به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی رحمتی نژاد با اعلام این خبر اظهار داشت: این تعداد حادثه طبیعی به صورت تقریبی شامل ۹۵۳ مورد زلزله بیش از سه ریشتر، ۴۹۹ مورد سیل، ۶۸۰ مورد توفان، ۷۳ مورد تگرگ منجر به خسارت، سه هزار و ۶۴۶ مورد آتش سوزی، ۱۹۶ مورد سرمازدگی و یخبندان، ۱۳ مورد ریزش بهمن، ۳۵ مورد رانش زمین، ۱۸۴ مورد برف و کولاک و ۴۴ مورد صاعقه در سراسر کشور بوده است.
به استناد بند ب و پ ماده ۹ قانون سازمان مدیریت بحران کشور، ارتقای همکاری و هماهنگی بین سازمانی بمنظور ایجاد هم افزایی و تحقق اهداف کلان از طریق تشکیل بانک اطلاعاتی تخصصی مدیریت بحران و دسترسی متناسب به نظام جامع مدیریت اطلاعات، مستندسازی و علت یابی و ارتقای توان شناسایی مخاطرات و درک خطر حوادث و سوانح در سطح کشور از جمله تهیه اطلس ملی مخاطرات طبیعی اصلی ترین عنصر و مشخصه بارز سامانه سما است.
در سامانه سما همه مراحل حوادث و بحرانها شامل ثبت اطلاعات در هنگام بروز حادثه تا ثبت خسارات، بودجه، پروژهها، تجهیزات، آموزشها، مانورها و فعالیتهای شورای هماهنگی استانها ثبت میشود. همچنین به مواردی مثل دریافت اطلاعات از هواشناسی کشور، مؤسسه ژئوفیزیک، سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، راهداری و حمل و نقل جادهای و سیستم اطلاعات جغرافیایی و نظایر آن پرداخته میشود.
سازمان مدیریت بحران کشور یک سازمان هماهنگ کننده، سیاستگذار، هدایت کننده و نظارت کننده بر ایجاد آمادگی و مقابله در مقابل انواع حوادث است.