محمد نامجو، نایب دبیر هسته تخصصی عدالت شهری بسیج دانشجویی استان فارس در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که خاستگاهی مردمی دارد، حق حاکمیت مردم به رسمیت شناخته شده و در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به این مسئله تأکید و تصریح شده است. در مقدمۀ قانون اساسی بر لزوم فراهم کردن زمینۀ مشارکت فعال همۀ افراد اجتماع در تمام تصمیم گیریهای سیاسی تأکید شده است. در بخشی از آن آمده است که «امت مسلمان با مسئولان کاردان و مؤمن و نظارت مستمر بر کار آنان، به طور فعالانه در ساختن جامعه اسلامی مشارکت جویند.»
نامجو مطرح کرد: در اصل ششم قانون اساسی نیز تصریح شده است که «در جمهوری اسلامی ایران امور کشور باید به اتکا به آرای عمومی اداره شود، از راه انتخابات؛ انتخاب رئیس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شوراها و نظایر آنها، یا از راه همه پرسی در مواردی که در اصول دیگر این قانون معین میگردد.» این اصل نیز حق پاسخ خواهی مردم را از منتخبان خود به رسمیت میشناسد؛ چرا که اگر انتخاب رؤسا و مدیران جامعه از سوی مردم و سپردن سرنوشت و تدبیر امورشان به دست آنان برای ادارۀ بهتر جامعه باشد، ولی نخبگان موظف به پاسخ گویی، در مقابل مردم نباشند هیچ تضمینی برای ادارۀ بهتر جامعه وجود ندارد و چه بسا رؤسا و مدیرانی بر خلاف مصالح جامعه و منافع ملی کشور گام بردارند.
نایب دبیر هسته تخصصی عدالت شهری بسیج دانشجویی فارس در ادامه گفت: متاسفانه با توجه به پیگیریها و تماسهایی که با برخی مسئولان کمیسیونهای شورای شهر داشتیم با اوردن بهانههایی از این مهم شانه خالی میکردند و یا پاسخگوی تماسها نبودند.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: مسئولیت مدیر و کارگزار در حکومت اسلامی ایجاب میکند که وی در مورد مسائل حوزۀ مسئولیتش برای مردم توضیح دهد و هرگاه سوءظنی در مردم ایجاد شد، تلاش کند تا آن سوءظن را برطرف کرده و دلایل عملکرد و برنامههای خود را برای مردم بیان کند.
وی تصریح کرد: مطالبه حق مردم و جنبشهای دانشجویی است و مسئولین موظف اند پاسخگو باشند. انتظار میرود که اعضای شورای شهر با ما همکاری داشته باشند در غیر این صورت جریان دانشجویی از کنار این مسائل راحت نمیگذرد و با اعضای شورایی که خود را پاسخگو به مردم و جرایان دانشجویی نیستند برخورد خواهد کرد.
نامجو اظهار داشت: مشخص است که اینگونه افرادی که بعد از گذشت مدت نمایندگی مردم در شورا خود را پاسخگوی سؤالات مردمی و مطالبات دانشجویی نسبت به عملکرد کمیسیونهای تحت مدیریت خود نمیدانند این پیام را مخابره میکنند که لیاقت نمایندگی مردم را نداشته و نه تنها در جایگاه یک سیاست گذار جامع شهری بلکه بعنوان یک فعال سیاسی یا اجتماعی، مسئولان مورد انتظار کلان شهری اسلامی همچون شیراز نیستند. آقایان و خانمهایی که با یک رفتار کاملا غیر حرفهای اقدام به عدم پاسخگویی به تماسهای مکرر نماینده بسیج دانشجویی جهت دعوت به برنامهای کاملاً تخصصی و کارشناسانه میکنند، در صورت دعوت به مناظره یا نقد عملکرد چه واکنشی از خود نشان خواهند داد؟ در پایان از نمایندگانی که در برنامهی نبض شهر حضور پیدا کرده و به بیان نظرات خود پرداختند، کمال تشکر را داریم.