به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید محمد حسینی، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی و دبیر کل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی در جمع اساتید دانشگاه استان مازندران و در نشستی که با موضوع «اختیارات و وظایف رئیس جمهور» برگزار شد، با اشاره اصل ۱۱۵ قانون اساسی گفت: در اصل ۱۱۵ قانون اساسی شرایط و ویژگیهایی که رئیس جمهور باید داشته باشد، بیان شده است. با این حال سالها این بحث مطرح بود که باید اینها را شفاف کرد و اینگونه نباشد که زمان انتخابات هر کسی با هر سواد و سنی بتواند ثبت نام کند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: برخیها میگویند این اقدام شورای نگهبان، قانون گذاری است و قانونگذاری به عهده مجلس است، ولی در واقع اینگونه نیست و حتی میبینیم بیش از ۲۰۰ نفر از نمایندگان از شورای نگهبان برای چنین اقدامی تشکر کردند، پس اگر مشکلی باشد یا اعتراضی باشد در مرحله اول باید نمایندگان مجلس معترض باشند، اما میبینیم نمایندگان از چنین کاری تقدیر هم میکنند.
حسینی با اشاره به روند شکل گیری سیاستهای کلی، گفت: در بند ۱۰ سیاستهای کلی انتخابات بیان شده، تعریف و اعلام معیارهای برای شناسایی رجل سیاسی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان انجام میشود، مجمع تشخیص هم، چون حکم مشاوری رهبری را دارد این را تصویب کرده است. الان هم بحث این بود که یک بار برای همیشه این موضوع تعریف شود.
وی با بیان اینکه شورای نگهبان با اقدامی که داشته یک کار قانونی انجام داده، گفت: اگر شورای نگهبان هم این را اعلام نمیکرد مشخص نبود افرادی مانند تاج زاده که در فتنه ۸۸ حضور داشتند و رسما اعلام میکنند نظام و ولایت فقیه را قبول ندارم، تائید صلاحیت میشدند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی تصریح کرد: در بحث مجلس شرایط و ویژگیهای کسانی که میتوانند به عنوان نماینده وارد مجلس شوند، مشخص شده، اما در مورد ریاست جمهوری اینگونه نبود و ما میدیدیم در گذشته در زمان ثبت نامها یک حالت تمسخرآمیزی ایجاد میشد و این مسئله مورد سوء استفاده رسانههای بیگانه هم قرار میگرفت.
وی افزود: مجلس چندباری تلاش کرد که این وضعیت را سامان دهد، ولی به نتیجه نرسید و از آنجایی که تفسیر قانون اساسی بر اساس اصل ۹۸ قانون اساسی بر عهده شورای نگهبان است، شورا هم به این موضوع ورود پیدا کرد.
حسینی با اشاره به اختیارات فراوان رئیس جمهور، تصریح کرد: رئیس جمهور بعد از رهبری عالیترین مقام کشور است. این که برخی در دوران اصلاحات یا الان میگویند رئیس جمهور اختیار ندارد، درست نیست. اگر اینگونه است پس چرا الان از همین اصلاح طلبان ۱۴ نفر هستند که برای نام نویسی در انتخابات ریاست جمهوری اعلام آمادگی کرده اند؟
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی یادآورشد: کجای دنیا به اپوزیسیون خودشان اجازه حضور در قدرت را میدهند؟ حالا در کشور ما به دلیل آزادیهایی که هست اینها هر حرفی میخواهند میزنند، ولی این دلیل نمیشود با چنین اقداماتی که عیله نظام داشته اند برای انتخابات هم داوطلب شوند.
وی بیان کرد: برخی افراد در انتخابات مجلس هم تائید صلاحیت نشدند، حال توقع دارند برای ریاست جمهوری تائید شوند؟ ایشان چه سابقه اجرایی کلانی در کشور داشته اند؟
حسینی اظهار داشت: شورای نگهبان به دلیل قانون نمیتواند دلیل ردصلاحیت افراد را بگوید، ولی این درست نیست که برخی افراد که ممکن است به دلیل مسائل اخلاقی و اقتصادی رد صلاحیت شده اند، بگویند که ما به دلیل انتقاداتی که داریم ردصلاحیت شدیم! یا اینکه نمیشود با مظلوم نمایی ردصلاحیت خودشان را به پای ابلاغیه شورای نگهبان بگذارند.
وی ادامه داد: این نشان از بی تقوایی برخی افراد است که میدانند برای چه ردصلاحیت شدند، ولی با این حال سعی میکنند فضا را متشنج کرده و شورای نگهبان را تضعیف کنند. از سوی ممکن است صلاحیت برخی احراز نشده باشد، ولی گاهی اینها سعی میکنند حاشیه سازی کنند.
استاد دانشگاه تهران با انتقاد از بخشهایی از سخنان اخیر وزیر کشور تصریح کرد: شورای نگهبان در انتخابات نظارت استصوابی دارد و اگر نکتهای را اعلام کند وزارت کشور موظف است به آن عمل کند و به نوعی شورای نگهبان در موضوع انتخابات بر وزارت کشور اشراف دارد و وزارت کشور و هیاتهای اجرایی باید به نکاتی که شورای نگهبان اعلام میکنند عمل کند.
حسینی تاکید کرد: برخی سیاسیون در دولت احساس میکنند اقبالی در کشور ندارند و میدانند به دلیل عملکرد دولت در این ۸ سال مردم از اینها ناراحت هستند، برای همین به دنبال مظلوم نمایی و تاثیرگذاری در انتخابات به نفع خودشان هستند.
وی یادآور شد: خواسته رهبر انقلاب این است که انتخابات با حضور گسترده و پرشور مردم برگزار شود، و بعد هم مسئله انتخاب اصلح مطرح است. اساتید هم میتوانند در این مسیر مردم را به حضور در انتخابات و انتخاب فرد اصلاح دعوت کنند.
حسینی گفت: انتظار داریم اساتید تحولات را رصد کنند و مراقب شایعات باشند. باید یک نوع بصیرت افزایی صورت گیرد و انشاءالله با تلاش همه انتخابات با شکوهی داشته باشیم و انتخاب اصلح صورت گیرد.