام و در دولت او نیز کار کرده ام و به جرات میتوانم بگویم این دولت در انجام کارهای عمرانی و ایجاد زیرساخت و همچنین در عدالت محوری کارهای بزرگی انجام داد، اما بنده مدتی است که با آقای احمدی نژاد ارتباطی ندارم و روابطم با او برقرار نیست.
رابط حسنه با همسایگان فوریترین مولفه سیاست خارجی
قاسمی در ادامه با اشاره به اینکه سیاست خارجی جمهوری اسلامی در گام اول داشتن روابط حسنه با کشورهای همسایه است و این مهمترین، فوریترین و اصلیترین مولفه سیاست خارجی کشورمان است، تصریح کرد: ایران در یک منطقه ژئوپلیتیک استثنائی قرار دارد و با توجه به این ظرفیت میتواند در مسائل اقتصادی، گردشگری و فرهنگی روابط تاثیرگذاری با ۱۵ کشور همسایه خود داشته باشد. مضاف بر این کشورمان باید به غیر از رژیم صهیونیستی با تمام دنیا ارتباط داشته باشد منتهی به شرط اینکه روابط ما متقابل باشد و عزت و اقتدارمان نیز حفظ شود.
کاندیدای احتمالی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه آمریکایها بی اعتمادی خود را به ملت ایران اثبات کرده اند، گفت: کری وزیر امور خارجه وقت آمریکا با پای شکسته حدود ۲۰ روز برای امضای برجام وقت گذاشت و این در حالی است که در تاریخ سابقه ندارد که چنین زمانی برای امضای یک توافق اختصاص یابد.
بازگشت برجام دردی از ما دوا نمیکند
قاسمی با بیان اینکه بایدن رئیس جمهور آمریکا در دولت اوباما پشت پرده تحریمهای ایران قرار داشت، افزود: بازگشت برجام دردی از ما دوا نمیکند، چون تحریم یوترن اصلا در برجام وجود ندارد و این یعنی اینکه ما اجازه چرخش دلار در دنیا نداریم. مضاف بر این در برجام به تحریم کاتسا و ایسا نیز اشارهای نشده و با بازگشت برجام این تحریمها همچنان سر جای خود باقی میمانند.
ما مذاکره با اقتدار را بلدیم
وی با اشاره به اینکه از روزی که امریکاییها از برجام خارج شدند ما یک بشکه نفت هم به کره جنوبی نفروختیم، اما طلب ما از این کشور مربوط به دوران برجام است، ولی به دلیل تحریم یوترن نتوانستیم پولهای خود را به کشور بازگردانیم، تصریح کرد: اگر شما میگویید ما با دنیا تعامل کردیم، چرا پول کره جنوبی و عمان را در زمان برجام نیاوردیم؟ به هر روی شما مذاکره کردید و نتیجه این شد، اما ما مذاکره بلدیم و مذاکره را با التماس نمیکنیم بلکه با اقتدار می کنیم.
شرط مذاکره با آمریکا و عربستان
قاسمی با تاکید بر اینکه زمانی میتوان با آمریکاییها مذاکره کرد که آنها ابتدا عزت ملت ایران را بپذیرند و از طرفی زمینه اعتماد به آنها فراهم شود، تصریح کرد: عربستان یک کشور بزرگ و مسلمان است و ما میتوانیم با این کشور رابطه داشته باشیم با این وجود اگر آنها سیاستهای منطقهای خود را تغییر دهند و منافع هر دو کشور را در نظر بگیرند ما میتوانیم با آنها رابطه برقرار کنیم، ولی در دولت فعلی این کشور تاکنون این نگاه وجود نداشته است؛ البته صحبتهای اخیر بن سلمان ممکن است متفاوتتر از گذشته باشد.
ظلم ظریف به شهید سلیمانی
وی صوت منتسب به وزیر امور خارجه کشورمان را یک ظلم به شهید سلیمانی دانست و افزود: شهید سلیمانی هیچ وقت منافع کشور و ملت را فدای تفکرات خود نمیکرد و هر کجا پای منافع مردم در میان بود نه تنها در میدان جنگ بلکه در میدان منافع ملی کشور حضور مییافت، ولی آقای ظریف که مدعی است هر هفته با شهید سلیمانی جلسه داشته در حق او بی انصافی کرد.
دوقطبی کارآمدی ناکارآمدی را باید در مقابل دوقطبیهای رقیب شکل دهیم
کاندیدای احتمالی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه رقیب به دنبال دوقطبی کردن انتخابات است، گفت: دو قطبی مذاکره و مقابله، دو قطبی تعامل و جنگ حربهای است که رقیب ما در انتخابات گذشته داشته و در این انتخابات هم خواهد داشت و اتفاقا این دو قطبی سازی نقطه قوت او و نقطه ضعف ماست با این وجود ما باید دو قطبی کارآمدی و ناکارآمدی را شکل دهیم.