به گزارش گروه فرهنگي «شبکه خبر دانشجو»، محمدحسين صفار هرندي در ابتداي اين مراسم که ديروز در فضاي باز تالار وحدت برگزار شد، گفت: در اين ايام خاطر بزرگان دين به خاطر تعبيري ناپخته و نسنجيده که برخي در تعرض به ساحت رجال دين و مراجع بزرگوار به کار بردند، آزرده شد.
وي در ادامه افزود: اما من به سروران بزرگ روحاني و مراجع بزرگوار عرض ميکنم هنرمندان و اهالي فرهنگ ما هرگز در دلهايشان چيزي را که موجب هتک حريم بزرگان باشد، مهيا نميکنند، اگر هم از سرانگشت و زبان کسي کلامي در اين جهت صادر شده، بزرگان به حساب سهو انسان جايزالخطا بگذارند.
وزير ارشاد با اشاره به استقبال هنرمندان از مراسم گفت: من از اين فرصت که در ماه مبارک رمضان در اختيار ما قرار گرفته بهره ميبرم و درباره شبهاي قدر و بهرهاي که ميتوان از آن داشت صحبت ميکنم، يک معنا و مفهوم قدر به معناي تقدير است، اگر به کار خود عمل کنيم يکسال آينده ما مقدر ميشود و به نوعي يکسال آينده زندگي ما در آن شب رقم ميخورد.
صفار هرندي با اشاره به روشن شدن آينده با برنامهريزي بلندمدت، گفت: در همه حوزههاي هنر، تقدير آنچه ما در ساحت هنرمند داريم در اين زمان صورت ميگيرد، بخشي از اين تقدير خارج از توان ما و بخشي تقديري است که خود تعيين ميکنيم، معناي ديگر قدر اين است که قدر يکديگر را بدانيم.
وي ادامه داد: اگر قدر خود، هنرمان و استعدادهاي کشور و اندازه عظمت و جايگاه اين سرزمين را در جهان بدانيم بخشي از گلايهها به وجود نمي آيد، برنامهريزي ما اگر متناسب با قدر و اندازهمان باشد از استعداد نامکشوف خود غافل نميشويم و آينده خود را تقدير ميکنيم.
صفار هرندي با اشاره به تبديل ايران به قويترين کشور منطقه در بخش چشمانداز دولت مردمي، حرکت کاروان هنرمندان و دستاندرکاران فرهنگ را تأثيرگذار دانست و حفظ اندازه و حرمت يکديگر را از ديگر معاني قدر دانست و افزود: کوچکتر بايد قدر بزرگتر را بداند و بزرگتر نيز قدر کوچکتر را رعايت کند.
وزير ارشاد ادامه داد: گاهي شاهد نوعي بيادبي به ساحت بزرگترها هستيم. کوچکترها بايد اندازه نگه دارند و در زمان برخورد با اساتيد مراقب گويش خود و آنچه بر زبان ميرانند، باشند، دوستان رسانهاي که خود نيز از اهالي آن هستم مراقب باشند ساحت با هم تنيده با آئين فتوت را از بين نبريم، اين فرهنگ متأسفانه از بيرون به جامعه ما وارد شده است.
محمدحسين ايماني خوشخو، معاون هنري وزير ارشاد نيز در اين مراسم با اشاره به رشد فعاليتهاي هنري در يکسال گذشته گفت: آثار بسيار فاخر در حوزه موسيقي عرضه شده و جمعيت هزاران نفرهاي در کنار اين آثار حضور داشتهاند و در يکسال گذشته چهار ميليون نفر در کنار هنرمندان تئاتر بودهاند و در بخش تجسمي نيز آثار فاخر ارائه شده است.
در بخش ديگر اين مراسم نمايندگاني از بخشهاي موسيقي، تجسمي و هنرهاي نمايشي به ارائه نکاتي درباره حوزههاي خود پرداختند، کامبيز روشنروان، دبير بيست و چهارمين جشنواره موسيقي فجر با اشاره به نزديک شدن به سيامين سال پيروزي انقلاب اسلامي گفت: اين براي اهالي موسيقي فرصتي مغتنم است که به سالهاي گذشته نگاه کنيم و فراز و نشيبها را ببينيم.
وي افزود: طنين الله اکبر را در سرود و موسيقي اوايل انقلاب به ياد آوريم، سرودهاي انقلابي که توسط رزمندگان نواخته ميشد و آهنگسازاني که سرودهاي دفاع مقدس ميساختند و براي سازندگي کشور آثاري چشمگير خلق ميکردند و همچنين براي ايجاد روحيه و استقامت و پايداري در زمان حال آثار با کيفيتي خلق ميکنند.
دبير جشنواره موسيقي فجر گفت: امسال بخشي ويژه در جشنواره فجر داريم و در آن آثار دهه اول انقلاب و آثار توليد شده به مناسبت سيامين سالگرد پيروزي انقلاب ارائه خواهند شد، همچنين بررسي اجمالي و کلي وضعيت موسيقي را در قالب سمينار، مقالات و سخنراني خواهيم داشت تا ببينيم موسيقي بعد از انقلاب را از کجا شروع کرده و به کجا رسيديم.
سپس طاهر شيخالحکمايي، نماينده انجمن مجسمهسازان و هنرهاي تجسمي با اشاره به فعاليت 10 ساله انجمن گفت: با حمايتهاي مؤسسه توسعه هنرهاي تجسمي، موزه هنرهاي معاصر و وزارت ارشاد چند دوسالانه و نمايشگاه برگزار کرديم اما انجمن هنوز مکان ثابت ندارد و اميدواريم سه انجمن مجسمهسازان، نقاشان و گرافيستها جاي ثابت داشته باشند.
علي نصيريان نيز در اين مراسم به عنوان نماينده اهالي تئاتر و هنرهاي نمايشي با اشاره به جذابيت تئاتر و ارتباط مستقيم آن با مردم گفت: تئاتر پيچيدگيهاي بسيار زيادي دارد و به راحتي نميشود مشکلاتش را در يک سمت و جهت ذکر کرد، دوره فعاليت ما و همسالانمان، نيرو جوان و جمعيت کمتر بود ولي حالا شاهد افزايش آنها هستيم.
اين بازيگر سينما و تئاتر ادامه داد: متأسفانه با وجود تلاش خالصانه مديران ظرفيتهاي ايجاد شده در برابر ظرفيت درخواست و تقاضا کم و محدود است، بخشي از تئاتر سرگرمي و بخشي تفکر است در بخش توليد متون نمايشي با مشکل روبرو هستيم چه از جهت کار خلاقه و چه به لحاظ مميزي و نگاه يکسويه و يکجانبه.
وي خاطرنشان ساخت: اين درست نيست که فقط از يکسو به تئاتر نگاه شود بلکه بايد به هنرمندان اجازه داد تا نگاه و خلاقيتي همهجانبه داشته باشند به اين طريق به هنرمند اجازه ميدهيم تنوع و تفکر را کار خود داشته باشد و از تکرار جلوگيري ميکنيم، سرمايهگذاري جدي نيز امري مهم است، تلاش و کوشش جديتر براي ساخت و ساز متن تئاتر بايد افزايش يابد.
نصيريان اظهار داشت: سال گذشته گروههاي حرفهاي تئاتر اعم از پيشکسوت و جوان با انديشه و دانش کاملتر به عرصه آمده و موفق بودند در زمينه تئاتر هم پيشرفتهايي انجام شده و جوانان تازه نفس و با انديشه به ميدان آمدهاند البته در اين ميان برخي جوانان سودجو نيز هستند که با شرکت در جشنوارههاي مناسبتي کارهاي بيکيفيت ارائه ميدهند.
وي با اشاره به ظرفيت بالقوه بالاي تئاتر از نبود گروه هاي حرفهاي تئاتر که در طول سال به فعاليت و ارائه رپرتوآر نمايشي بپردازند ابراز تأسف کرد و گفت: بايد تئاتر حرفهاي ساخته شود و هنرمندان حرفهاي با گروه هاي مختلف کار کنند و آنها را رشد دهند، تئاتر ما استمرار ندارد و نياز به حمايت بيشتر است، در اروپا و آمريکا دولت به تئاتر سوبسيد ميدهد.
نصيريان در پايان با اشاره به فرهنگ غني و متنوع کشور ايران گفت: با عنايت و توجه مديران و مسئولان به هنرهاي نمايشي شاهد رشد و اعتلاي بيشتر تئاتر باشيم و ديگر از اين کلام استفاده نشود که تئاتر مظلوم است، تئاتر ما مظلوم نيست و جوانان و نيروهاي بسيار در آن مشغول به کارند و مردم نيز به تماشاي آثار توليد شده در آن مينشينند.
لازم به ذکر است، تقدير از خانواده مرحوم شکيبايي با حضور همسر آن مرحوم و اجراي موسيقي زنده عليرضا افتخاري از برنامههاي مراسم بود.
همچنين، شهرام ناظري، اکبر زنجانپور، هادي مرزبان، ايرج راد، سياوش تهمورث، مهرداد راياني، حسين مسافرآستانه، عليرضا خمسه، محمد سرير، امير دژاکام، مصطفي رحماندوست، منيژه محامدي، افسر اسدي، مريم معترف، حسين فرخي، وليالله شيراندامي و حسين پارسايي از حاضرين در اين مراسم حضور داشتند./انتهاي پيام/